reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

Właśnie nie wiem bo wczoraj tak patrzę na te zdjecia i Z wyrostka wydaje mi się dziewczynka właśnie ale pewna nie jestem czy na wyrostek patrzylam.. 🙈🙊 mój ukochany nie chce znać płci 😂😂 i on myśli że jak ja się dowiem to mu nie powiem hahah jeszcze przy tych hormonach skaczacych 😂😂🙈 jajcarz nie wiem które z nas ma większe poczucie humoru haha.

reklama
Właśnie nie wiem bo wczoraj tak patrzę na te zdjecia i Z wyrostka wydaje mi się dziewczynka właśnie ale pewna nie jestem czy na wyrostek patrzylam.. [emoji85][emoji87] mój ukochany nie chce znać płci [emoji23][emoji23] i on myśli że jak ja się dowiem to mu nie powiem hahah jeszcze przy tych hormonach skaczacych [emoji23][emoji23][emoji85] jajcarz nie wiem które z nas ma większe poczucie humoru haha.
Wrzucisz jeszcze raz zdjęcie?

Ja jeszcze mam 2h do wizyty, szczerze żałuję że mój lekarz nie przyjmuje rano, bo tak to z głowy, gotowa od razu z początkiem dnia, a tak cały dzień czekania na tą wizytę, ja to już 2 razy poszłam spać żeby czas szybciej zleciał 😁

Więc jestem po usg i wynikach pappa.
Usg ogólnie ok dzidzia dzidzia mi 7 cm starsza o 3 dni.
Ale niestety z wyników krwi wyszło źle mam Trisomia 1:101 .
Jutro mają dzwonić z kliniki genetycznej i na 27.07 mam aminopuncje
A czy Ty dziś miałaś dopiero usg prenatalne? Czyli nie uwzględnili wyniku usg w ogólnym wyniku pappa? Nie pamiętam jak to było ale wydaje mi się że powinien być wynik skorygowany właśnie o wynik usg min?

Ja mam dzisiaj jakiś do dupy dzien.. Od rana stres.. Teraz mnie brzuch kłuje i już się serio boje. Poczekam do jutra. Mam nadzieję że jutro wstane jak nowo narodzona i bez żadnych dziwnych akcji.. I gratuluje wszystkim dzisiejszych udanych wizyt.. :)

Właśnie mnie to samo interesuje, na necie ciężko coś wyszukać bo są bardzo ogólne informacje
Test PAPP-A jest przesiewowym badaniem prenatalnym, wykonywanym między 10 a 14 tygodniem ciąży opartym o statystyczną analizę parametrów krwi i USG. Uzyskane wyniki mają wartość statystyczną i należy je w też w taki sposób traktować i interpretować. Jeśli więc na twoim wyniku pojawia się zapis 1 : 50 to oznacza on prawdopodobieństwo, że jedna na 50 kobiet z takimi samymi wynikami badań biochemicznych urodzi dziecko z wadą genetyczną (aberracją chromosomową), a 49 bez aberracji.
Chyba to w najłatwiejszy sposób opisuje na czym polega STATYSTYKA testu pappa

reklama
Do góry