reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

surowo czy łagodnie

Kate chodzi mi o sposób komunikacji.
Ja myślę,że wiesz o czym ja mówię.
Przepraszam za off top.
Chodzi o komunikat ja przede wszystkim, chodzi o podstawy.
I chodzi o komunikację wprost.
To,że się z kimś nie zgadzasz to nie znaczy można sobie po nim pojechać.

a i nie chodzi mi o to byś terapeutyzowała wszędzie bo tu faktycznie wariactwo byłoby murowane;-)

To, że się z kimś nie zgadzam, to nie oznacza, że np. nie skrytykuję czy nie powiem swojego zdania /nawet ostrego czy negatywnego/
natomiast nikogo nie obrażam, nie wyzywam, nie poniżam, nie upokarzam i nie "jeżdżę" po nim... tylko piszę swoje zdanie albo zadaję pytania...

reklama
A poza tym nikogo nie obraziłam, nie wyzwałam, nie upokorzyłam...
(cut)
to samo dotyczy innych wątków o których Teddy pisze... ja nie udzielam się na innych wątkach od kilku miesięcy...

umowmy sie, ze jednak sie zdarzylo - moze ciut niefrasobliwie - inaczej bym nie wywlekala... a ze pare miesiecy temu, no coz, dalo sie zapamietac, uwierz... :-)

Elżbietka-interesująca jest Twoja opinia!!! Pamiętam ze za czasów mojej mamy tak było że dziecko karmiło się co 3 h a że się darło przez 2 koejne to nikogo to nie obchodziło!!!!!!!!
kasiulka0901-normalnie piszesz co chcesz i nawet jakbyś pisała najpiękniejsze słow to nikt nie robi wielkich oczów a że My grudniówki jesteśmy oklętę o nasz problem!!!!
Nocka właśnie czytami jestem w :szok::szok::szok::szok::szok::szok:
sorry nie umiem rozszyfrować literówki choć bardzo bym chciała co to znaczy??

Ależ ja jestem człowiekiem
mamą, żoną, kochanką, córką, przyjaciółką, koleżanką, kumpelką, itd....
nie TYLKO terapeutką!!!
nauczycel, lekarz czy prawnik też może być "zwykłym" człowiekiem
może się również nachlać, bluznąć, kogoś pobić, powyzywać, itd...
Dlaczego mi odmawiacie bycia "normalnym" człowiekiem?

i nie ma nic wiecej do powiedzenia :tak:
ale jesli ktos zazdrosci to olac go i koniec!!!
dlaczego wszyscy musimy byc swieci , wyrazac sie sie jak anolki...dlaczego kate z pdpisem terapeuta nie moze przeklac, skad to oburzenie....tedy co jak co ale widac twoje oburzenie co do kate i koniec gatki, dlaczego obrazasz kogos kogo nie znasz:eek:po psrostu nuda z twoimi uprzedzeniami i koniec tematu na tym watku...grudniowki olejcie to... nie warto:baffled:

ja jeszcze tylko na moment do Dity (poniekad dlatego, zeby nie czula sie pominieta)...
otoz, moja droga, nieprawda, ze Twoje slownictwo to Twoja sprawa, bo jesli moj syn spotka sie kiedykolwiek z Twoim, to nie chce mu musiec tlumaczyc, ze te slowa ktorymi posluguja sie znajome dzieci sa nieladne i niewarte powtarzania!!!

Oj jak bardzo czuję się pominięta....Przecież mam córki nie syna.....Zaraz sie rozpłaczę....

Teddy - nie znasz mnie w ogóle, moich dzieci też. Zapewniam cię, ze twój syn będzie bezpieczny. Moje córki nie będą kaleczyć uszu twojego syna.
A tak naprawdę = dlaczego uważacie,ze klnę i bluzgam na prawo i lewo?? Moja starsza córka NIGDY nie przeklina - doskonale wie jak się zachować.
Ja w rzeczywistości, na codzień tez używam pięknej mowy - tego wymaga ode mnie moja praca. A że wieczorem siadam do grudniówek, daję na luz i po prostu pisze co chcę - to nie jest powód dla którego możesz mnie oceniać.

Jesli kogos bulwersuje grudniowy watek i slownictwo na nim stosowane to nie rozumiem po co go czyta??????????

reklama
Do góry