reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki u lekarza (wizyty, badania, USG)

Columbina ja tez mam genetyczne 24 wrzesnia i tez bedzie moj 22 tydzien :-) wiec chyba jest ok.
A w ogole dziewczyny to wam zazdroszcze, ze macie wiecej wizyt i podgladacie swoje maluszki, bo ja ostatnie USG to mialam 12 lipca a nastepne to wlasnie to 24 wrzesnia i tak juz sie nie moge doczekac...

reklama
Hej ja wczoraj byłam u poloznej, wszystko ok,słyszałam bicie serduszka, dalam siuski i mam o swoim krwawieniu powiedzieć na usg to zobacza jak tam wszystko wygląda.
Aninek ja tez mam usg rzadko bo w uk tylko 2 podstawowe robią, ostatnie miałam 5 lipca i teraz idę 3 wrzesnia, tez nie mogę sie doczekać:)

Ada super wiadomości. Najważniejsze, że serduszko bije...cóż za cudowny dźwięk:tak: Gratuluję!

Gizmowa zbadał, nie zbadał skierowania są. Gratuluję!:-)

Gizmowa to na prywatnej wizycie masz taką full obsługę? :szok:

ja w poprzedniej chodziłam prywatnie to usg nie miałam może na dwóch. tak zawsze choć na chwilkę, ale pokazywał.

dziś przyjął mnie lekarz do którego chciałam się początkowo zapisać ale akurat był na urlopie. i powiem szczerze że dobrze że trafiłam na tego co jestem u niego, bo mówi szybko i do tego nie wyraźnie, i trudniej go zrozumieć niż mojego który jest obcokrajowcem i mówi z akcentem :happy:
a z wizyty to tak: dalej mam brać luteinę tak jak biorę, i na wizytę do swojego tak jak mam zapisaną, czyli 13go września, i dał mi skierowanie na usg połówkowe i mam 14 września.
ciśnienie miałam okrutne, bo 115/72, normalnie mam w przedziale 120-130/60-70 więc dość nietypowe jak na mnie, a rano tak mi ciężko było przez to, było fajnie, chłodno a ja człapałam się jak słoń i jakby był upał nie wiem jaki :dry:

Na prywtanej mam badanie gin., usg, słuchanie tętna, no i takie standardy jak moje tętno, waga...
A to była wersja na NFZ dzisiaj. :p

No ciśnienie faktycznie dla Ciebie może być zabójczę, dla mnie to norma. :-D
Czyli w sumie dzisiaj dowiedziałaś się tyle, ze masz dalej luteinę brać?

ja każdą ciąże chodzę na nfz i mam wszystko co chce i co kobieta w ciazy powinna miec na kazdej wizycie badanie usg bądz słuchanie tetna skierowanie na kazde badania moja waga cisnienie mierzenie wysokości macicy Na dziwnego lekarza trafiłaś....

ja każdą ciąże chodzę na nfz i mam wszystko co chce i co kobieta w ciazy powinna miec na kazdej wizycie badanie usg bądz słuchanie tetna skierowanie na kazde badania moja waga cisnienie mierzenie wysokości macicy Na dziwnego lekarza trafiłaś....

Niekoniecznie, u mnie w mieście ciężko trafić na dobrego ginekologa. I nie ważne czy prywatnie czy publicznie, niestety. ;-)

reklama
Kobietki gratuluję udanych wizytek............

Niektóre z NFZ są faktycznie przerąbane...............

Kurcze ja na każdej wizycie 40 min siedzę u lekarza, badanie, sprawdzanie szyjki, USG dopochwowo (sprawdzenie szyjki wewnątrz) i generalne USG dzidzi. Dostaję plytkę i 2 zdjęcia...........przy czym koszt naprawdę wysoki bo co miesiąc 250 zł nie moje, ale opłaca się, wiem, że jestem w rękach specjalisty........Ostatnio przez 15 min oglądał wszystkie serduchowe przepływy

Do góry