reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Stymulacja - Późna Owulacja - Staranie się o dziecko

reklama
Szczerze nie mam pojęcia.. czy takie mocne vzy podskórne.. akurat nie zapytalam o to.. ale jutro będę wiedzieć więcej
Ciekawe czy to będzie coś jak Aromek tylko mocniejsze? Czy jakieś hormony? Daj znać co się dowiesz, jeśli nam się uda w najbliższym cyklu podejść do inseminacji i po 3 próbach się nie uda pewnie tez bede musiała się zorientować w temacie...

Ciekawe czy to będzie coś jak Aromek tylko mocniejsze? Czy jakieś hormony? Daj znać co się dowiesz, jeśli nam się uda w najbliższym cyklu podejść do inseminacji i po 3 próbach się nie uda pewnie tez bede musiała się zorientować w temacie...
U mnie to będzie 3 inseminacja i ostatnia. Bynajmniej lekarz prowadzący tak mówi, że nie ma sensu więcej robić bo po 3 zabiegu szanse maleją. A do 3 rosną. Na pewno mocniejsze od Aromku bo lekarza celem jest wyprodukować jak najwięcej jajeczek.. do tej pory mialam po 1 tylko. Oczywiście jak będę coś wiedziec wiecej to napisze

Czyli też przy okazji wzrost szansy na ciąże mnogie :) biorąc pod uwagę jak to wszystko wyglada nie wiem czy własnie nie wolałabym miec od razu dwójkę.
Oki daj znać jak coś będziesz wiecej wiedziała. U mnie 2 dc i jutro zaczynam znowu z Aromkiem.

Czyli też przy okazji wzrost szansy na ciąże mnogie :) biorąc pod uwagę jak to wszystko wyglada nie wiem czy własnie nie wolałabym miec od razu dwójkę.
Oki daj znać jak coś będziesz wiecej wiedziała. U mnie 2 dc i jutro zaczynam znowu z Aromkiem.
Jestem już po lekarzu. A więc tak: będę stymulowana Aromkiem od 3 do 7 d.c. i zastrzykami z FSH od 5 do 9 d.c.
Czyli Hormony, prócz tego wynik prg mialam wczoraj 1,44 czyli duphaston nie działał na mnie wcale

Jestem już po lekarzu. A więc tak: będę stymulowana Aromkiem od 3 do 7 d.c. i zastrzykami z FSH od 5 do 9 d.c.
Czyli Hormony, prócz tego wynik prg mialam wczoraj 1,44 czyli duphaston nie działał na mnie wcale
A dawkę Aromku bez zmian zostawili? Raz dziennie ten zastrzyk z FSH?
Kurcze to skoro suphaston nie działa powinni zlecić zamiane na jakiś inny?

A dawkę Aromku bez zmian zostawili? Raz dziennie ten zastrzyk z FSH?
Kurcze to skoro suphaston nie działa powinni zlecić zamiane na jakiś inny?
Dokładnie. Tak raz dziennie zastrzyk i 1 tabletka Aromku. Teraz będzie jeszcze jakiś inny lek z progesteronem, też ponoć silniejszy

Dokładnie. Tak raz dziennie zastrzyk i 1 tabletka Aromku. Teraz będzie jeszcze jakiś inny lek z progesteronem, też ponoć silniejszy
To może tym razem się powiedzie :)
A mogę zapytać jak to jest - czy przed kazda próba inseminacji "na świeżo" jest przygotowywane nasienie czy oddać wystarczy raz i oni to jakoś przechowują na kolejne próby?

To może tym razem się powiedzie :)
A mogę zapytać jak to jest - czy przed kazda próba inseminacji "na świeżo" jest przygotowywane nasienie czy oddać wystarczy raz i oni to jakoś przechowują na kolejne próby?
Wszystko na świeżo robimy. Nic nie mrozilismy do tej pory. Godzine przed zabiegiem mąż jedzie już z próbką i po godzinie mam zabieg

reklama
Wszystko na świeżo robimy. Nic nie mrozilismy do tej pory. Godzine przed zabiegiem mąż jedzie już z próbką i po godzinie mam zabieg
Ok, dzięki za odpowiedź, część badań mamy już ogarnięte, w środę mam wizytę, ciekawe jak pójdzie i czy nas zakwalifikuje.
I jak bierzesz już Aromek? Ja zauważam faktycznie gorsze samopoczucie na nim (ból głowy) i bardzo czuje jajnik, w którym rośnie jajeczko...

Do góry