reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Stymulacja - Późna Owulacja - Staranie się o dziecko

reklama
Szczerze nie mam pojęcia.. czy takie mocne vzy podskórne.. akurat nie zapytalam o to.. ale jutro będę wiedzieć więcej
Ciekawe czy to będzie coś jak Aromek tylko mocniejsze? Czy jakieś hormony? Daj znać co się dowiesz, jeśli nam się uda w najbliższym cyklu podejść do inseminacji i po 3 próbach się nie uda pewnie tez bede musiała się zorientować w temacie...

Ciekawe czy to będzie coś jak Aromek tylko mocniejsze? Czy jakieś hormony? Daj znać co się dowiesz, jeśli nam się uda w najbliższym cyklu podejść do inseminacji i po 3 próbach się nie uda pewnie tez bede musiała się zorientować w temacie...
U mnie to będzie 3 inseminacja i ostatnia. Bynajmniej lekarz prowadzący tak mówi, że nie ma sensu więcej robić bo po 3 zabiegu szanse maleją. A do 3 rosną. Na pewno mocniejsze od Aromku bo lekarza celem jest wyprodukować jak najwięcej jajeczek.. do tej pory mialam po 1 tylko. Oczywiście jak będę coś wiedziec wiecej to napisze

Czyli też przy okazji wzrost szansy na ciąże mnogie :) biorąc pod uwagę jak to wszystko wyglada nie wiem czy własnie nie wolałabym miec od razu dwójkę.
Oki daj znać jak coś będziesz wiecej wiedziała. U mnie 2 dc i jutro zaczynam znowu z Aromkiem.

Czyli też przy okazji wzrost szansy na ciąże mnogie :) biorąc pod uwagę jak to wszystko wyglada nie wiem czy własnie nie wolałabym miec od razu dwójkę.
Oki daj znać jak coś będziesz wiecej wiedziała. U mnie 2 dc i jutro zaczynam znowu z Aromkiem.
Jestem już po lekarzu. A więc tak: będę stymulowana Aromkiem od 3 do 7 d.c. i zastrzykami z FSH od 5 do 9 d.c.
Czyli Hormony, prócz tego wynik prg mialam wczoraj 1,44 czyli duphaston nie działał na mnie wcale

Jestem już po lekarzu. A więc tak: będę stymulowana Aromkiem od 3 do 7 d.c. i zastrzykami z FSH od 5 do 9 d.c.
Czyli Hormony, prócz tego wynik prg mialam wczoraj 1,44 czyli duphaston nie działał na mnie wcale
A dawkę Aromku bez zmian zostawili? Raz dziennie ten zastrzyk z FSH?
Kurcze to skoro suphaston nie działa powinni zlecić zamiane na jakiś inny?

A dawkę Aromku bez zmian zostawili? Raz dziennie ten zastrzyk z FSH?
Kurcze to skoro suphaston nie działa powinni zlecić zamiane na jakiś inny?
Dokładnie. Tak raz dziennie zastrzyk i 1 tabletka Aromku. Teraz będzie jeszcze jakiś inny lek z progesteronem, też ponoć silniejszy

Dokładnie. Tak raz dziennie zastrzyk i 1 tabletka Aromku. Teraz będzie jeszcze jakiś inny lek z progesteronem, też ponoć silniejszy
To może tym razem się powiedzie :)
A mogę zapytać jak to jest - czy przed kazda próba inseminacji "na świeżo" jest przygotowywane nasienie czy oddać wystarczy raz i oni to jakoś przechowują na kolejne próby?

To może tym razem się powiedzie :)
A mogę zapytać jak to jest - czy przed kazda próba inseminacji "na świeżo" jest przygotowywane nasienie czy oddać wystarczy raz i oni to jakoś przechowują na kolejne próby?
Wszystko na świeżo robimy. Nic nie mrozilismy do tej pory. Godzine przed zabiegiem mąż jedzie już z próbką i po godzinie mam zabieg

reklama
Wszystko na świeżo robimy. Nic nie mrozilismy do tej pory. Godzine przed zabiegiem mąż jedzie już z próbką i po godzinie mam zabieg
Ok, dzięki za odpowiedź, część badań mamy już ogarnięte, w środę mam wizytę, ciekawe jak pójdzie i czy nas zakwalifikuje.
I jak bierzesz już Aromek? Ja zauważam faktycznie gorsze samopoczucie na nim (ból głowy) i bardzo czuje jajnik, w którym rośnie jajeczko...

Do góry