reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniówki u lekarza (wizyty, badania, USG)

Milusia nie, bo tam gdzie chodze na nfz nie ma w gabinecie USG.. Następną wizyte mam 23.08 i to będzie wizyta u niej w szpitalu połączona z USG połówkowym więc na bank bede wszystko wiedziała:tak: Mam taka nadzieje..
;-)I może we koncu ja pochwale się jakąś fotka:-:)zawstydzona/y:

reklama
Dziewczyny ja też już jestem po wizycie, miałam wczoraj o 17:45:) Maluch ma już 10 cm, pięknie nam pomachał paluszkami na dzień dobry przy usg!!:) Nie udało się jeszcze określić płci, ale przy następnej wizycie powinno się udać. Tętno 146. Lekarz trochę się zmartwił, bo ja ciągle chudnę (przed ciążą miałam 60, przy pierwszej wizycie 57,5 a teraz już 55), a powinnam powoli wracać do pierwszej wagi. Mam też niskie ciśnienie takie naciągane 90/55. Najważniejsze, że czuję się dobrze, mam ochotę na jedzenie, spaceruję ruszam się, więc póki co jakoś szczególnie mnie to nie martwi.
Pozdrawiam!

Hej hej...ja już też po wizycie. Liczyłam na to że się dowiem jaka płeć i niestety nic z tego...ale najważniejsze że bobas zdrowy:) Miał zupełnie wyciągnietę nóżki..wyglądało to strasznie zabawnie, waży już 240g i mierzy 17cm. Strasznie szybko czas leci już niedługo będę miała połowę ciąży. Usg pokazuje że dzidziuś jest jeden dzień starszy ..także w zasadzie nie ma różnicy z obliczeniem miesiączkowym. Moja grzybica jest mała i mam się tym kompletnie nieprzejmować, podobno to sie zdarza bardzo często. Ja nie mam objawów więc dostałam maść którą mam smarować się już do końca ciąży i jakieś globulki na 6 dni przed wyjazdem żeby wejść do basenu na spokojnie i 6 po powrocie. Pozdrawiam was serdecznie i życzę udanych wizyt:)

Hej Rybki kochane,

melduję wizytację, lekarz zrobil mi badanie przez ponad godzinkę, samo USG trwało 45 min., sprawdzał wszystko, przepływy, każdy narząd od gory do samego dołu...........
Waga maluszka: 250g
Wzrost: 17 cm

I moje drogie CHŁOPCZYK:-D:-D:-D:-D:-D Siusiak ma cale 8mm
Oczywiście chwytał łapkami za sprzęt............:D
Mój M jest przeszczęśliwy bo marzyl o drugim, ja gdzieś tam w duszy chciałam dziewczynkę, ale cieszę się strasznine, że wszystko dobrze....i niech rośnie braciszek..........

Ja hemoglobinkę mam niższą 12,1 leci na łeb, ale chela fer poszło w ruch, dodatkowo mam mega powiększony moczowód - ma 3 cm, lekarz był tym przerażony, ale na razie czekamy......... 20120728693.jpg

Ostatnia edycja:
milusia83 gratuluję Kochana:-) 8mm to już kawał siusiaka;-)chłop bez dwóch zdań hehehhe...
A z tym moczowodem lekarz coś zalecił, jakies badania, kontrol?...

Milusia to super, że wizyta udana i zdrowy chłopak jest:-) to najważniejsze..
Widze, że hemoglobine mamy identyczna.. Ale nie jest jeszcze zle;-)
A z tym moczowodem to czemu tak jest?? Jakaś infekcvja czy co??

Martinek super, że wizytka się udała.. Wide, że wstydniś w brzuszku jest, że pokazać się nie chce.. Moja córa siedziała ze złączonymi nóżkami do 32 tc:tak:;-)
Najważniejsze, że maluch zdowy:tak:

reklama
Martinek super, że dzidziulek zdrowiuchny........

Dziewuszki lada dzień i Wy będziecie wszystko wiedziały........

Załączniki

• IMGP0407.jpg
    IMGP0407.jpg
    18 KB · Wyświetleń: 184
Ostatnia edycja:
Do góry