reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

jestem po i powiem wam że nic strasznego 😊 miałam zwykłą glukozę, nie było u mnie w aptece smakowej i wypiłam na dwa razy bo strasznie pić mi się chciało 😅 smak taki jak woda z cukrem pudrem. i to prawda,nie można nigdzie chodzić, nawet do łazienki... siedziałam i książkę czytałam

Do łazienki nie wolno ? To chyba by w ciągu 2h kałuże pode mną ścierały 🙈

reklama
Na pewno nie możesz iść i wrócić nigdzie nie można no to fałszuje wynik przy ruchu trzeba na dupie siedzieć ewentualnie siku do toalety wszędzie tak jest.
A nie powinnaś brać też żelaza przy zaawansowanej anemii?
Miłego dnia dziewczynki 😘😘😘
Niby zelazo jest w tym suplemencie.no u nas mozna isc na dwor,bo ja w pomieszczeniu to mdleje i pozwalaja z mezem siedzieć.

Ja przy zwykłym badaniu USG miałam problem, a raczej moja gin... serca złapać nie mogła tak się wierciła... miałam nadzieję że tym razem będę mieć spokojne dziecko :p po córka to od 34 tygodnia w ogóle nie dała się zobaczyć albo nakrywała się nogami albo odwracała się tyłem i tyle z badania było. Zobaczymy czy Pan Doktor sobie poradzi i ją zbada...

3mam kciuki :)
U mnie to samo.przy usg odwraca buzię w drugą stronę.chowa się.i tak za każdym razem.chyba nie lubi usg.

Mi kawa pomaga [emoji16]
Dziewczyny też macie problem z zaparciami ?U mnie od tygodnia masakra.Tak co trzeci dzień do toalety.
Image%20(12).jpeg

Na pewno nie możesz iść i wrócić nigdzie nie można no to fałszuje wynik przy ruchu trzeba na dupie siedzieć ewentualnie siku do toalety wszędzie tak jest.
A nie powinnaś brać też żelaza przy zaawansowanej anemii?
Miłego dnia dziewczynki [emoji8][emoji8][emoji8]
[emoji16][emoji16]Mit jakich mało, przede wszystkim nie zafaszuje wyniku a jest to niebezpieczne dla Pacjenta kiedy cukier nagle wzrośnie. Spokojnie chodzenie przy tym badaniu nie falszuje wyniku. Przez ten czas pacjent powinien odpoczywać, nie jeść i nie palić papierosów. Oczywiscie spacer delikatny a nie zakupy w biedronce.

reklama
Dziewczyny też macie problem z zaparciami ?U mnie od tygodnia masakra.Tak co trzeci dzień do toalety.
Mi ginekolog kazała brać duphalac to syrop tyko okropnie słodki ale na prawdę pomaga jak na noc wypijesz a nie powoduje skurczów jelit bólu brzuchu jak np dulcobis bo ja z zaparciami walczę od bardzo dawna.

Do góry