reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki u lekarza (wizyty, badania, USG)

reklama
Dziewczyny Gratuluję Udanych Wizyt:) Bardzo się cieszę,że wszystkie wyniki macie dobre i że same świetne wiadomości:tak:
Martinek- w ciąży różne infekcje to norma, mi wyszła cytologia II z silnym stanem zapalnym. Dostałam na 12 dni globulki, które mnie wkurzają,bo są wielkie,wylewają się i brudzą wkładkę na żółto.

A ja mam wyniki testu Pappa i wynik jest prawidłowy, bardzo się cieszę, co prawda brali pod uwagę parametry dzieci z USG prenatalnego w 12t.4d ciąży,ale krew wyszła mi bardzo dobrze i jestem spokojniejsza! Miałam też szybkie USG we wtorek,ale nie dostałam zdjęcia,bo to dosłownie na 3 minuty było. Płeć może poznam na następnej wizycie czyli 7 sierpnia. P.S: Już 2 lekarzy mi powiedziało,że jedno wygląda na dziewczynkę i tego się trzymam,bo chciałabym:-)

A ja mam wyniki testu Pappa i wynik jest prawidłowy, bardzo się cieszę, co prawda brali pod uwagę parametry dzieci z USG prenatalnego w 12t.4d ciąży,ale krew wyszła mi bardzo dobrze i jestem spokojniejsza! Miałam też szybkie USG we wtorek,ale nie dostałam zdjęcia,bo to dosłownie na 3 minuty było. Płeć może poznam na następnej wizycie czyli 7 sierpnia. P.S: Już 2 lekarzy mi powiedziało,że jedno wygląda na dziewczynkę i tego się trzymam,bo chciałabym:-)

Gratuluję! :)

Gratuluję udanych wizyt :)
Ja niestety znowu męczę się z tą cholerną grzybicą :wściekła/y: Swędzi mnie bardzo i mam dużo upławów.
A wizyta dopiero ok.7 sierpnia, jak uda mi się zarejestrować. Trudno, jakoś wytrzymam, na razie smaruję Clotrimazolum i na noc wkładam Lactovaginal. Czasami podmywam się Tantum Rosa, może chociaż trochę mi ulży.

ooo, mam zdjęcie w suwaczku :-) wklejałam je kilka dni temu, ale nic nie było widać, a teraz jest. Fajnie :)

Dziewczyny, gratuluję udanych wizyt i życzę następnych pomyślnych! :-)
A wszystkie bobasy przesłodkie. Jaka to super sprawa podejrzeć takie bobo w brzuchu.
arbuz Współczuję Ci, mam nadzieję, że lactovaginal chociaż troche Ci pomoże. Ja go biorę profilaktycznie raz w tyg., bo chodze na basen, gin mi go zalecił na początku ciąży, bo też miałam upławy. Dalej mam, ale niewielkie i żadnych innych dolegliwości. Życzę Ci, żebyś szybko pozbyła się tych dolegliwości.

Moje drogie...ja już po badaniach prenatalnych.
Wszystko w porządku..dzidziuś zdrowy. Oby tak dalej :)
Tylko ja mam podejrzenie nadczynność tarczycy i skierowanie miałam do poradni w szpitalu. Podobno w 12 tygodniu ciąży są często podejrzenia tarczycy, a w późniejszych tygodniach ciąży normuje się wszystko. Kolejna wizyta w sierpniu, sprawdzimy czy nadal są słabe wyniki krwi i czy jest ta nadczynność? czy wszystko się unormowało?

Witam ja bylam w sobote na wizycie 12 tydz malenstwo ma 5,5 cm wszystko jest ok nie udalo sie okreslic plci.

Ostatnia edycja:
reklama
gieniek, flamandka super wiadomości:) oby tak dalej!
biłkabdg mam nadzieję że wyniki się unormują:tak:

Ja też już po wizytce:biggrin2: Dziś chciał nie chciał trafiłam do innego lekarza bo mój został wezwany na operację i przyszedł inny w zastępstwie ale też ma dobrą opinię więc nie protestowałam zbytnio;-) Mój maluch ma się dobrze, ma 7,19 cm długości, wszystkie parametry podobno w normie. Zapytałam o płeć ale usłyszałam, że to jeszcze za wcześnie, więc może następnym razem. Waga 1 kg na plusie od ostatniej wizyty więc biorąc pod uwagę że na początku straciłam jakieś 1,5 kg to można powiedzieć że wychodzę na zero;-) Ogólnie kamień z serca i cieszę się że wszystko w porządku:tak:

Do góry