reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

Witam Was kochane, zdecydowałam się napisać tutaj, ponieważ nie udało mi się znaleźć wątku z moim zapytaniem. A jednocześnie też mam termin na styczeń '21. Otóż jestem po badaniu połówkowym, i pomimo słów lekarza że synek rozwija się zdrowo nie daje mi spokoju pewna rzecz. Otóż wymiary jak najbardziej mogą mieć granice normy +/- 2 tyg aczkolwiek w moim przypadku niepokoi mnie, że brzuszek wychodzi o niespełna 2 tyg większy, gdzie kość udowa wychodzi na termin ale z kolei kość ramienna też wychodzi na "starszą". Czy rzeczywiście nie jest to powód do zmartwień? Mam stwierdzona cukrzycę ciążową(kłopot z cukrem na czczo--wyszedł mi 96) jestem pod kontrolą diabetologa i na insulinie nocnej więc wszystko jest pod kontrolą. Dlatego mimo wszystko martwi mnie taki wynik badania.
Mi przy zwykłym badaniu USG wyszło że brzuszek ma większy ale tam o 4 dni. I moja gin powiedziała że po prostu to grubasek (oczywiście w żarcie) więc nie przejmuj się. Możesz po prostu urodzić duże dziecko, jeżeli masz cukrzycę ciążową.
Ja miałam z córką w druga stronę, poprzez cukrzycę miałam hipotrofie płodu i urodziła się malutka.

reklama
Mam rozne bo bratowa ma fabrykę. Jedne z ulubionych moich. Mogę cos Ci zalatwic po okazynej cenie[emoji16][emoji16]
Wiem ;)) kupiłam taka mamie 2 lata temu na święta. Wlansie takie same kształty kubeczkow le wzór inny ;)
Image%20(13).jpeg
Image%20(14).jpeg
Image%20(15).jpeg

reklama
Ja w I trymestrze przytyłam więcej niż to było konieczne, ale w II na razie się jakoś trzymam :D chociaż nadchodzący miesiąc może być ciężki, bo znowu się zapowiada mało czasu na gotowanie i jakieś sporty, a ja jak mam dużo pracy to przepadam w słodyczach i kanapkach :<

Do góry