reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

reklama
Dziewczyny ja juz po wizycie. Dzidzia starsza o 3 dni, czyli termin porodu z usg wychodzi na 18 stycznia. Serduszko pieknie bije, widac bylo jak sie rusza i rączki i nózki.. wzruszajacy widok:) teraz prenatalne 13 lipca a 28 lipca normalna wizyta. Cukier na czczo mialam 92, wiec dostalam skierowanie do diabetologa.

Dziewczyny ja juz po wizycie. Dzidzia starsza o 3 dni, czyli termin porodu z usg wychodzi na 18 stycznia. Serduszko pieknie bije, widac bylo jak sie rusza i rączki i nózki.. wzruszajacy widok:) teraz prenatalne 13 lipca a 28 lipca normalna wizyta. Cukier na czczo mialam 92, wiec dostalam skierowanie do diabetologa.
na prawdę? ja miałam cukier na czczo 91, u mnie norma 99.

hej dziewczyny, jak zwykle tyle wiadomości, że hoho [emoji3059]
cieszę się Waszymi badaniami, piękne zdjęcia [emoji4][emoji4][emoji4][emoji4]
ja dzisiaj wyszłam ze szpitala, nawet nie wiecie jaka jestem szczęśliwa [emoji3059][emoji3059][emoji3059][emoji3059][emoji3059][emoji3059] co prawda mam zaraz stawić się na kontrolę ale jak jestem w domu to już wszystko jest lepsze [emoji4] właśnie sobie walnęłam 3h drzemkę w swoim łóżku i chyba będę żyć [emoji23]
Super wiadomość , dużo zdrówka i oby więcej nie było takich niemiłych niespodzianek

W pierwszej ciąży robilam u mojego prowadzacego i zdjęcie 3d dostałam normalnie w cenie. Powiedział rez, ze możemy przyniesc pendriva, to nagra cale badanie. To tez gratis. Teraz robilam refundowane i tez dostalam zdjecia 3d, nawet je tu wrzucalam. O filmik tym razem nie pytalam. Generalnie moj lekarz na kazdym usg kilka razy włącza widok 3d, fajne to :)

Tak jak dziewczyny pisaly, wszystko zalezy odod wielkości firmy. Ponad 20 pracownikow placi zus, a mniej to placi pracodawca, któremu potem zus zwraca.

Gratuluję pięknej Helenki! :)
Ale na wrzesień jeszcze nie pisze 😅
a nie na odwrót? moja koleżanka pracuje w firmie gdzie jest 5 osób i dostaje z zusu. powyżej 20 pracowników płaci chyba pracodawca, któremu zwraca ZUS chyba.

reklama
Do góry