reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Stymulacja - Późna Owulacja - Staranie się o dziecko

Powiem Ci, że ja mimo ze robiłam inseminacje I 2 były nieudane to walczyłam z samą sobą między tym ze się udało bo czułam się inaczej - lepiej niż zwykle a między tym że znow to samo co zwykle. Dalej do mnie to nie dociera, nie mogę się odnaleźć w tym stanie. Wczoraj zemdlalam po heparynie ale to ze stresu i na l4 jestem, bo słabiej się czuje. Dlatego wierze ze i wam się uda jak będziecie nastawieni ze nie wyjdzie a będziesz czuła się inaczej niż zwykle to pewnie się uda 🤞
My już 29 sierpnia mamy USG, zobaczymy kto tam się kryje czy 1 czy 2 fasolki
My już wróciliśmy z urlopu, cholera użyłam 2x tego kubeczka menstruacyjnego ale trochę się martwię bo odrobinkę krwi widzę przy każdym wyciąganiu... i nie wiem czy uszkadzam coś paznokciami (zrobiłam sobie długie na wakacje hehe) czy jeszcze coś nie tak po tej infekcji... dzisiaj jadę zaraz na powtórkę cytologii.

No to musisz też uważać teraz na siebie, dużo odpoczywać, dbać o siebie, fajnie, że poszłaś na L4 bo to w koncu wyjątkowy czas, tyle nerwów o starania więc należy Ci się :)
Daj znać koniecznie ile fasolek!!!!! 😁

reklama
My już wróciliśmy z urlopu, cholera użyłam 2x tego kubeczka menstruacyjnego ale trochę się martwię bo odrobinkę krwi widzę przy każdym wyciąganiu... i nie wiem czy uszkadzam coś paznokciami (zrobiłam sobie długie na wakacje hehe) czy jeszcze coś nie tak po tej infekcji... dzisiaj jadę zaraz na powtórkę cytologii.

No to musisz też uważać teraz na siebie, dużo odpoczywać, dbać o siebie, fajnie, że poszłaś na L4 bo to w koncu wyjątkowy czas, tyle nerwów o starania więc należy Ci się :)
Daj znać koniecznie ile fasolek!!!!! 😁
Oooo ! Super ! Jak urlop ? Udany ?
Na pewno paznokcie, nie wskazane do takich rzeczy długie właśnie przez takie krwawienia. Możesz sobie przez częste uszkodzenia nadżerkę zrobić niepotrzebnie tylko.
Dziś byliśmy na usg potwierdzającym ciążę, póki co jest wszystko w porządku widać już maleństwo. Obecnie 5+4

Oooo ! Super ! Jak urlop ? Udany ?
Na pewno paznokcie, nie wskazane do takich rzeczy długie właśnie przez takie krwawienia. Możesz sobie przez częste uszkodzenia nadżerkę zrobić niepotrzebnie tylko.
Dziś byliśmy na usg potwierdzającym ciążę, póki co jest wszystko w porządku widać już maleństwo. Obecnie 5+4
Oj tak, urlop bardzo się przydał, za dużo stresów przez ostatnie 2 lata, najpierw moja choroba, potem wypadek w pracy męża, ten temat starań, w tle jeszcze covid i oboje zmiana pracy - jednym słowem uważam, że urlop zasłużony i też wykorzystany na 100%, wycisnęliśmy co się da, zwiedzaliśmy Barcelone i Girone, ale też znaleźlismy czas na trochę relaksu i leżakowania, siedzenia w basenie, itp. :D
To najważniejsze, że póki co wszystko dobrze :) Czyli jednak 1 maluszek?
Co oznacza 5+4?
Na pierwszej wizycie już wstępny termin zakończenia wyznaczają czy to później jakoś? Może w okolicy świąt wielkanocnych Wam wypadnie :D

Oj tak, urlop bardzo się przydał, za dużo stresów przez ostatnie 2 lata, najpierw moja choroba, potem wypadek w pracy męża, ten temat starań, w tle jeszcze covid i oboje zmiana pracy - jednym słowem uważam, że urlop zasłużony i też wykorzystany na 100%, wycisnęliśmy co się da, zwiedzaliśmy Barcelone i Girone, ale też znaleźlismy czas na trochę relaksu i leżakowania, siedzenia w basenie, itp. :D
To najważniejsze, że póki co wszystko dobrze :) Czyli jednak 1 maluszek?
Co oznacza 5+4?
Na pierwszej wizycie już wstępny termin zakończenia wyznaczają czy to później jakoś? Może w okolicy świąt wielkanocnych Wam wypadnie :D
No to super ! My też myślimy żeby gdzies jechać po tym wszystkim.
5+4 tzn 5 tygodni plus 4 dni czyli leci tzw 6 tydzień. Póki co jest jeden maluszek, zobaczymy czy później nic się nie pojawi więcej 😂
Aplikacja pokazuje mi 27 kwietnia. Od lekarza terminu jeszcze nie uslyszalam

No to super ! My też myślimy żeby gdzies jechać po tym wszystkim.
5+4 tzn 5 tygodni plus 4 dni czyli leci tzw 6 tydzień. Póki co jest jeden maluszek, zobaczymy czy później nic się nie pojawi więcej 😂
Aplikacja pokazuje mi 27 kwietnia. Od lekarza terminu jeszcze nie uslyszalam
No to musicie gdzieś się jeszcze wybrać, w pierwszym trymestrze słyszałam co prawda, że latanie nie wskazane ale potem jeśli bedziesz czuła się dobrze to chyba czemu nie :) Chyba, że jakiś wypad w Polskę.
Bo jak się urodzi maleństwo to życię się wywróci więc musicie te 9 miesięcy jeszcze wykorzystać dla siebie ile się da 🥰
Na razie nie czujesz żadnych mdłości? Albo nie przeszkadzają Ci zapachy?

No to musicie gdzieś się jeszcze wybrać, w pierwszym trymestrze słyszałam co prawda, że latanie nie wskazane ale potem jeśli bedziesz czuła się dobrze to chyba czemu nie :) Chyba, że jakiś wypad w Polskę.
Bo jak się urodzi maleństwo to życię się wywróci więc musicie te 9 miesięcy jeszcze wykorzystać dla siebie ile się da 🥰
Mialam mega mdłości i wszystko, ale jakoś mdłości mam mniejsze. Zapachy są niektóre takie że cofa mnie i uciekam z kuchni nawet 😅
Wypad w Polskę gdzieś raczej na spokojnie bez stresu juz

Zrób badanie na trombofilie z testdna.pl
Może nie przyswajasz kwasu foliowego i wit B, homocysteina przez to jest za duża. No i przepływy krwi wtedy są złe. Bo to zdolność do krzepliwosci krwi

Zrób badanie na trombofilie z testdna.pl
Może nie przyswajasz kwasu foliowego i wit B, homocysteina przez to jest za duża. No i przepływy krwi wtedy są złe. Bo to zdolność do krzepliwosci krwi
Póki co wydajemy kupę kasy na badania męża spowodowane tym wypadkiem i te dotyczące zapalenia wątroby więc nasz budżet jest już mocno nadszarpnięty, także z dodatkowymi badaniami musimy poczekać bo jeśli wszystko pójdzie dobrze to czeka nas jeszcze koszt inseminacji w tym miesiącu.

Póki co wydajemy kupę kasy na badania męża spowodowane tym wypadkiem i te dotyczące zapalenia wątroby więc nasz budżet jest już mocno nadszarpnięty, także z dodatkowymi badaniami musimy poczekać bo jeśli wszystko pójdzie dobrze to czeka nas jeszcze koszt inseminacji w tym miesiącu.
Rozumiem, pewnie nie jest za ciekawie. Ale już chyba lepiej jak było?
To lepiej wstrzymać się jeszcze miesiąc z inseminacja i zbadać trombofilie. Ja podejrzewałam, że ją mam i wyszły 3 mutacje z 6. To naprawdę utrudnia zajście w ciążę, a co później gorsze można przez to poronic lub urodzić dziecko z rozszczepem kręgosłupa itp.
Ale zrobisz jak uważasz oczywiście. Po prostu szkoda, że ginekolodzy o tym nie mówią

reklama
Rozumiem, pewnie nie jest za ciekawie. Ale już chyba lepiej jak było?
To lepiej wstrzymać się jeszcze miesiąc z inseminacja i zbadać trombofilie. Ja podejrzewałam, że ją mam i wyszły 3 mutacje z 6. To naprawdę utrudnia zajście w ciążę, a co później gorsze można przez to poronic lub urodzić dziecko z rozszczepem kręgosłupa itp.
Ale zrobisz jak uważasz oczywiście. Po prostu szkoda, że ginekolodzy o tym nie mówią
Jesteśmy wstępnie zakwalifikowani do IUI ale ostatnie badania już mamy zrobione i wyniki będą przed moją owulacją więc jeśli cokolwiek będzie nie tak to oczywiście nie podchodzimy do IUI.
A jeśli chodzi o trombofilie to Ty miałaś jakiekolwiek inne objawy lub jakieś badania źle wychodziły, że zrobiłaś w tym kierunku diagnostykę?

Do góry