czarna551
Fanka BB :)
Teddy-wcale nie żartuję-masz dziwne poczucie humoru:sick:
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Teddy-wcale nie żartuję-masz dziwne poczucie humoru:sick:
Teraz się wyrażam jako psychoterapeuta:
Nie podzielam opinii Elżbietki na temat karmienia nie na żądanie /pierś czy butla/
Jeśli dziecko chce, to do roku powinno być karmione na żądanie
nawet w nocy /oczywiście po spróbowaniu najpierw innych metod: smoczek, herbatka, itp/ i oczywiście nie latanie na każde jęknięcie
dziecko przede wszystkim MUSI mieć zapewnione zaspokojenie podstawowych potrzeb fizjologicznych oraz poczucie bezpieczeństwa
a w takim przypadku może być ono zaburzone
dlatego właśnie dzieci mogą domagać się obecności mamy "zbyt często"
dziecko może mieć za dużo jedzenia, może mieć za dużo picia, może mieć za dużo zabawy = nie chce już tego...
ale NIGDY nie będzie miało za dużo potrzeby bliskości i czułości mamy
to dla swietego spokoju ja odpowiem 7 miesiecy ma to dzieckoZaczeło się od tego....
ja zadałam pytanie o wiek dziecka
i nie dostałam odpowiedzi...
i potem poleciało...;-)
tylko że moje dziecko doskonale wspógra z regulaminem. i po 3 godz i 50 min zaczyna marudzic i nic nie jest w stanie go uspokić, nawet noszenie na rękach, przytulanie.
i zapewniam cie że karmiac według rozkładu również zaspakoajam potrzeby fozjologiczne Filipa. tak jak ja sama mam pory jedzenia, tak i moje dziecko je ma. i nie widzę w tym nic złego.