reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki u lekarza (wizyty, badania, USG)

reklama
Dziewczyny Gratuluję Udanych Wizyt:) Bardzo się cieszę,że wszystkie wyniki macie dobre i że same świetne wiadomości:tak:
Martinek- w ciąży różne infekcje to norma, mi wyszła cytologia II z silnym stanem zapalnym. Dostałam na 12 dni globulki, które mnie wkurzają,bo są wielkie,wylewają się i brudzą wkładkę na żółto.

A ja mam wyniki testu Pappa i wynik jest prawidłowy, bardzo się cieszę, co prawda brali pod uwagę parametry dzieci z USG prenatalnego w 12t.4d ciąży,ale krew wyszła mi bardzo dobrze i jestem spokojniejsza! Miałam też szybkie USG we wtorek,ale nie dostałam zdjęcia,bo to dosłownie na 3 minuty było. Płeć może poznam na następnej wizycie czyli 7 sierpnia. P.S: Już 2 lekarzy mi powiedziało,że jedno wygląda na dziewczynkę i tego się trzymam,bo chciałabym:-)

A ja mam wyniki testu Pappa i wynik jest prawidłowy, bardzo się cieszę, co prawda brali pod uwagę parametry dzieci z USG prenatalnego w 12t.4d ciąży,ale krew wyszła mi bardzo dobrze i jestem spokojniejsza! Miałam też szybkie USG we wtorek,ale nie dostałam zdjęcia,bo to dosłownie na 3 minuty było. Płeć może poznam na następnej wizycie czyli 7 sierpnia. P.S: Już 2 lekarzy mi powiedziało,że jedno wygląda na dziewczynkę i tego się trzymam,bo chciałabym:-)

Gratuluję! :)

Gratuluję udanych wizyt :)
Ja niestety znowu męczę się z tą cholerną grzybicą :wściekła/y: Swędzi mnie bardzo i mam dużo upławów.
A wizyta dopiero ok.7 sierpnia, jak uda mi się zarejestrować. Trudno, jakoś wytrzymam, na razie smaruję Clotrimazolum i na noc wkładam Lactovaginal. Czasami podmywam się Tantum Rosa, może chociaż trochę mi ulży.

ooo, mam zdjęcie w suwaczku :-) wklejałam je kilka dni temu, ale nic nie było widać, a teraz jest. Fajnie :)

Dziewczyny, gratuluję udanych wizyt i życzę następnych pomyślnych! :-)
A wszystkie bobasy przesłodkie. Jaka to super sprawa podejrzeć takie bobo w brzuchu.
arbuz Współczuję Ci, mam nadzieję, że lactovaginal chociaż troche Ci pomoże. Ja go biorę profilaktycznie raz w tyg., bo chodze na basen, gin mi go zalecił na początku ciąży, bo też miałam upławy. Dalej mam, ale niewielkie i żadnych innych dolegliwości. Życzę Ci, żebyś szybko pozbyła się tych dolegliwości.

Moje drogie...ja już po badaniach prenatalnych.
Wszystko w porządku..dzidziuś zdrowy. Oby tak dalej :)
Tylko ja mam podejrzenie nadczynność tarczycy i skierowanie miałam do poradni w szpitalu. Podobno w 12 tygodniu ciąży są często podejrzenia tarczycy, a w późniejszych tygodniach ciąży normuje się wszystko. Kolejna wizyta w sierpniu, sprawdzimy czy nadal są słabe wyniki krwi i czy jest ta nadczynność? czy wszystko się unormowało?

Witam ja bylam w sobote na wizycie 12 tydz malenstwo ma 5,5 cm wszystko jest ok nie udalo sie okreslic plci.

Ostatnia edycja:
reklama
gieniek, flamandka super wiadomości:) oby tak dalej!
biłkabdg mam nadzieję że wyniki się unormują:tak:

Ja też już po wizytce:biggrin2: Dziś chciał nie chciał trafiłam do innego lekarza bo mój został wezwany na operację i przyszedł inny w zastępstwie ale też ma dobrą opinię więc nie protestowałam zbytnio;-) Mój maluch ma się dobrze, ma 7,19 cm długości, wszystkie parametry podobno w normie. Zapytałam o płeć ale usłyszałam, że to jeszcze za wcześnie, więc może następnym razem. Waga 1 kg na plusie od ostatniej wizyty więc biorąc pod uwagę że na początku straciłam jakieś 1,5 kg to można powiedzieć że wychodzę na zero;-) Ogólnie kamień z serca i cieszę się że wszystko w porządku:tak:

Do góry