reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki kulinarnie!

Ten wątek to chyba zapomniany żadna nic nie gotuje ;-)

ja wczoraj miałam zrobić racuchy z jabłkami ...nie kupiłam mleka :sorry2:...dziś miałam je znowu zrobić ....patrzę w domu nie ma oleju :dry: .... jutro pewnie mi jabłka zjedzą :-D cholerka jakaś skleroza :sorry2:

Z tego wszystkiego mam zamówioną pizze z salami zrobi i dostarczy mąż :-D (kręci drugi dzień bo nigdy w pracy nie robił ciekawe jak mu wyjdzie :-D) aż mi ślina już leci :zawstydzona/y:

Teraz moje pytanie lepsze racuchy drożdżowe czy takie jak z ciasta naleśnikowego :confused: i jak któraś ma przepis na takie puszyste to poproszę :-)

reklama
Ja własnie siedze i obmyślam co zrobić do jedzenia bo Mężuś mi znajomych na jutro zwołał na popijawe i nie wiem co zrobić do jedzenia - szczególnie mi ise nie chce jakiegoś miesa robić ale z drugiej strony chłopy się sałatką nie najedza :no::zawstydzona/y:

macie może jakies pomysły?

Ja własnie siedze i obmyślam co zrobić do jedzenia bo Mężuś mi znajomych na jutro zwołał na popijawe i nie wiem co zrobić do jedzenia - szczególnie mi ise nie chce jakiegoś miesa robić ale z drugiej strony chłopy się sałatką nie najedza :no::zawstydzona/y:

macie może jakies pomysły?

Jak na popijawe to na zagryske tylko im daj jakis ogory,grzybki,szyneczke:-D:-D
Zartuje....Ja mysle ze salatka owszem ale jakas konkretna np.gyros,albo z kurczakiem.Pizza to tez niezly pomysl,ewentualnie jeszcze mozesz nagotowac gar bigosu albo chilli con carne....

Tysiolek
np.
Sałatka ziemniaczana ja robię taką na szybko ziemniaki, ogórek kiszony lub konserwowy w kostkę cebula , majonez , pieprz, sól ...a idzie się na jeść i jest łatwa i szybka w robieniu :tak:

do tego szaszłyki też idzie szybko zrobić bez babraniny a wygląda wszystko fajnie :tak:;-)
na patyk mięso pieczarki boczek to co lubicie i smażysz odgrzać wystarczy w piekarniku :tak:;-)

Po wczorajszych niusach u ginekologa nawet nie mam głowy do tego. kupiłam chipsy paluszki, zrobie krakersy z serkiem, tosty z szynką i serkiem, jakies koreczki, sałatke i niech mnie pocałują w tyłek hyhyhyhy - a mam teraz duży to jest gdzie całować :-D:-D:-D

Emilcia jakoś sobie tego nie wyobrażam jak to wygląda :-D daj zdjecie jak zrobisz ;-):tak:

aha a tam są surowe jajka ? kurcze troszkę się boje z surowymi ryzykować :sorry:

reklama
Teraz już myślę o odchudzaniu, ale wczoraj jak spróbowałam ciasta, to myśli poszły w dal :-D

Oto przepis z internetu!!
Sama będę dziś robić na poprawę nastroju...
Wielkie Żarcie - Przepis - Chatka Puchatka 2

Wielkie żarcie dla wielkich brzuchów :-p:-D

Witam dziewczynki :)
moja mama bardzo często robiła to ciasteczkoi powiem że jest przepyszne!!!!
Tylko u mnie w domu to się nazywa "domek" i na samym końcu domek oblewa się roztopioną czekoladą lub polewą czekoladową z torebki i dopiero daje do studzenia. Polecam

Do góry