reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki u lekarza (wizyty, badania, USG)

Cze dziewczyny ja znowu byłam w szpitalu z tym moim krwawieniem. Do końca ciąży mam leżeć w łóżku mogę tylko do łazienki i s powrotem. Jest ciężko przy pięciolatce w domu która ciągle coś chce.
Czarni gratulacje:) to będzie już nas dwie u mnie tez zapowiada się druga dziewczynka:)

Ostatnia edycja:
reklama
hej hej!
gratuluję kolejnej dziewuszki!

i udanych wizyt też!

więc póki co są cztery dziewoje, tak? :-)

ja na kolejne usg umawiam się za miesiąc więc z 6 tyg sobie poczekam na potwierdzenie bądź zaprzeczenie :tak: kupa czasu.

pozatym badania ok. morfologia, siczki, tsh itp. tylko waga, brzuch mi rośnie a w ciągu miesiąca przytyłam 30 deko :D ale mam się tym nie martwić i się nie martwię. w poprzedniej też tak było, potem jak zaczęło przybywać to rosło i rosło :-D

wikcia oszczędzaj się kochana, zdaję sobie sprawe że z dzieckiem masz kłopot, ale jak nie musisz czegoś robić to nie rób.
a co właściwie Ci jest? skąd te krwawienia?

Ostatnia edycja:
Deszczyk ja z wagą mam podobnie, tyle że ja przytyłam mniej więcej tyle od początku ciąży:confused: Z drugiej strony póki z maleństwem wszystko ok, to się nie martwię. No i oczywiście gratuluję udanej wizyty.

wikcia2007 uważaj na siebie i maleństwo.

A jak tam reszta dzisiejszych wizyt?

Hej dziewczynki, ja dzisiaj byłam pierwszy raz u lekarza we Francji, usg trwało godzinę, a ogolnie 2,5 godziny spędziłam na różnych badaniach. Świetna opieka, wszyscy mili, a dzidziuś? Mały wojownik po tacie, jutro napiszę coś więcej, w każdym razie wszystko super :-)

Titi to dobrze! :tak: czekamy na dokładniejsze relacje! :-)

Magda mi najpierw spadło, z 56 na 52, dopiero teraz urosło o tyle co napisałam. w pierwszej startowałam z 54, spadło do 51 i później w mniej więcej tym czasie co teraz jestem poooooooszło w górę aż doszłam do 72 :-D więc teraz tym bardziej nie narzekam na szybki i duży przyrost :-)

Ja już po wizycie. W moim brzuszku mieszka Dziewczynka :)

Powiedziałam lekarzowi o moich bólach wczorajszych no i niestety skraca mi się szyjka :( mam przepisane leki i 21 sierpnia mam koniecznie przyjść na wizytę, jeśli będzie gorzej będę miała zakładane szwy :( Mam się oszczędzać, jak najwięcej leżeć, zero stosunków, mam się traktować jak jajko. Yhym a 14 sierpnia mam ślub więc sobie tego nie wyobrażam jak to będzie :( Muszę do niego jeszcze zadzwonić zapytać o to, bo z tego wszystkiego to zapomniałam mu o ślubie wspomnieć. :((

titilaya super wiadomości i czekamy na więcej;-)

Cluue po pierwsze gratuluję DZIEWCZYNKI!!! A po drugie mocno przytulam i trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&&& za bezproblemowy ciąg dalszy ciąży.Niefajna sprawa z tą szyjką,ale myśl pozytywnie i uważaj na siebie teraz baaaardzo:tak:
Będzie dobrze. Zobaczysz.

reklama
Kochane ja już po wizycie,u nas na 95% będzie parka,czyli dziewczynka i chłopaczek. Krwiak mi się wchłonął, parametry są w porządku ,teraz czekam tylko na USG połówkowe za jakieś 3 tyg. Mogłam podejrzeć maleństwa na 4D,ale bardzo słabo było widać,więc jak na razie lepiej je widać na czarno-białym zwykłym 2D. Ważą 170 i 172 gramy:tak:

Do góry