reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

surowo czy łagodnie

Mój Rochu budzi się w nocy i sprawdzam co mu jest.
Jak nic nie pomaga to daję mu jeśc, bo jest glodny.
Poza tym ząbkuje i czasami to przeszkadza mu w spaniu.
Dla mnie klapsy sa niedopuszczalne i tyle. Moim zdaniem szkodzą i nie są żadna metoda wychowawczą. To że tak uważam nmie oznacza wcale,że wychowuje swoje dziecko bezstresowo.

reklama
no dobra elzbietka, moje dziecko je kolacje o 20 najpozniej sniadanie nawet o 10:30 gdy miala 6 miechow juz zrezygnowala z nocnego jedzonka, wydaje mi sie ze nie chodzilo w tej dyskusji o to zeby latac z cyckiem za dzieckiem przy kazdym pisknieciu tylko o to ze z dzieckiem nie mozna wygrac w walce o to zeby nie jadlo!

ale jesli dziecko nie było głodne, to to nie była walka o jedzenie. Filip tez przy butelce sie uspokaja, nawet jak jadł pół godz wczesniej.
po prosty scruffy nie potrafiła znalezc sposobu na uspokojenie dziecka. a to ze nie dała mu cycka.butli, dla mnie oznacza to ze nie poszła na łatwizne.

teddy no dobra, jesli kate bedzie chciala to sie wypowie, jesli ty masz cos do niej i czytasz jej posty na innych watkach to rozmawiajcie, bo ja nie bardzo wiem o co chodzi z postami kate i nie bardzo to rozumiem

ale jesli dziecko nie było głodne, to to nie była walka o jedzenie. Filip tez przy butelce sie uspokaja, nawet jak jadł pół godz wczesniej.
po prosty scruffy nie potrafiła znalezc sposobu na uspokojenie dziecka. a to ze nie dała mu cycka.butli, dla mnie oznacza to ze nie poszła na łatwizne.

Elzbietka ja już pytałam u nas na styczniówkach co zrobić by Rochu zaczął przesypiac nocki.
I nadal nie wiem:no:
Budzi się z płaczem ( to pewnie zęby) albo się budzi i nic innego nie chce tylko jeść.
Próbowałam herbatki i nie da rady.
Z przyjemnoscią porzuciłabym nocne wstawanie. Tylko jak to zrobić???
Ostatni posiłek je miedzy 19:30 a 20:00 mleko z butkli z odrobina kaszki.
Prosze o rade.

TROCHE nie fair???

mnie jeszcze dodatkowo zachwyca u Pani Tearapeutki to niewiarygodne wrecz zrozumienie dla ludzkich niedoskonalosci(sic!)... to nie pierwszy i pewnie nie ostatni watek wyjezdza w taki sposob, bylo tego troche...
...a nie czepilabym sie, gdyby nie diametralna roznica formie artykulow ktore pisze na glowna, a postow na forum... i chyba tyle ode mnie...

A to zwykła zawiść .

a moze jednak problemem jest, ze jedna taka, co to ma smialosc nazywac sie terapeuta, podczas gdy ma sie wrazenie ze polowe studiow przespala nasiala popeliny na Waszym grudniowym watku, i to w bardzo nieladny sposob, a Wy zlecalyscie sie tu ja OSP na harcerskie ognisko???

Dlaczego nas i kate obrażasz?

Czy ty zdajesz sobie sprawe, że oprócz wysokiego braku kultury za cos takiego mozesz odpowiedzieć przez sądem?
Opanuj sie dziewczyno

Ludzie, dzieci są naprawdę rożne - moja Natalka ma 7 miesięcy, od miesiaca przesypia całe noce, budzi sę dopiero o 7.
Natomiast moja 6-letnia Ala nie przespała ani jednej nocy (a ja razem z nią) do ukończenia 2,5 roku.
Nigdy, ale to nigdy nie zostawiałam jej płaczącej przez 1,5 godziny. - Jeśli płakała - coś jej było - była głodna, spragniona, czuła się samotna - zawsze starałam się odgadnać czego chce. I nie pochwalam żadnych metod ,,surowego" czy ,,zimnego" wychowania.
A próba wywołania nagonki na ,,zdyskryminowane butelkowe" jest jakims głupim aktem desperacji, brakiem innych argumentów.
Prz Ali byłam 100% mama cyckowa, przy Nat 100% butelkowa - nikt mi nie wmówi,ze dysryminuję matki polki karmicielki.

reklama
Dlaczego nas i kate obrażasz?

Czy ty zdajesz sobie sprawe, że oprócz wysokiego braku kultury za cos takiego mozesz odpowiedzieć przez sądem?
Opanuj sie dziewczyno

a co z wyzywaniem scruffy od idiotek i z chęcią skopania jej dupy? to z wątku grudnioweg...to też jest średnio kulturalne i obraźliwe

to przykładowe teksty
Mnie nie tyle ta zimna ssuczała wku rwiła co ta Teddy wszystkiewiedząca chamska małpa

generalnie chu.j mnie to boli :rofl2: nigdy nie brałam sobie do serca ani nie wchodziłam w polemikę z jakimiś psycho-suko-matkami bo szkoda na nie mojego czasu i klawiarury :tak:;-)

halo tropicielki zimnych ssuczałych matek ;-)

Wiecie a ja mam ochotę zjeb...ać tą laskę- 6 godz bez jedzenia takie dziecko może wytrzymac-zgodzę się ale jak samo sobie tak ustali ale żeby nie dać jeść!!!!!!!!!!
Najchętniej bym ją w dupsko kopła-idiotka:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Do góry