reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Też właśnie słyszałam na ostatniej wizycie, ze jest w normie, ale brzuszek faktycznie mniejszy..
Miałyście badane przepływy na usg? U mnie na szczęście wszystko ok, łozysko ok, wód płodowych odpowiednia ilość. Narazie od 4 tygodni wciąż to 10 dni opóźnienia, więc się bardzo ciesze, że sie nic nie pogarsza.
Tak, miałam dzisiaj robione przepływy i Wszytsko w normie, ilość wód płodowych też:) Mam nadzieję że różnica już się nie zwiększy:)

reklama
No właśnie wiem. Podaje się tylko centyl dla konkretnego tygodnia i dnia ciąży, dlatego mówię, że nie mam siatek. Mogłoby pomoc jedynie gdybyś miała badanie w tym samym tygodniu i dniu co ja :)
Mała jest ze wszystkim poniżej 50 centyla więc zapowiada się że po prostu bedzie drobna. Echa serca nie miałam zrobionego. Jak moja gin mówi żeby się nie martwić, to nie będę. Gdyby faktycznie coś było nie tak to by mi powiedziała :)

Mała jest ze wszystkim poniżej 50 centyla więc zapowiada się że po prostu bedzie drobna. Echa serca nie miałam zrobionego. Jak moja gin mówi żeby się nie martwić, to nie będę. Gdyby faktycznie coś było nie tak to by mi powiedziała :)
Poniżej 50 to jeszcze nie jest źle. 50 to średnia, poniżej 10 to już problem. Mieści się w normach, więc ok. Niektóre dzieci są faktycznie drobniejsze, tak samo z resztą jak dorośli i to normalne :)

Cześć dziewczyny!
To moja córcia. 29+5, waży 1283g.
U nas wszystko ok. 🙂
Do wózka mamy śpiwór, już kupiony. Czeka 😅

Załączniki

• IMG_20201119_134256.jpg
    IMG_20201119_134256.jpg
    319,4 KB · Wyświetleń: 92
Musiałabym sprawdzić ale na pewno w okolicy 90. Patrząc na mojego faceta to ma to po nim 🤣
Nie martw się będzie ok, mój syn miał mieć zd przez przezierność, a jest po prostu pozawymiarowy i pierniczy jakieś centylem. Rośnie w swoim tempie.
Mój był dotychczas z kością udowa i głowa właśnie w okolicach 90 centyla i to mnie nie martwiło, bo wciąż w normie, tylko teraz jak przekroczył 95 to się trochę zmartwiłam. Biorę też pod uwagę fakt, że usg to badanie dość subiektywne i wiadomo, czasem się ręka omcknie lekarzowi i już różnica tygodnia czy 2. Trochę też zależy od jakości i ustawień sprzętu, następne usg będę miała wykonywane na innym. No nic, pozostaje czekać 3 tyg na kolejne. Poproszę, żeby dokładnie sprawdzili głowę, czy komory nie poszerzone i takie tam. Tylko jak ja taka wielka głowę urodzę 🤣

Mój był dotychczas z kością udowa i głowa właśnie w okolicach 90 centyla i to mnie nie martwiło, bo wciąż w normie, tylko teraz jak przekroczył 95 to się trochę zmartwiłam. Biorę też pod uwagę fakt, że usg to badanie dość subiektywne i wiadomo, czasem się ręka omcknie lekarzowi i już różnica tygodnia czy 2. Trochę też zależy od jakości i ustawień sprzętu, następne usg będę miała wykonywane na innym. No nic, pozostaje czekać 3 tyg na kolejne. Poproszę, żeby dokładnie sprawdzili głowę, czy komory nie poszerzone i takie tam. Tylko jak ja taka wielka głowę urodzę 🤣
Haha no musisz dać radę. Pamiętaj jak już głowa przejdzie to wszystko przejdzie 🤣
Mnie ten niższej zmartwił że o tydzień mniejszy, ale w sumie nie doszukuje się. Cały pierwszy trymestr w nerwach, więc daje sobie spokój,bo dziecko będzie nerwowe.

Od początku masz te 10 dni mniej, czy w pewnym momencie przestało dziecko rosnąć ?
Na początku było 3dni mniej potem w normie. Jakieś 1.5msc temu opóźnienie dodatkowego tygodnia i od tego czasu znow ok. Powiem tak.. jak wtedy przystopowala to wiedząc, że mam problem z krzepliwoscia zaczęłam znów brać acard codziennie, ale też właśnie w tamtym czasie przeszłam prawdopodobnie covida i być może moje gorsze samopoczucie, gorączka i osłabienie mogło tak wpłynąć.. No nie wiem to takie zgadywanie trochę.

reklama
Do góry