Agnieszka2929
Fanka BB :)
Ta podobno im gorsze objawy tym silniejsza ciąża,a kto juz czuje ruchy?bo ja tak .
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja zaczęłam 16 tydz a wymioty bole zoladka jelit nawet biegunki nadalJa z tymi wymiotami to w pewnym momencie myślałam że się wykończę, spadłam mocno z wagi i naprawdę bywało bardzo ciężko ale lekarz powiedział mi że jego bardzo takie objawy cieszą bo to oznacza że ciąża rozwija się prawidłowo i rzeczywiście Maleństwo rośnie jak na drożdżach i wszystko w porządku mam wrażenie że teraz te objawy zaczynają ustępować od kiedy zaczął się 2 trymestr, choć i tak bardzo uważam co jem by zaraz tego przypadkiem nie zwrócić my kobiety musimy być silne i przetrwać te ciężkie chwilę
Hej u mnie na 95% dziewczynka. Lekarz powiedział, że nie podejmuje się często oceny płci, ale u mnie jest naprawdę jasna sprawa.Cześć dziewczyny!
Jestem tu nowa, ale mam do Was pytanie, czy poznałyście już płeć Maleństwa? Ja bardzo pragnęłam dziewczynki, miałam badania prenatalne w 13 tygodniu (tydzień temu) i lekarz stwierdził na 70% chłopca, ja sama nawet widziałam coś sterczącego na usg i się rozczarowałam, tak bardzo czułam że to będzie dziewczynka! Dodatkowo od 6 tygodnia mdłości i wymioty które dopiero ustępują. Kolejna wizytę mam dopiero w sierpniu ale cały czas mam nadzieję że lekarz oznajmi mi wieść o dziewczynce... Czy któraś z Was miała może taka sytuację?
Ja jeszcze nie.Ta podobno im gorsze objawy tym silniejsza ciąża,a kto juz czuje ruchy?bo ja tak .
ja chodze z NFZ i usg mam robione za kazdym razem, wiec to zalezy chyba od lekarza.
ja chodze z NFZ i usg mam robione za kazdym razem, wiec to zalezy chyba od lekarza.
Rozumiem Cię bo takie same uczucia mialam w ciąży jak okazało sie ze chłopczyk a jakos sercem bylam do dziewczynki. Ale pokochalam mocno mocno! I chlopcy sa super! Sa tak samo wrazliwi uczuciowo i tak samo mamusiowiCześć dziewczyny!
Jestem tu nowa, ale mam do Was pytanie, czy poznałyście już płeć Maleństwa? Ja bardzo pragnęłam dziewczynki, miałam badania prenatalne w 13 tygodniu (tydzień temu) i lekarz stwierdził na 70% chłopca, ja sama nawet widziałam coś sterczącego na usg i się rozczarowałam, tak bardzo czułam że to będzie dziewczynka! Dodatkowo od 6 tygodnia mdłości i wymioty które dopiero ustępują. Kolejna wizytę mam dopiero w sierpniu ale cały czas mam nadzieję że lekarz oznajmi mi wieść o dziewczynce... Czy któraś z Was miała może taka sytuację?
Ja na szczęście bóle żołądka i jelit mam za sobą, ale w tych najgorszych momentach bardzo dawały się we znaki. Współczuję Wam dziewczyny ze musicie się tak męczyć ale myślcie w ten sposób że to dla dobra Maleństwa i że objawy z kolejnym nowym tygodniem zaczną ustępować, mi to pomagałoJa zaczęłam 16 tydz a wymioty bole zoladka jelit nawet biegunki nadal
Kobieto co za zachcianki! Jestem w szoku ja jedyną jaką miałam to lody kaktusy i nawet pomagały na mdłościHej u mnie na 95% dziewczynka. Lekarz powiedział, że nie podejmuje się często oceny płci, ale u mnie jest naprawdę jasna sprawa.
Kończę 12tc i niestety dalej mdlosci.. W dodatku miewam takie zachcianki, że potem ciężko nie zwrócić.. jak dziś kolacja- bulka z twarożkiem rzodkiewkowym i ketchup
Dziękuję że mnie rozumiesz i dziękuję za tak piękną odpowiedźRozumiem Cię bo takie same uczucia mialam w ciąży jak okazało sie ze chłopczyk a jakos sercem bylam do dziewczynki. Ale pokochalam mocno mocno! I chlopcy sa super! Sa tak samo wrazliwi uczuciowo i tak samo mamusiowi
Teraz doktor powiedziala ze wyglada jej na dziewczynke ale nie na 100%i choć ciesze sie po cichu ze bede mogla doświadczyć rowniez corki to sie boje bo nie znam instrukcji hehe...
Taak: chociaz wiadomo dla kazdej z nas liczy sie jedno zeby bylo zdrowe i zeby wszystko dobrze byłoDziękuję że mnie rozumiesz i dziękuję za tak piękną odpowiedź ❤