reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

surowo czy łagodnie

reklama
Przeczytałam ten wątek jeszcze raz...
i nie widzę, żebym kogoś obraziła, wyzwała, poniżyła.... itd
I dalej nie wiem o co było tyle krzyku na ten temat?
Czekam na przeprosiny...

na żądanie karmiłam tylko wtedy jak karmiłam piersią, czyli do 3 miesiaca. jak weszła butla to i wszedł regulamin :-)

Teraz się wyrażam jako psychoterapeuta:

Nie podzielam opinii Elżbietki na temat karmienia nie na żądanie /pierś czy butla/
Jeśli dziecko chce, to do roku powinno być karmione na żądanie
nawet w nocy /oczywiście po spróbowaniu najpierw innych metod: smoczek, herbatka, itp/ i oczywiście nie latanie na każde jęknięcie
dziecko przede wszystkim MUSI mieć zapewnione zaspokojenie podstawowych potrzeb fizjologicznych oraz poczucie bezpieczeństwa
a w takim przypadku może być ono zaburzone
dlatego właśnie dzieci mogą domagać się obecności mamy "zbyt często"

dziecko może mieć za dużo jedzenia, może mieć za dużo picia, może mieć za dużo zabawy = nie chce już tego...
ale NIGDY nie będzie miało za dużo potrzeby bliskości i czułości mamy

Wreszcie sie cos dzieje na bb!
Czytam i czytam i zaczynam wierzyc w energie wszelkich burz i innych pogodowych anomalii. Wszystkie tu naladowane jak nie wiem co. :szok::szok::szok:
W ogole jak to scruffy zacznie czytac to sie przerazi jaka burze mozgow wywolala. Normalnie masakra.
Czy Wy wogole pamietacie jaki jest temat watku?

Kate powiedziała wszystko co chcialam powiedzieć tylko w słowach psychoterapeuta

nonku oczywiście-nie podawanie dziecku mleka jak się domaga;-)

reklama
Moja Gabrysia ostatnio wcale nie chce jeździć w wózku, ani zasypiać. Zarówno włożona do wózka jak i do łóżka drze się w niebogłosy i niestety dłużej niż ja jestem w stanie znieść. Dzisiaj zrobiła taką scenę że dałam jej klapsa, czego się strasznie zawstydziłam od razu po fakcie i do tej pory nie opuszcza mnie przygnębienie że tak się zachowałam. Poza tym tylko ją to jeszcze bardziej rozwścieczyło. I w związku z tym nie wiem, czy lepiej ostro z nią postępować, nie wyjmować z wózka nie brać na ręce, tylko kategorycznie trzymać w wózku, i nie usypiać przy cycku i bujaniu, czy raczej dać sobie spokój i rozpieszczać?

Zaczeło się od tego....
ja zadałam pytanie o wiek dziecka
i nie dostałam odpowiedzi...
i potem poleciało...;-)

Do góry