reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki kulinarnie!

reklama
U mnie dzis pulpeciki z sosem grzybowym i makaron,do tego sałałatka z pomidorków i ogórków:tak:teraz pozarłam draze kokosowe i orzechowe na spółe z synusiem i mnie mdli:tak:

A ja dzis plakalam prawie caly dzien i miala podly nastroj. Wieczorem poszlismy z moim G. na pizze, ktora poprawila mi troche humor. Wzielam jeden z dziwniejszych smakow mianowicie mozzarella, gorgonzola i orzeczy hehehe, ale bardzo mi smakowala, i pozniej wciagnelam jeszcze lody. Lody moglabym jesc caly dzien od rana do wieczora....:tak:

Cytrynowe Muffinki

Do pierwszej miski wsypujemy:
150 g mąki
małą łyżeczkę proszku do pieczenia
50 g cukru
mała szczypta soli
1 torebka cukru waniliowego
starta skórka z 1 cytryny
1 torebka cukru waniliowego
Wszystko mieszamy
Do drugiej miseczki:
1 jajko
100 ml kefiru
60 g masła (rozpuszczone i wystudzone)
Wszystko mieszamy

Łączymy składniki z obu miseczek i mieszamy niezbyt dokładnie, mogą być grudki.
Nakładamy do formy na muffinki i pieczemy około 15 min w 200 stopniach
Po wyjęciu z piekarnika odstawiamy do przestygnięcia, a na patelni rozpuszczamy gurowatą łyche masła, dodajemy ze 2 łychy cukru i chwile smażymy, wyciskamy sok z połowy cytryny , czekamy aż sok wyparuje, chwilę mieszając smażymy i polewamy muffinki. Czekamy aż wystygną. Smacznego

Załączniki

• IMGA0044 kopia.jpg
    IMGA0044 kopia.jpg
    33,4 KB · Wyświetleń: 31
  • IMGA0047 kopia.jpg
    IMGA0047 kopia.jpg
    25,9 KB · Wyświetleń: 28
  • IMGA0045 kopia.jpg
    IMGA0045 kopia.jpg
    20,7 KB · Wyświetleń: 33
Ostatnia edycja:
a ja z kolei moglabym tylko owoce pochlaniac w kazdej ilosci :-)

dziwne jest tylko to ze jedzenie ktore uwielbialam przed ciaza teraz mi wogole nie wchodza.... np kiedys za tunczyka dalabym sie pociac a teraz odrzuca mnie na jego widok... tak samo jogurty i serki deserowe... jeszcze tak nie dawno nie moglam bez nich zyc a teraz aa fuuuuuj ;)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
A ja dzis plakalam prawie caly dzien i miala podly nastroj. Wieczorem poszlismy z moim G. na pizze, ktora poprawila mi troche humor. Wzielam jeden z dziwniejszych smakow mianowicie mozzarella, gorgonzola i orzeczy hehehe, ale bardzo mi smakowala, i pozniej wciagnelam jeszcze lody. Lody moglabym jesc caly dzien od rana do wieczora....:tak:

Pizza i lody - otatnio ten zestaw mogę jeść codziennie. A potem mi wyjdzie z tego wszystkiego mały żarłoczek pizzowo-lodowy:tak: Ale lody kurcze to wogóle mnie pokręciło - co drugi dzień mamy wieczorną przejażdżkę na McFlerry z truskawką i kitkatem - obłęd:zawstydzona/y:

reklama
Do góry