Zle się czułam po zwykłym kwasie foliowym.. ale myslalam, że to normalne. Znalazłam taki, który nie powodował u mnie żadnych dolegliwości. Ale naczytałam się w internecie rzeczy, które zaciekawiły mnie i stwierdziłam że jeśli to ma pomóc to pewnie, że warto. Bo robisz to raz w życiu, a możesz jedynie polepszyć sytuację. Mi widocznie acard pomógł zajść w ciążę wraz z inseminacjamiJesteśmy wstępnie zakwalifikowani do IUI ale ostatnie badania już mamy zrobione i wyniki będą przed moją owulacją więc jeśli cokolwiek będzie nie tak to oczywiście nie podchodzimy do IUI.
A jeśli chodzi o trombofilie to Ty miałaś jakiekolwiek inne objawy lub jakieś badania źle wychodziły, że zrobiłaś w tym kierunku diagnostykę?
reklama
mylenne
Fanka BB :)
To ja nie miałam takich objawów, a kwas foliowy to musiałam długo przyjmować bo przez całe leczenie metotreksatem, no i teraz kontynuuję przed planowaną ciążą.Zle się czułam po zwykłym kwasie foliowym.. ale myslalam, że to normalne. Znalazłam taki, który nie powodował u mnie żadnych dolegliwości. Ale naczytałam się w internecie rzeczy, które zaciekawiły mnie i stwierdziłam że jeśli to ma pomóc to pewnie, że warto. Bo robisz to raz w życiu, a możesz jedynie polepszyć sytuację. Mi widocznie acard pomógł zajść w ciążę wraz z inseminacjami
Prawda jest taka, że jest tyle rzeczy do zbadania, że nie wiem ile czasu i pieniedzy by to pochłonęło gdybyśmy chcieli zrobić wszystko... uważam, że i tak każdy kto trafia do kliniki niepłodności jest maglowany badaniami wzdłuż i wszerz... Szczególnie porównując się do par, które po prostu po podjęciu decyzji o dziecku postanawiają przyjmować jakieś najprostrze suple z apteki i tyle, to i tak jesteśmy do przodu z informacjami na temat naszego zdrowia
Ja miałam uszkodzony nerw promieniowy i po roku nadal opadała mi ręka co było nie do przyjęcia bo kwas foliowy powinien pomagać w układzie nerwowym a tu lipa. Co do klinik to trzeba być uważnym bo lubią naciągać na kase. Ja miałam zle wyniki a mówili że jest dobrze i oczywiście odrazu badania ustawowe do inseminacji. Kto tak robi, no nikt bo nie znając przyczyny bez sensu jest inseminacja, bo jeśli się nie uda jak nam te 2 razy to zadajesz sobie dużo pytań czy to na pewno jest rzetelne i profesjonalne działanie klinik względem pary starającej się o dzieckoTo ja nie miałam takich objawów, a kwas foliowy to musiałam długo przyjmować bo przez całe leczenie metotreksatem, no i teraz kontynuuję przed planowaną ciążą.
Prawda jest taka, że jest tyle rzeczy do zbadania, że nie wiem ile czasu i pieniedzy by to pochłonęło gdybyśmy chcieli zrobić wszystko... uważam, że i tak każdy kto trafia do kliniki niepłodności jest maglowany badaniami wzdłuż i wszerz... Szczególnie porównując się do par, które po prostu po podjęciu decyzji o dziecku postanawiają przyjmować jakieś najprostrze suple z apteki i tyle, to i tak jesteśmy do przodu z informacjami na temat naszego zdrowia
mylenne
Myślę, że część faktycznie może naciągać bo wykorzystują sytuację ale każda klinika ma też swoje wymogi co do badań np. właśnie przed IUI, wisi rozpiska na stronie i takich badań wymagają i tego się nie przeskoczy. Zresztą u nas wszystkie badania oprócz tego jednego męża z watrobą wychodziły dobrze ale lekarka mega drąży ten jeden temat i kieruje na dodatkowe badania - ale akurat tutaj nie mam żadnych wątpliwości, że tak powinno to wyglądać bo trzeba to sprawdzić tak czy siak bo to poważna rzecz, pomijając już nawet fakt starań o dziecko...Ja miałam uszkodzony nerw promieniowy i po roku nadal opadała mi ręka co było nie do przyjęcia bo kwas foliowy powinien pomagać w układzie nerwowym a tu lipa. Co do klinik to trzeba być uważnym bo lubią naciągać na kase. Ja miałam zle wyniki a mówili że jest dobrze i oczywiście odrazu badania ustawowe do inseminacji. Kto tak robi, no nikt bo nie znając przyczyny bez sensu jest inseminacja, bo jeśli się nie uda jak nam te 2 razy to zadajesz sobie dużo pytań czy to na pewno jest rzetelne i profesjonalne działanie klinik względem pary starającej się o dziecko
Mimo wszystko dużo rzeczy pomijają. Wydasz kasę i dalej nic nie wiesz. Tego badania nikt nie zleca aż zrobisz wszystkie badania to nagle olśnienie że może tu być problem.Myślę, że część faktycznie może naciągać bo wykorzystują sytuację ale każda klinika ma też swoje wymogi co do badań np. właśnie przed IUI, wisi rozpiska na stronie i takich badań wymagają i tego się nie przeskoczy. Zresztą u nas wszystkie badania oprócz tego jednego męża z watrobą wychodziły dobrze ale lekarka mega drąży ten jeden temat i kieruje na dodatkowe badania - ale akurat tutaj nie mam żadnych wątpliwości, że tak powinno to wyglądać bo trzeba to sprawdzić tak czy siak bo to poważna rzecz, pomijając już nawet fakt starań o dziecko...
Nie moja bajka mi dzięki temu się udało i teraz cieszę się efektem tego że nie posłuchałam kliniki
A wam życzę jak najbardziej powodzenia i upragnionej ciąży
mylenne
Dzięki, mam jeszcze nadzieję, że ta inseminacja pomożeMimo wszystko dużo rzeczy pomijają. Wydasz kasę i dalej nic nie wiesz. Tego badania nikt nie zleca aż zrobisz wszystkie badania to nagle olśnienie że może tu być problem.
Nie moja bajka mi dzięki temu się udało i teraz cieszę się efektem tego że nie posłuchałam kliniki
A wam życzę jak najbardziej powodzenia i upragnionej ciąży
Oczywiście dawaj znać jak wam idzie i jakie dalsze plany ! Ja nadal trzymam kciukiDzięki, mam jeszcze nadzieję, że ta inseminacja pomoże
mylenne
Miałam monitoring w 10 dc, 3 pęcherzyki prawy 11 i 12 mm, lewy 13 mm więc małe, jutro tj. 13 dc jestem umówiona na powtórny monitoring i mamy wyznaczyć termin zabiegu bo badania są jednak dość dobre, sugerują kontakt z wirusem ale wirus nie jest aktywny w dna więc będzie zielone światłoOczywiście dawaj znać jak wam idzie i jakie dalsze plany ! Ja nadal trzymam kciuki
Ooo to super ! 3 pęcherzyków to i ja się nie dorobiłam. Oby choć jeden był dobrej jakości to będzie ekstra. A co jak 3 są dobrej jakości jazda bez trzymankiMiałam monitoring w 10 dc, 3 pęcherzyki prawy 11 i 12 mm, lewy 13 mm więc małe, jutro tj. 13 dc jestem umówiona na powtórny monitoring i mamy wyznaczyć termin zabiegu bo badania są jednak dość dobre, sugerują kontakt z wirusem ale wirus nie jest aktywny w dna więc będzie zielone światło
reklama
mylenne
No właśnie wyskoczyły 3, a urósł tylko jeden łobuz...Ooo to super ! 3 pęcherzyków to i ja się nie dorobiłam. Oby choć jeden był dobrej jakości to będzie ekstra. A co jak 3 są dobrej jakości jazda bez trzymanki
Dzisiaj miał 19 mm, inseminacja zaplanowana na czwartek na 10:30, jutro o 7 ovitrelle.