MAONKA tego co INDZIORKA brała nie znam mi lekarz przepisał tez cos na T teraz nie pamiętam bo oddałam to siostrze, w zamian biorę sobie ferrotabs prod. ,,finclub" za 120 tabl zapłaciłam 49 zł znajoma mi to ściągnęła, ostatnie moje badania żelazo miałam 11,4 troszkę tylko obniżone względem norm, ale lekarz mówił że to norma u kobiet w ciaży. To żelazo to wg tego co jest napisane na opakowaniu to sproszkowane owoce aceroli, fumaran żelaza, ekstrat ze skórek winogron, cytrynian cynku, sproszkowane owoce czarnej porzeczki, , cytrynian miedzi, substancje przeciwzbrylające, celuloza mikrokrystaliczna, stearnian magnezu, dwutlenek krzemu. jedna tabletka zawierawg dziennego spozycia: wit. C 20mg (25%), żelazo 18 mg (129%), cynk 5 mg (50%), miedź 1 mg (100%) Ja tego zażywam 1 tabletkę dziennie. Mam nadzieję ze pomogłam chociaż
reklama
Ja w końcu z tego wszystkiego zapomniałam napisać jak tam u nas po wizycie
Ogólnie wszystko w porządku, dzidzia zdrowa Niestety lekarz powiedział, że obawia się, że nie urodzę w terminie - szyjka w ogóle się nie skróciła... nadal 3,5 cm :/ Na dodatek okazuje się, że dziecko waży już 3500 A w związku z moimi gabarytami (mikra jestem) jego zdaniem nie dam rady urodzić dziecka większego niż 4kg. Ustalenia zapadły takie, że jeśli 16 stycznia na usg wyjdzie, że akrobata szybko przybiera - to wywołujemy poród, a jeśli przekroczy tego dnia 4kg - to czeka nas cc... Na dodatek paciorkowce dodatnie... eh
Zdołowałam się tym wszystkim... Mam nadzieję, że jednak coś się ruszy przed 16...
Powodzenia dla wszystkich mamusiek na jutrzejszych wizytach!
Ogólnie wszystko w porządku, dzidzia zdrowa Niestety lekarz powiedział, że obawia się, że nie urodzę w terminie - szyjka w ogóle się nie skróciła... nadal 3,5 cm :/ Na dodatek okazuje się, że dziecko waży już 3500 A w związku z moimi gabarytami (mikra jestem) jego zdaniem nie dam rady urodzić dziecka większego niż 4kg. Ustalenia zapadły takie, że jeśli 16 stycznia na usg wyjdzie, że akrobata szybko przybiera - to wywołujemy poród, a jeśli przekroczy tego dnia 4kg - to czeka nas cc... Na dodatek paciorkowce dodatnie... eh
Zdołowałam się tym wszystkim... Mam nadzieję, że jednak coś się ruszy przed 16...
Powodzenia dla wszystkich mamusiek na jutrzejszych wizytach!
agaagaaga14
Fanka BB :)
maonka Trzymam kciuki aby wszystko bylo ok Ja tez dzisiaj odebralam wyniki badan moczu i nie sa zachwycajace :BIALKO-ślad, LEUKOCYTY-1+ . Badanie osadu LEUKOCYTY-do 14 w polu widzenia, BAKTERIE-liczne,ŚLUZ-obfity W czwartek mam wizyte i zobacze co mi lekarz powie
Gratuluje pozostalym Stycznioweczka udanych wizyt
Gratuluje pozostalym Stycznioweczka udanych wizyt
Maonka- ja tez miałam anemie chyba z 3 miesiące bral tardyferon No i przeszło! Więc to nic złego da radę zaleczyc!
Co do nerek to dobra zurawina! Z reszta na antenie tez! Ja sobie podjadalam suszona i sok kupowalam ! I tak jak idziorka pisała buraki , i warzywa zielone typu np. Szpinak !
Powodzenia i nie martw sie !!!
Gratulacje udanych wizyt!!!
Powodzenia dziś!!'
Co do nerek to dobra zurawina! Z reszta na antenie tez! Ja sobie podjadalam suszona i sok kupowalam ! I tak jak idziorka pisała buraki , i warzywa zielone typu np. Szpinak !
Powodzenia i nie martw sie !!!
Gratulacje udanych wizyt!!!
Powodzenia dziś!!'
Chodziło mi o to co jest dobre do jedzenia na anemię właśnie.
Agagaga właśnie leukocyty 2.01 miałam aż 20-25, a 7.01 spadły do 12-15 i tak jak ty śluz - obfity, bakterie, szczawiany, ślad białka. Mocz ogólnie brzydki, mętny i z nieprzyjemnym zapachem. Już babka w laboratorium powiedziała mi przed badanie, że nie zaciekaw Powodzenia na wizycie, mam nadzieję, że jednak to nie od nerek.
Agagaga właśnie leukocyty 2.01 miałam aż 20-25, a 7.01 spadły do 12-15 i tak jak ty śluz - obfity, bakterie, szczawiany, ślad białka. Mocz ogólnie brzydki, mętny i z nieprzyjemnym zapachem. Już babka w laboratorium powiedziała mi przed badanie, że nie zaciekaw Powodzenia na wizycie, mam nadzieję, że jednak to nie od nerek.
biłka nie martw się tym paciorkiem, jak dziewczyny pisały dostaniesz leki i będzie dobrze
Maonka, agaagaaga oby wyniki się szybko polepszyły! Niestety nerki i anemia to częste przypadłości w ciąży:-( Mnie też nie ominęły, anemię mam cały czas i kolkę nerkową też przeszłam i to też niby przez ucisk dzidziusia na moczowody. Wyniki też kiepskie przy tym miałam. Na szczęście po lekach przeszło, oby i wam pomogło
aliaolio no to faktycznie niech ta Twoja dzidzia już wychodzi;-) Ja w sumie obawiam się tego samego, bo jestem szczupła dość i biodra mam wąskie a moja córcia ważyła dwa tygodnie temu prawie 3100 więc jeśli rośnie w takim tempie to w terminie też może być kawał baby z niej a wydaje mi się że urosła, bo czuję że mi ciężej albo zmieniła pozycję poprostu... Jutro wizyta więc zobaczymy. Nie martw się na zapas, będzie dobrze;-)
Maonka, agaagaaga oby wyniki się szybko polepszyły! Niestety nerki i anemia to częste przypadłości w ciąży:-( Mnie też nie ominęły, anemię mam cały czas i kolkę nerkową też przeszłam i to też niby przez ucisk dzidziusia na moczowody. Wyniki też kiepskie przy tym miałam. Na szczęście po lekach przeszło, oby i wam pomogło
aliaolio no to faktycznie niech ta Twoja dzidzia już wychodzi;-) Ja w sumie obawiam się tego samego, bo jestem szczupła dość i biodra mam wąskie a moja córcia ważyła dwa tygodnie temu prawie 3100 więc jeśli rośnie w takim tempie to w terminie też może być kawał baby z niej a wydaje mi się że urosła, bo czuję że mi ciężej albo zmieniła pozycję poprostu... Jutro wizyta więc zobaczymy. Nie martw się na zapas, będzie dobrze;-)
aliaolio- no to twój taki pokaźny jak mój.. mój na początku grudnia miał 3700 później już nie chciałam żeby go ważył żeby sie niepotrzebnie nie stresować.. teraz USG mnie czeka przed samym porodem.. mój lekarz jest również zdania ze 4 kilo to ok daje mi margines 4,300 a jak więcej to raczej też zadecyduje o cesarce.. choc zastanawiam się nad tym bo wszystkie dziewczyny jechały sie umawiać na cesarkę w szpitalu.. a mi nic na ten temat nie wspomina.. może dlatego że to on mi będzie poród odbierał.. czasem sama sie gubię w jego zeznaniach...
-caroline-
alice88 POWODZENIA !!! 3mamy kciuki !!!
Pozostałym wizytującym życzę tylko dobrych wieści.. ;-)
Pozostałym wizytującym życzę tylko dobrych wieści.. ;-)
Czarni
matka wariatka :D
09.01.
Alice88 CC (SPOTKANIE Z MALEŃSTWEM)
elisse godz.16.30 wizyta + USG
10.01.
muuuum_to_be godz. 9.45- polozna
Mila83 godz. 11:00 - położna
M@linka godz. 11.15
Marzenixx godz. 14:45
agaagaaga14 godz.16.00-wizyta+usg
lanjaa godz.16.00 wizyta + USG
11.01
gosia081145 wizyta+ktg
asiorreek 16,30 wizyta
Biłkabdg KTG
czarni godz 08:00 SZPITAL
14.01.
ada1989 CC (SPOTKANIE Z MALEŃSTWEM) 7:15
15.01.
Indziorka godz. 9:10 wizyta
arbuz godz. 19.15 wizyta i USG
aninek godz. 17.30 USG (sprawdzenie lozyska)
16.01.
A33 wizyta+KTG
21.01.
-caroline- godz. 15:15 ostatnia wizyta
28.01.
Biłkabdg godz. 14:30 - ostatnia wizyta+USG
A dopiszę sie co byście pamiętały o mnie bo małe i tak samo nie zechce wyjść...
Alice88 CC (SPOTKANIE Z MALEŃSTWEM)
elisse godz.16.30 wizyta + USG
10.01.
muuuum_to_be godz. 9.45- polozna
Mila83 godz. 11:00 - położna
M@linka godz. 11.15
Marzenixx godz. 14:45
agaagaaga14 godz.16.00-wizyta+usg
lanjaa godz.16.00 wizyta + USG
11.01
gosia081145 wizyta+ktg
asiorreek 16,30 wizyta
Biłkabdg KTG
czarni godz 08:00 SZPITAL
14.01.
ada1989 CC (SPOTKANIE Z MALEŃSTWEM) 7:15
15.01.
Indziorka godz. 9:10 wizyta
arbuz godz. 19.15 wizyta i USG
aninek godz. 17.30 USG (sprawdzenie lozyska)
16.01.
A33 wizyta+KTG
21.01.
-caroline- godz. 15:15 ostatnia wizyta
28.01.
Biłkabdg godz. 14:30 - ostatnia wizyta+USG
A dopiszę sie co byście pamiętały o mnie bo małe i tak samo nie zechce wyjść...
reklama
gosia081145
Powodzenia dzis;*
No to stycznioweczki same spore chlopczyki ;D
No to stycznioweczki same spore chlopczyki ;D