reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Witam Was kochane, zdecydowałam się napisać tutaj, ponieważ nie udało mi się znaleźć wątku z moim zapytaniem. A jednocześnie też mam termin na styczeń '21. Otóż jestem po badaniu połówkowym, i pomimo słów lekarza że synek rozwija się zdrowo nie daje mi spokoju pewna rzecz. Otóż wymiary jak najbardziej mogą mieć granice normy +/- 2 tyg aczkolwiek w moim przypadku niepokoi mnie, że brzuszek wychodzi o niespełna 2 tyg większy, gdzie kość udowa wychodzi na termin ale z kolei kość ramienna też wychodzi na "starszą". Czy rzeczywiście nie jest to powód do zmartwień? Mam stwierdzona cukrzycę ciążową(kłopot z cukrem na czczo--wyszedł mi 96) jestem pod kontrolą diabetologa i na insulinie nocnej więc wszystko jest pod kontrolą. Dlatego mimo wszystko martwi mnie taki wynik badania.
Mi przy zwykłym badaniu USG wyszło że brzuszek ma większy ale tam o 4 dni. I moja gin powiedziała że po prostu to grubasek (oczywiście w żarcie) więc nie przejmuj się. Możesz po prostu urodzić duże dziecko, jeżeli masz cukrzycę ciążową.
Ja miałam z córką w druga stronę, poprzez cukrzycę miałam hipotrofie płodu i urodziła się malutka.

reklama
Mam rozne bo bratowa ma fabrykę. Jedne z ulubionych moich. Mogę cos Ci zalatwic po okazynej cenie[emoji16][emoji16]
Wiem ;)) kupiłam taka mamie 2 lata temu na święta. Wlansie takie same kształty kubeczkow le wzór inny ;)
Image%20(13).jpeg
Image%20(14).jpeg
Image%20(15).jpeg

reklama
Ja w I trymestrze przytyłam więcej niż to było konieczne, ale w II na razie się jakoś trzymam :D chociaż nadchodzący miesiąc może być ciężki, bo znowu się zapowiada mało czasu na gotowanie i jakieś sporty, a ja jak mam dużo pracy to przepadam w słodyczach i kanapkach :<

Do góry