reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki u lekarza (wizyty, badania, USG)

reklama
Hej. Ja jak zwykle z doskoku. Nie mam na nic czasu i siły. Śpie po 12h, bo inaczej bym nie wyrobiła. Po piątkowej wizycie maluch ma 2,5 kg, nie obrócił się i nawet mu się nie śni. Za to, że tak powiem nakryty jest nózkami, a w takim ułożeniu zdarza sie, że dzieci mogą mieć dysplazję stawów biodrowych, nie ma już miejsca i maluch już nie ma jak poprawić sobie nóżek :( Także czekam i po prodzie odrazu neonatolog dokładnie go zbada jak coś będzie nie tak to do ortopedy :( Mam jednak nadzieje, że będzie ok i co najwyżej odchylenie będzie nieznacze i będzie wymagał tylko pieluchowania. Cesarka wstępnie ustalona na 16 go w godzinach rannych. GBS ok, teraz morfologia, mocz i krzepliwość. Ostatnia wizyta przed porodem 4 go i wtedy też anastezjolog, no chyba tfu tfu, że mnie wcześniej złapie. Maluch daje popalić,najgorzej w nocy. Jestem już zmęczona. Przeprowadzka też dała mi w kość, dopiero dzisiaj stwierdziłąm, że jestem w miare ogarnięta. Spakowałam się do szpitala i ubrałam choinke. Jeszcze zakupy przedświateczne i leże, czekam i nic nie robie. Zaraz zmienie się w wizytach.

9.12
Magda_z_uk godz. 9.30 wizyta
aninek godz. 10:00 polozna
gosia081145 USG 13:50
dotka85 19:00 usg
asiorreek godz 16:45
januarka wizyta + usg
20.12
agaagaaga14 godz.16 Wizyta+USG
muuum_to_be godz 11:15- polozna
lanjaa godz.17.30 Wizyta+USG
M@linka godz 12.00
21.12
madziamadzia godz. 10:00 usg i KTG
EmiliaM godz 13.30 polozna
Flamandka godz. 15.00 badanie USG
Milusia godz. 11.00 badanie + USG
27.12
natal - gdz 9.40 wizyta i ktg
arbuz godz. 19.15
gosia081145 wizyta+ktg
Marzenixx godz. 19:20
31.12
aninek godz. 9:30 USG+sprawdzenie lozyska

2013

02.01.
Magda_z_uk godz. 9.15 ostatnia wizyta:)
Biłkabdg godz. 11.00 wizyta+USG
januarka wizyta + usg
03.01.
Czarni godz. 13.40 wizyta +ktg
04.01.
Alicja32 godz.9.45 wizyta+USG
Kropka87 godz. 17.00 wizyta + usg, 17.30 anastezjolog
07.01.
-caroline- godz.15.45 wizyta
09.01.
elisse godz.16.30 wizyta + USG
15.01.
Indziorka godz. 9:10 wizyta

Patinka gratuluje braku paciorkowca:-)

Dotka dotrwasz spokojnie do terminu. Zobaczysz;-) Ważne, że nic złego się nie dzieje:happy2:

Kropka będzie dobrze. Nie martw się na zapas. Życzę spokojnej końcówki. Uważaj na siebie:-)

Powodzenia dla wszystkich na jutro!

Madziazuk super, że z maluszkiem wszystko w porząsiu, ale nadal mi bardzo przykro, że Ty sama tak bardzo cierpisz:(

Gosiu nie pisz, że zaledwie, to piękny dwukilowy dzieciaczek, fakt, przyzwyczailiśmy się do wyższych miar, ale to przez sposób odzywiania, życia itp...Jeżeli waży 2 kg to pięknie do trzech dociągnie...ma na to czas...

Januarko i tak piękna waga, nie będzie olbrzym, a jeżeli dotrwasz do terminu to dziecko tygodniowo tyje 300g:) więc szykowałby się dzieciaczek 3500 - idealny:)

Czarni no to teraz trzeba się wziąc za drogi moczowe...echh

Dotka85 no to nieźle z tym rozwarciem...faktycznie...najważniejsze, że wszystko w porząsiu i trzymaj się jeszcze dzielnie do końca 37tc...

Kropeczko, a nie ma już żadnych szans na obrót? wiem, że lekarze doświadczeni pod USG obracają dzieciaczka.....

A ja się pomyliłam, wizytkę mam jednak 22go:)

9.12
Magda_z_uk godz. 9.30 wizyta
aninek godz. 10:00 polozna
gosia081145 USG 13:50
dotka85 19:00 usg
asiorreekgodz 16:45
januarkawizyta + usg
20.12
agaagaaga14 godz.16 Wizyta+USG
muuum_to_be godz 11:15- polozna
lanjaa godz.17.30 Wizyta+USG
M@linka godz 12.00
21.12
madziamadzia godz. 10:00 usg i KTG
EmiliaM godz 13.30 polozna
Flamandka godz. 15.00 badanie USG
22.12
Milusia godz. 11.00 badanie + USG
27.12
natal - gdz 9.40 wizyta i ktg
arbuz godz. 19.15
gosia081145 wizyta+ktg
Marzenixx godz. 19:20
31.12
aninek godz. 9:30 USG+sprawdzenie lozyska

2013

02.01.
Magda_z_uk godz. 9.15 ostatnia wizyta:)
Biłkabdg godz. 11.00 wizyta+USG
januarka wizyta + usg
03.01.
Czarni godz. 13.40 wizyta +ktg
04.01.
Alicja32 godz.9.45 wizyta+USG
Kropka87godz. 17.00 wizyta + usg, 17.30 anastezjolog
07.01.
-caroline- godz.15.45 wizyta
09.01.
elisse godz.16.30 wizyta + USG
15.01.
Indziorka godz. 9:10 wizyta

milusia83 no tak do tej pory tak bylo idealnie ksiazkowo ok300gr co wizyta,ale od ostatniej tydzien temu ja ani grama na plusie a maly jak mial ok3200 tak teraz ok2900 wiec 300gr ale mniej w tydzien wiec cos mi sie zda ze juz nie przybierze za wiele dlatego tez lekarz bardziej zasugerowal sie wielkoscia glowki mowi nie jest duza,ale w normie,ale to chyba lepiej dla mnie,ze dzidzius nie jest bardzo duzy bo porod moze lzejszy ;) wiec wszystko wporzadku.

hej dziewczyny

I ja się melduje po wizycie.. hmm... u mnie GBS pobrał. zawiozłam do szpitala do laboratorium - teraz sie zastanawiam ile trzeba czekac na wynik bo w sumie powiedzieli że przychodzić i pytać.. ;/ co z dzidzią hmmmm... w sumie jak to lekarz określił ASIA TY RODZISZ... szyjki brak.. główka już prawie wystaje.. rozwarcie na paluch.. ale odesłał mnie do domu jeszcze..
kazał odstawić leki wszystkie poza witaminami i dzwonić jak mnie będą skurcze brały lub odejdzie czop.. którego swoja drogą mam wypatrywać bo na dniach odpadnie,.. wstępnie umówiliśmy się że w szpitalu zjawimy się 30 grudnia.. no chyba że coś się mi szybciej będzie działo.. Dzidzi nie oglądaliśmy niestety..

powodzenia na wizytach dla reszty dziewczyn..:)

milusia83 no tak do tej pory tak bylo idealnie ksiazkowo ok300gr co wizyta,ale od ostatniej tydzien temu ja ani grama na plusie a maly jak mial ok3200 tak teraz ok2900 wiec 300gr ale mniej w tydzien wiec cos mi sie zda ze juz nie przybierze za wiele dlatego tez lekarz bardziej zasugerowal sie wielkoscia glowki mowi nie jest duza,ale w normie,ale to chyba lepiej dla mnie,ze dzidzius nie jest bardzo duzy bo porod moze lzejszy ;) wiec wszystko wporzadku.

Moja Julia w ostatnim miesiącu nie przybrała nic, a nawet wychodziło że spadała z wagi...lekarze nic na to nie mówili.

hej dziewczyny

I ja się melduje po wizycie.. hmm... u mnie GBS pobrał. zawiozłam do szpitala do laboratorium - teraz sie zastanawiam ile trzeba czekac na wynik bo w sumie powiedzieli że przychodzić i pytać.. ;/ co z dzidzią hmmmm... w sumie jak to lekarz określił ASIA TY RODZISZ... szyjki brak.. główka już prawie wystaje.. rozwarcie na paluch.. ale odesłał mnie do domu jeszcze..
kazał odstawić leki wszystkie poza witaminami i dzwonić jak mnie będą skurcze brały lub odejdzie czop.. którego swoja drogą mam wypatrywać bo na dniach odpadnie,.. wstępnie umówiliśmy się że w szpitalu zjawimy się 30 grudnia.. no chyba że coś się mi szybciej będzie działo.. Dzidzi nie oglądaliśmy niestety..

powodzenia na wizytach dla reszty dziewczyn..:)

No to już tylko spokojnie czekać na maleństwo;-)

reklama
Do góry