reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

surowo czy łagodnie

scruffy moze problemem jest ze zle sie wyrazasz

a moze jednak problemem jest, ze jedna taka, co to ma smialosc nazywac sie terapeuta, podczas gdy ma sie wrazenie ze polowe studiow przespala nasiala popeliny na Waszym grudniowym watku, i to w bardzo nieladny sposob, a Wy zlecalyscie sie tu ja OSP na harcerskie ognisko???

reklama
scruffy ja uważam,że jak dziecko jest głodne to trzeba mu dac jeść, jak spragnione, dać pić.
Myślę,że potrafisz rozpoznać kiedy wój synek jest głodny.
Uważam,że powiedzenie,że matka najlepiej wie co jest dobre dla jej dziecka nie zawsze jest prawdziwe.matkom się wydaje,że wiedzą najlepiej.
Ja za to pamiętam doskonale wątki przez ciebie zakładane, w których pytałas o radę i byłas pełna niepewności i obaw.

Od kiedy jesteś ekspertem od spraw dzieciowych??

Od dwóch miesięcy kiedy dogadujesz się z synkiem całkiem dobrez, a mze dłużej a może krócej.

Jestem osoba, która dziećmi zajmowała się zawodowo i pojęcie na temat rozwoju dziecka mam jako takie, doświadczenie tez.
Ale nie jestem Alfa i Omega, nikt w tym wątku nie jest, nikt nie ma monopolu na rację.
Każdy ma prawo się wypowiedzieć.

Mój Rochu przesypia całej nocy. Kiedy miał 4 miesiące przesypiał, ostatniop budzi się głodny , ma złe sny, czasem boli go brzuszek.

Widzisz Scruffy przed Toba ząbkowanie, które często wywraca do góry nogami super poukładany plan.

Jesli rezygnujesz z forum to trudno. Twoja strata.
Forum jest do wymiany myśli a nie do przytakiwania.

Teddy ja nie z grudniówek moze mnie oświecisz:sorry2:

Już znalazłam.
Czy to jest zgodne z regulaminem????

terapeucie takie zachowanie nie przystoi.

No to ja tu zaraz podpadne.
Po pierwsze we wszystkim trzeba miec zdrowy rozsadek. Nie mozna slepo patrzec na ksiazki, karmienie na zadanie czy karmienie wg odpowiednich ram czasowych. Przez pierwsze 3 miesiace dzidzia je tak naprawde kiedy chce. Pozniej przerwy w jedzeniu zaczynaja sie wydluzac. Jedna dzieci przesypiaja cale noce, niektore nie. Nie mozna podchodzic do tego, ze jak dziecko w nocy zaplacze to od razu jest glodne. czasem chce tylko pic, czasem smoczek, czasem przytulic sie do mamy. Owszem nie mozna przez 1,5 godziny katowac maluszka nie dajac mu mleka jesli akurat moze tego wlasnie chcial. Ale tez nie mozna za kazdym placzem leciec z cyckiem czy butla. Ja sama to przechodzilam przez krotki okres czasu.
Nieistotna ramy czasowe jedzenia tak naprawde sa cholernie wazne i zawsze lepiej starac sie trzymac odpowiednich godzin. Starac sie co nie znaczy trzymac sie ich sztywno. W dzisiejszych czasach nie podchodzimy do jedzenia zbyt rozsadnie. organizm ludzki potrzebuje stalego rytmu dnia w tym stalych por posilkow. I powinno sie starac trzymac taki plan jedzenia w miare staly. A nie co chwile, za kazdym na jeki dziecka leciec z zarciem lub w ogole co pol godziny naklaniac do jedzenia. Poza tym dziecko powinno miec staly rytm dnia. Jest wtedy spokojniejsze, czuje sie bezpieczniej. Same wiecie z np. czasu kapieli lub nawet samego przebiegu kapieli. To samo tyczy sie jedzenia.
Ja sama popelnilam wiele bledow przy pierwszej corce, do tej pory za to "place". Majeranka ma wmiare staly rytm dnia, nauczona zasypiac od urodzenia w swoim lozeczku. pory jedzenia sa prawie stale. Choc np. kiedys jadla ostatni posilek o 24 a nastepny dopiero o 8-9 rano. Teraz od jakiegos czasu niestety jest jeszcze jeden dodatkowy kolo 4-5 rano. I wiem, ze jest glodna, bo najpierw przy pobudkach probowalam ja uspokoic smokiem, piciem. Ale dopiero jak zjadla kasze zasypiala smacznie dalej.
Wiec dziewczyny we wszystkim zdrowy rozsadek!!!! Najpierw znajdzmy przyczyne placzu, pozniej dzialajmy jak nalezy.

nocka Teddy napisała,że ktoś rozbujał temat pisząc o problemie na innym wątku. zajrzałam i faktycznie.
Dyskusja na temat tego co napisała scruffy znajduje się tez w grudniówkach.
Gdzie scruffy zdaje się jest nieobecna.
moim zdaniem to troche nie fair

kurcze no prosze Was?? co jest nie fair?? nie jestesmy dziecmi, to ze akurat kate wstawila linka nie ma zadnego znaczenia, bo jesli bym miala inne zdanie to w zyciu nie napisalabym tego co powyzej napisalam i tyle, a jesli bym czesciej udzielala sie na ogolnych watkach to pewnie i tak sama bym tu doszla...to jest forum i robienie jazdy z tego ze ktos z innego watku wyrazil swoje zdanie w innym dziale to po prostu przesada...najlepiej to zrobmy tutaj wszystkie watki utajnione i bedzie sprawa rozwiazana

spoko spoko
chodzi więc pewnie o forme przekazu
nie zauwazyłam,żeby Kate napisała tylko zajrzyjcie tam, bo warto.
Pojawił się nieprzyjemny komentarz, o kims spoza wątku.
tylko tyle

tylko moje zdanie

reklama
Agaton to nie jest glupia mysl.
Teddy jak widac nie pierwszy raz podczytujesz grudniowki mniemam po Twoim poscie. Skoro masz wyrobione juz zdanie o nas. Szkoda ze tak oceniasz nasza kolezanke po kilku postach i artykulach. Sadze jednak, ze wyrazanie takich opinii o kims jest conajmniej krzywdzace.

Do góry