reklama
Ewelina2503
Zaciekawiona BB
Mnie lekarz sam zapytał czy chcę znać płeć ja nie dopytywałam. Ja to wiedziałam od testu, bardzo chciałabym córkę, a los lubi płatać figle, więc wiedziałam, że będzie chłopiec ;D
Hej ! kiedy masz połówkowe ?
Ja miałam bardzo duży przyrost beta hcg że najpierw przed wizytą myslelismy, że będą bliźniaki a jest to duże prawdopodobieństwo, że może być córa dziewczyny, czujecie już ruchy jeśli to pierwsza ciąża?
Ewelina2503
Zaciekawiona BB
4.09. Czekam na to badanie pełna obaw, ponieważ, testy pappa mnie straszył, że może być coś nie takHej ! kiedy masz połówkowe ?
[/QUOTE]
Nie wysłali Cię do genetyka?
G
gość _199
Gość
ja w 5 tc miałam 9 tyś bety ponad, a dwa dni późnij 13 tyś, więc nie wiem czy to oznacza córkę ;DJa miałam bardzo duży przyrost beta hcg że najpierw przed wizytą myslelismy, że będą bliźniaki a jest to duże prawdopodobieństwo, że może być córa dziewczyny, czujecie już ruchy jeśli to pierwsza ciąża?
mi wyszło powiększone nt, ale zrobiłam nifty i mam pewność, że zdrowe dziecie.4.09. Czekam na to badanie pełna obaw, ponieważ, testy pappa mnie straszył, że może być coś nie tak
Wiewior
Fanka BB :)
Nie, zakwalifikowali mnie do grupy pośredniego ryzyka T21. Trochę mnie to zszokowalo. W ogóle po krótce opiszę jak to było. Od początku ciazy chciałam prowadzić ciążę u lekarza, który prowadził mi pierwszą ciążę. Wtedy wszystko robiłam prywatnie. Teraz postanowiłam jednak na początku skorzystać z "uslug" lekarza NFZ i przynajmniej testy na hiv kile itp zrobić w ramach funduszu. I tak też zrobiłam. W 13 tyg poszłam do jeszcze innego lekarza na badania prenatalne. Do niego mamy ogromne zaufanie po pierwszej ciazy i tak jak w 1 usg prenatalne, polowkowe i 3 trym wykonywał on. Tym razem również. Badanie wyszło super. Po tyg lekarz z NFZ również wykonał mi usg i stwierdził, że dziecko ma graniczną przeziernosc i nie widać k. nosowej. Dał skierowanie na Pappa. Tam na usg k. Nosowa widoczna, ale NT faktycznie2,5. Badanie krwi -bhcg w normie, białko pappa w dolnej granicy. Ryzyko pośrednie T21. Zalecone testy wolnego dna, na które się ostatecznie nie zdecydowaliśmy. Lekarz NFZ zachowal sie karygodne moim zdaniem po zobaczeniu wynikow. Zastanawiam się co mogę z tym zrobić, żeby poniósł jakieś konsekwencje. Natomiast lekarz(właściwie lekarka) prowadząca mnie uspokoiła, ponieważ wszystko mi psuje niskie białko, a ono oprócz tego że wskazuje na różne wady, informuje o dużym ryzyku zatrucia ciazowego(co orzechodzilam w 1 ciazy) jak i przedwczesnego porodu(co również przechodzilam). Okazuje się że to może być moja "uroda" I trzeba mnie bardziej obserwować, a z dzieckiem wszystko może być dobrze
Malwa12345
Aktywna w BB
Hej ja tez podobny termin. Nic nie mam kupionego. Mam wyprawke po corce, nie wiem jeszcze kto mieszka w brzuchu i jakos nie korci mnie wiedziec. skad jestes??WITAMY!Cześć dziewczyny jestem w pierwszej ciazy, termin mam na 27.01.21 to już 17 tc, wam też tak szybko czas leci? Kupujecie już coś dla maluszków? Znacie już płeć? Dopiero teraz dołączam a tu juz 1547 stron wątku
Ewelina2503
Zaciekawiona BB
Hej ja tez podobny termin. Nic nie mam kupionego. Mam wyprawke po corce, nie wiem jeszcze kto mieszka w brzuchu i jakos nie korci mnie wiedziec. skad jestes??WITAMY!
Hej ile córcia ma lat? a czujesz ruchy dziecka? Jestem z Piły z woj. Wielkopolskiego
Jagodowa Mama
Fanka BB :)
Dlaczego piszesz, że lekarz na NFZ zachował się karygodnie? Bo nie bardzo rozumiem. Zobaczył nieprawidłowości i skierował na dalszą diagnostykę, więc wg mnie wszystko zrobił jak należyNie, zakwalifikowali mnie do grupy pośredniego ryzyka T21. Trochę mnie to zszokowalo. W ogóle po krótce opiszę jak to było. Od początku ciazy chciałam prowadzić ciążę u lekarza, który prowadził mi pierwszą ciążę. Wtedy wszystko robiłam prywatnie. Teraz postanowiłam jednak na początku skorzystać z "uslug" lekarza NFZ i przynajmniej testy na hiv kile itp zrobić w ramach funduszu. I tak też zrobiłam. W 13 tyg poszłam do jeszcze innego lekarza na badania prenatalne. Do niego mamy ogromne zaufanie po pierwszej ciazy i tak jak w 1 usg prenatalne, polowkowe i 3 trym wykonywał on. Tym razem również. Badanie wyszło super. Po tyg lekarz z NFZ również wykonał mi usg i stwierdził, że dziecko ma graniczną przeziernosc i nie widać k. nosowej. Dał skierowanie na Pappa. Tam na usg k. Nosowa widoczna, ale NT faktycznie2,5. Badanie krwi -bhcg w normie, białko pappa w dolnej granicy. Ryzyko pośrednie T21. Zalecone testy wolnego dna, na które się ostatecznie nie zdecydowaliśmy. Lekarz NFZ zachowal sie karygodne moim zdaniem po zobaczeniu wynikow. Zastanawiam się co mogę z tym zrobić, żeby poniósł jakieś konsekwencje. Natomiast lekarz(właściwie lekarka) prowadząca mnie uspokoiła, ponieważ wszystko mi psuje niskie białko, a ono oprócz tego że wskazuje na różne wady, informuje o dużym ryzyku zatrucia ciazowego(co orzechodzilam w 1 ciazy) jak i przedwczesnego porodu(co również przechodzilam). Okazuje się że to może być moja "uroda" I trzeba mnie bardziej obserwować, a z dzieckiem wszystko może być dobrze
reklama
G
gość _199
Gość
Od tego tutaj jesteśmy. Żeby rozmawiać i się wspieraćAle wypociny wyslalam staram się być dobrej myśli, ale i tak się bardzo denerwuje. Takie wygadanie się przynosi ulge