reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniówki 2021

Ale chyba można nie wskazać lekarza i położnej POZ wtedy nie wiadomo kto powinien przyjść.
A ja mam np. teraz przychodnie swoją i corki w innym mieście bo jak się przeprowadziliśmy to nie przepisałam, do lekarza chodzimy prywatnie. Do kiedy muszę to zmienić żeby nie było dymu z położną?
No można, im szybciej to zrobisz to lepiej.

reklama
Wiesz to jest moja sprawa i moja opinia na ten temat. Opieka może nas sprawdzić, przecież nie będę katowała dziecka, tylko nie chcę żeby przychodził ktoś obcy do malucha przez okres, kiedy jest narażony na różnego rodzaju infekcje. Rodzina nie odwiedzi nas przez 6 tygodni, a ktoś obcy ma przychodzić,
To jest moja opinia, której nikomu nie narzucam i nie rozumiem oburzenia, bo ktoś chce robić inaczej niż wszyscy.
W moim miescie teraz jest opcja przez tel, chyba, że bardzo vhcesz to przychodzą. Ja chetnie przyjmę [emoji8]

W moim miescie teraz jest opcja przez tel, chyba, że bardzo vhcesz to przychodzą. Ja chetnie przyjmę [emoji8]
No i super jeżeli ci to pomoże to fajnie. Ja mam znajomą położna, która odpowiedziała na wszystkie moje pytania, ale pracuje w innym mieście, więc nie mogę jej wybrać. Myślę że każda dla malucha chce jak najlepiej, mimo że nie zawsze się ze sobą zgadzamy.

No i super jeżeli ci to pomoże to fajnie. Ja mam znajomą położna, która odpowiedziała na wszystkie moje pytania, ale pracuje w innym mieście, więc nie mogę jej wybrać. Myślę że każda dla malucha chce jak najlepiej, mimo że nie zawsze się ze sobą zgadzamy.
Każda ma indywidualne podejscie i tyle. Ja juz mam spotkanie z położną.

Ja też należę do ośrodka zdrowia w innym mieście jak wyszłam za mąż a to już ponad 8 lat się nie przepisałam rzadko choruje a tamten jest 30km więc już jak trzeba to jadę to 3 km od domu rodziców. A jak urodziłam synka to w szpitalu są takie papiery gdzie mieszkasz itd i do którego ośrodka zdrowia będziesz należeć i tyle po kilku dniach żądz położna cudowna kobieta chodź pierwszy raz ja na oczy widziałam przyszła do domu opisała warunki mieszkaniowe obejrzała pępek małego moja Blizne po CC i tyle później była jeszcze raz zdjąć mi szwy więc super nigdzie jechać nie musiałam i stwierdziliśmy że więcej wizyt nie potrzebuje pewnie wzięła pieniążki za te 6 czy 8 spotkań ale nie interesuje mnie to mówiła że mogę dzwonić gdyby coś i ona w każdej chwili przyjedzie po co robić sobie problemy . @ness. A na bilanse i szczepienia będziesz chodzić?
Aaaa i jeszcze mi się przypomniało jak przyszła zajrzała małemu do buźki i mówi że ma piękne serduszko zamiast języka i że ma za krótkie więzadło temu nie mógł piersi ciągać to ta żyłka pod językiem było trzeba ją podciąć jak miał 8 tyg w szpitalu tego nie zauważyli.

Ja też należę do ośrodka zdrowia w innym mieście jak wyszłam za mąż a to już ponad 8 lat się nie przepisałam rzadko choruje a tamten jest 30km więc już jak trzeba to jadę to 3 km od domu rodziców. A jak urodziłam synka to w szpitalu są takie papiery gdzie mieszkasz itd i do którego ośrodka zdrowia będziesz należeć i tyle po kilku dniach żądz położna cudowna kobieta chodź pierwszy raz ja na oczy widziałam przyszła do domu opisała warunki mieszkaniowe obejrzała pępek małego moja Blizne po CC i tyle później była jeszcze raz zdjąć mi szwy więc super nigdzie jechać nie musiałam i stwierdziliśmy że więcej wizyt nie potrzebuje pewnie wzięła pieniążki za te 6 czy 8 spotkań ale nie interesuje mnie to mówiła że mogę dzwonić gdyby coś i ona w każdej chwili przyjedzie po co robić sobie problemy . @ness. A na bilanse i szczepienia będziesz chodzić?
Aaaa i jeszcze mi się przypomniało jak przyszła zajrzała małemu do buźki i mówi że ma piękne serduszko zamiast języka i że ma za krótkie więzadło temu nie mógł piersi ciągać to ta żyłka pod językiem było trzeba ją podciąć jak miał 8 tyg w szpitalu tego nie zauważyli.
Jeszcze nie zdecydowałam.

Jestem w szoku. To, że niektóre mamy decydują się nie szczęki dzieci już jakoś przetrawilam, bo było głośno swego czasu o antyszczepionkowcach. Ale że można z bilansow też rezygnować to pierwsze słyszę

Jestem w szoku. To, że niektóre mamy decydują się nie szczęki dzieci już jakoś przetrawilam, bo było głośno swego czasu o antyszczepionkowcach. Ale że można z bilansow też rezygnować to pierwsze słyszę
Ja bilanse robię normalnie prywatnie, to nie jest bóg wie co wpiszą wagę, wzrost, sprawdzą słuch i wzrok i tyle.

Ja bilanse robię normalnie prywatnie, to nie jest bóg wie co wpiszą wagę, wzrost, sprawdzą słuch i wzrok i tyle.
No tak, ale nie wiedziałam, że można bilansie nie robić wcale. Czy prywatnie czy państwowo to mniej ważne. Zawsze jeszcze pytali jak dziecko karmię, sprawdzają ząbki. Oceniają czy dziecko dobrze przyrasta na piersi czy nie trzeba się jakoś wspomagać mm

reklama
No tak, ale nie wiedziałam, że można bilansie nie robić wcale. Czy prywatnie czy państwowo to mniej ważne. Zawsze jeszcze pytali jak dziecko karmię, sprawdzają ząbki. Oceniają czy dziecko dobrze przyrasta na piersi czy nie trzeba się jakoś wspomagać mm
Przy maluszku tak, ale u mnie np. to wszystko na wizytach szczepiennych robili, bo to na początku co kilka tygodni bylo a potem tylko bilans na rok, dwa, cztery i to już bardzo pobieżny.

Do góry