reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki u lekarza (wizyty, badania, USG)

reklama
My już też po wizycie. Wszystko ok :tak: Maluszek się wiercił i obie rączki trzymał przy główce :-D:-D Oczywiście tak jak myślałam płci nam nie powiedziała, bo UWAGA... jeszcze nie widać :-D:-D:-D:-D Miałam ochotę jej powiedzieć, że ma taki sprzęt, że nie widać, a dużo dziewczyn na tym etapie ciąży już zna płeć. No ale najważniejsze, że dzidziunia rośnie i wszystko ok.Także czekamy do połówkowego, do 31 sierpnia, żeby poznać płeć.

Wikcia2007 oszczędzaj się. Gratuluję córci :tak:

Titilaya super, że wszystko ok :-D

Cluue gratuluję dziewczynki :-D

Gieniek super, że krwiaka nie ma i wszystko ok. Gratuluję parki :tak::-D

2 Sierpień
gieniek godz. 16:00 (USG 3D/4D)
madziamadzia
godz.18:00
deszczykgodz.11:00
cluue godz. 17:40
Columbinagodz. 16:45
3 Sierpień
Ooollcciiaaagodz.17:40
6 sierpień
martex2009 godz. 14.20
szylwias godz.17:00
7 sierpień
EmiliaM
godz 13.00
gieniek
godz. 16.40
arbuz
godz.17.30

Totka godz. 18.00
9 sierpień
Magda_z_uk godz.11.00
14 Sierpień

Kropka
19:40
Alicja329.30
15 sierpień
Magda_z_uk godz.10.15
16 Sierpień
M@linkagodz. 9.40
21 sierpnia
Domiska1 19.00 USG połówkowe
Gizmowa 15:45 połówkowe
22 sierpień
lanjaa godz. 9:00
mikaaa godz. 15:00 USG połówkowe
23 sierpień
baska201 godz.12 usg+wizyta
29 sierpień
Magda_z_uk godz.9.40 USG połówkowe
31 Sierpień

madziamadziagodz.15:15
martex2009godz.09.20 ​usg
24 Wrzesień
aninek godz.13:30 USG
3 Grudzień

aninek godz.12:30 USG

gieniek
świetne wiadomości:happy2: Ustrzelić parkę za jednym zamachem, to fantastyczna sprawa! Gratuluję! Super, że wszystko układa się pomyślnie.

madziamadzia super, że wszystko z dzidziusiem w porządku i łączę się z Tobą w "bólu" niepewności;-)Ja też muszę jeszcze sporo poczekać aż poznam płeć:huh:

deszczyk mi tak waga szybko od pewnego momentu skoczyła w górę w pierwszej ciąży, ale za to w drugiej zaczynało się tak,jak teraz i w sumie na finiszu było 8kg na plusie. Ciekawe jak będzie tym razem?

Ooollcciiaaa
oczywiście powodzenia jutro na wizycie;-) Daj znać co i jak.

Ostatnia edycja:
Hej dziewczynki, ja dzisiaj byłam pierwszy raz u lekarza we Francji, usg trwało godzinę, a ogolnie 2,5 godziny spędziłam na różnych badaniach. Świetna opieka, wszyscy mili, a dzidziuś? Mały wojownik po tacie, jutro napiszę coś więcej, w każdym razie wszystko super :-)

W takim razie czekamy do jutra na dokładne opowieści :>:>

Ja już po wizycie. W moim brzuszku mieszka Dziewczynka :)

Powiedziałam lekarzowi o moich bólach wczorajszych no i niestety skraca mi się szyjka :( mam przepisane leki i 21 sierpnia mam koniecznie przyjść na wizytę, jeśli będzie gorzej będę miała zakładane szwy :( Mam się oszczędzać, jak najwięcej leżeć, zero stosunków, mam się traktować jak jajko. Yhym a 14 sierpnia mam ślub więc sobie tego nie wyobrażam jak to będzie :( Muszę do niego jeszcze zadzwonić zapytać o to, bo z tego wszystkiego to zapomniałam mu o ślubie wspomnieć. :((

Gratuluję dziewczynki !!! i teraz masz leżeć i pachnieć ! koniec kropka :*

Kochane ja już po wizycie,u nas na 95% będzie parka,czyli dziewczynka i chłopaczek. Krwiak mi się wchłonął, parametry są w porządku ,teraz czekam tylko na USG połówkowe za jakieś 3 tyg. Mogłam podejrzeć maleństwa na 4D,ale bardzo słabo było widać,więc jak na razie lepiej je widać na czarno-białym zwykłym 2D. Ważą 170 i 172 gramy:tak:

Alee fajnie :) nie no super :) Gratuluję :)

My już też po wizycie. Wszystko ok :tak: Maluszek się wiercił i obie rączki trzymał przy główce :-D:-D Oczywiście tak jak myślałam płci nam nie powiedziała, bo UWAGA... jeszcze nie widać :-D:-D:-D:-D Miałam ochotę jej powiedzieć, że ma taki sprzęt, że nie widać, a dużo dziewczyn na tym etapie ciąży już zna płeć. No ale najważniejsze, że dzidziunia rośnie i wszystko ok.Także czekamy do połówkowego, do 31 sierpnia, żeby poznać płeć.

Wikcia2007 oszczędzaj się. Gratuluję córci :tak:

Titilaya super, że wszystko ok :-D

Cluue gratuluję dziewczynki :-D

Gieniek super, że krwiaka nie ma i wszystko ok. Gratuluję parki :tak::-D

Zleci czas nim się obejrzysz :p hihi może idź do innego lekarza jak Ci baardzo zależy na poznaniu płci :> :)

A ja nie mogę się doczekać jutra :) Cały dzień rozmawiam do dzidzi żeby jutro ładnie pokazała co chowa między nóżkami :p Ciekawe czy posłucha :p

Dziewczyny ktoś mnie wyciął listy. moja wizyta 14 sierpień 19 40..Kto wyciął niech wklei:-pKurde spać nie moge od godziny masakra:baffled:

aaa jestem tylko"odtłuszczona' ;P

Kropka jestes caly czas, tylko cos sie z czcionkami porobilo, jedne wieksze inne mniejsze.

Cluue gratuluje dziewczynki!!! no i rzeczywiscie oszczedzaj sie kochana i mam nadzieje, ze wszystko szybko wroci do normy i oby Ci nie musieli zadnych szwow zakladac! Trzymaj sie!
Gieniek fantastyczna sprawa z ta parka! Gratuluje bardzo :-)

Madziamadzia super ze wszystko dobrze, a moze skoro nie widac to znaczy ze dziewczynka? No bo chlopaka to latwiej wykryc ;-) Wytrzymaj do wrzesnia to nie bede sama z moja nieswiadomoscia hehe :-)

Titilaya napisz co tam u Ciebie.

Ooollcciiaaa trzymam kciuki!!!

3 Sierpień
Ooollcciiaaa godz. 17:40

6 sierpień
martex2009 godz. 14.20
szylwias godz. 17:00

7 sierpień
EmiliaM
godz. 13.00
gieniek
godz. 16.40
arbuz
godz. 17.30
Totka godz. 18.00

9 sierpień
Magda_z_uk godz. 11.00

14 Sierpień

Kropka
godz. 19:40
Alicja32
godz. 9.30

15 sierpień
Magda_z_uk godz. 10.15

16 Sierpień
M@linka godz. 9.40

21 sierpnia
Domiska1
godz. 19.00 USG połówkowe
Gizmowa
godz. 15:45 połówkowe

22 sierpień
lanjaa godz. 9:00
mikaaa godz. 15:00 USG połówkowe

23 sierpień
baska201 godz. 12 usg+wizyta

29 sierpień
Magda_z_uk godz. 9.40 USG połówkowe

31 Sierpień

madziamadzia godz. 15:15
martex2009 godz. 09.20 ​usg

24 Wrzesień
aninek godz. 13:30 USG

3 Grudzień

aninek godz. 12:30 USG

Ostatnia edycja:
czeeeeeeść.

My mieliśmy wczoraj w nocy wycieczkę na Izbę Przyjęć.
Już szłam spać, poszłam siusiu, siusiu zrobiłam a z siusiu pooooleciało ze mnie jak w okres, tyle że kolor inny brązowy ale dużo, zamurowało mnie, bo do tej pory nic, nawet plameczki, nawet wczoraj, a miałam białe galotki więc było by widać. wstałam popatrzyłam, powiedziałam mężowi i zbiórka, fakt ze nic juz więcej nie "wyleciało" ale w poprzedniej było podobnie, od momentu gdy wyleciało ze mnie co miało wylecieć tylko jeszcze więcej i bardziej czerwono-brązowe to do wizyty w IP nic więcej.

w szpitalu oczywiście pani położna z IP nieprzyjemna. (ja nie wiem, taki mam pech że zawsze jak na IP trafialam to na jakąś niezadowoloną i niemiłą). nawet do mnie mówi "a wie pani że nawet jak coś się dzieje to na tym etapie ciąży nic się nie da zrobić" dobrze że wiedziałam że sie da bo bym się chyba łzami na amen zalała, a udało mi się nie wyć bo inaczej słowa bym nie powiedziała. wiec jej mówie, że wiem że się da bo w poprzedniej ciąży w 12tyg odkleiło się łożysko i się dało zrobić! to taka zdziwiona się pyta "a co się dało zrobić". no ręce opadają. powiedziałam ze leżałam w szpitalu i dostałam leki niestety nie byłam w stanie ich wyrecytować z pamięci, co do niedawna jeszcze potrafiłam, może wtedy by się zamknęła. i zadzwoniła po doktor która dzieki bogu była normalna. bo jak zobaczyłam kobitę w drzwiach to zwątpiłam. zbadała, zrobiła usg, nic się nie odkleja, i nie wiadomo skąd to. dostałam luteine dowcipnie i do kontroli za tydzien. a i fotkę ufo :-) takie ujęcie trzasnęła że naprawde, kosmitkę mamy :-)

a tak sie wczoraj cieszyłam, że ok, że wyniki nawet morfologię miałam dobrą a spodziewałam się cieniutkiej, a tu klops. na razie nic więcej nie leci, nie plami. oby tak dalej! ale stracha się najedliśmy, po przebojach w poprzedniej teraz pewnie w każdej podobnej sytuacji będziemy lecieć. ale przynajmniej spokojnie spałam, krótko to krótko bo wróciliśmy po 2 w nocy ale wiem że żyje i że żyć będzie...

napisałam i zmykam. może wieczorkiem zajrzę na chwilkę...

Udanych wizyt gratuluję, i Cluue dziewczynki, i Gieniek parki i że krwiak się wchłonął!

później powbijam w tabelkę płeć ;)

reklama
Do góry