reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki kulinarnie!

reklama
Nikki jak zrobisz to pstryknij zdjecie:-)

Margherita jest nazywana krolowa wsrod pizz, zawiera: sos z pomidorow, mozzarelle i listek (listki) bazylii. A kolory tych produktow to sa kolory flagi wloskiej:-)
Dobra taka pizza, bo przynajmniej nie szkodzi.
Oczywiscie ciasto pizzy polane jest oliwa z oliwek to to moze byc czwarty skladnik:-p.
 
Nikki jak zrobisz to pstryknij zdjecie:-)

Margherita jest nazywana krolowa wsrod pizz, zawiera: sos z pomidorow, mozzarelle i listek (listki) bazylii. A kolory tych produktow to sa kolory flagi wloskiej:-)
Dobra taka pizza, bo przynajmniej nie szkodzi.
Oczywiscie ciasto pizzy polane jest oliwa z oliwek to to moze byc czwarty skladnik:-p.
Jasne, zrobię fotkę. Ja lubię dać na sam spód pomidory z puszki (w ogóle je lubię w różnej postaci), zamiast sosu pomidorowego. A z dodatków innych lubimy oliwki zielone, paprykę konserwową, szynkę, pieczarki, salami..
 
Jasne, zrobię fotkę. Ja lubię dać na sam spód pomidory z puszki (w ogóle je lubię w różnej postaci), zamiast sosu pomidorowego. A z dodatków innych lubimy oliwki zielone, paprykę konserwową, szynkę, pieczarki, salami..

Jak smakuja Ci oliwki czarne, to sprobuj je rzucic na pizze, bardzo ladnie sie komponuja z czerwonym.
A lubcie balazany albo cukinie? Tez fajny smaczek daja:-))

jaki ser dajesz? zolty czy mozzarelle??
 
Właśnie za czarnymi oliwkami nie przepadam, chyba, że w sałatce. Daję mozarellę, jak nie zapomnę kupić, ale na sam koniec nakładam, bo strasznie puszcza wodę.
 
Tak, na koniec. Niestety to jest mankament mozzarelli.
A w piecyku elektrycznym pizza dluzej musi siedziec niz w piecu kaflowym, bo tam tylko max 3 min.

Sprobuj wyjac i pokroic mozzarelle jeszcze wczesniej i na jakies sitko to wtedy woda lepiej odcieknie i ja troche poprzyciskaj widelcem to pusci wiecej i pizza nie bedzie taka wodnista.
 
Akurat jak daję mozzarellę na koniec, na upieczoną już praktycznie pizzę, to tylko patrzę, czy się stopiła i od razu wyciągam i jest ok, także taki sobie sposób opracowałam.
 
a ja sie dzis skusiłam na te krokiety z bigosem:-D pychotka:-) jutro jeszcze na obiad beda z barszczykiem, mniam

A ja wczoraj zapomnałam się pochwalić, że dobre wyszły. Jadłam je dopiero na kolacje. Bo jak robiłam, to troche bigosu skubnęłam, to naleśnika zjadłam i zanim się usmażyły, to ja byłam najedzona.:-D:-D:-D
Jak mąż przyszedł z pracy i dowiedział się co ma na obiado-kolacje to zrobił trochę dziwną minę, ale potem wcinał, aż mu się uszy trzęsły:-D:-D:-D
 
reklama
Do góry