Martynaa02
Fanka BB :)
Mi przy zwykłym badaniu USG wyszło że brzuszek ma większy ale tam o 4 dni. I moja gin powiedziała że po prostu to grubasek (oczywiście w żarcie) więc nie przejmuj się. Możesz po prostu urodzić duże dziecko, jeżeli masz cukrzycę ciążową.Witam Was kochane, zdecydowałam się napisać tutaj, ponieważ nie udało mi się znaleźć wątku z moim zapytaniem. A jednocześnie też mam termin na styczeń '21. Otóż jestem po badaniu połówkowym, i pomimo słów lekarza że synek rozwija się zdrowo nie daje mi spokoju pewna rzecz. Otóż wymiary jak najbardziej mogą mieć granice normy +/- 2 tyg aczkolwiek w moim przypadku niepokoi mnie, że brzuszek wychodzi o niespełna 2 tyg większy, gdzie kość udowa wychodzi na termin ale z kolei kość ramienna też wychodzi na "starszą". Czy rzeczywiście nie jest to powód do zmartwień? Mam stwierdzona cukrzycę ciążową(kłopot z cukrem na czczo--wyszedł mi 96) jestem pod kontrolą diabetologa i na insulinie nocnej więc wszystko jest pod kontrolą. Dlatego mimo wszystko martwi mnie taki wynik badania.
Ja miałam z córką w druga stronę, poprzez cukrzycę miałam hipotrofie płodu i urodziła się malutka.