G
gość _199
Gość
Ja nie. Ostatni raz byłam szczepiona jako dziecko i starczyCzesc dziewczyny odpoczywacie?
Czy ktoras z Was bedzie sie szczeoic przeciwko grypie i krzuscowi?
Nigdy nie chorowałam na grypę.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja nie. Ostatni raz byłam szczepiona jako dziecko i starczyCzesc dziewczyny odpoczywacie?
Ja nie. I można powiedzieć, że staram się odpoczywaćCzesc dziewczyny odpoczywacie?
A moja szyjka mierzy 2, 5 cm i sie martwie ze maloU mnie usg dopochwowe i mierzy ostatnio 4.5 cm
Bo mało, co na to lekarz? To jest taka graniczna wartość przy której trzeba zacząć bardzo uważać, niektórzy lekarze przy takich długościach rozważają np.zakładanie pessaraA moja szyjka mierzy 2, 5 cm i sie martwie ze malo
No właśnie.. w 1 ciazy nie mialam badanej długości... bo ogólnie jest zamknieta twarda.. wiec moze ja tak mam? Nie wiemBo mało, co na to lekarz? To jest taka graniczna wartość przy której trzeba zacząć bardzo uważać, niektórzy lekarze przy takich długościach rozważają np.zakładanie pessara
Pessar to chyba wtedy gdy sie otwiera..Bo mało, co na to lekarz? To jest taka graniczna wartość przy której trzeba zacząć bardzo uważać, niektórzy lekarze przy takich długościach rozważają np.zakładanie pessara
Wydaje mi się, że jak zaczyna się nadmiernie skracać to z czasem też rozwierać, ale aż tak się nie znam. Być może to coś w typie taki Twój urok, ale we wszystkich wytycznych szyjaka poniżej 25mm w połowie ciąży wskazuje na zagrożenie niewydolnością szyjki i porodem przedwczesnym, to obecnie taki "marker" przedwczesnego porodu.Pessar to chyba wtedy gdy sie otwiera..
Właśnie tak czytam i moja właśnie mówi to samo. Ale myślę że gdyby się skracała to by powiedziała, bo z córką w 7 miesiącu mi się skróciła i miałam zagrożenie przedwczesnym porodem. Musiałam odpoczywa i zero sexuZastanawiam się co z tą szyjka, bo mój mi mówi że okej, ale nie podał nigdy długości