reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

reklama
Hej dziewczyny!

Mam do Was pytanko, czy uskuteczniacie/planujecie jakaś aktywność fizyczna w ciąży ? Nie ukrywam, ze ja przed ciąża chciałam schudnąć i dość mocno wkręciłam się w treningi z Kołakowską. Trochę mi tego ruchu brakuje, chociaż staram się codziennie robić długie spacery z psem. W każdym razie myśle o zapisaniu się na basen i o rozpoczęciu jogi dla ciężarnych. Weszłam już w drugi trymestr i myśle, ze już czas najwyższy (w pierwszym się trochę bałam). Szczególnie o jodze słyszałam bardzo pozytywne opinie. Znajoma dość regularnie ćwiczyła i w ogóle nie rozcinano jej przy porodzie. Dajcie znać jakie macie przemyślenia w tym temacie! Buziaki! 😘😘😘

Ja też uciekam spać bo mdłości mecza.. mam nadzieję,że nie obudzę się znów z bólem pleców i nie będę miała koszmarów , bo mi to dziennie się coś śni i to takie głupoty że za głowę można się złapać. Dobrej nocy ♥️

Ja cały czas mówiłam, że będę biegać, nawet zapytałam lekarza czy ma coś przeciw i powiedział, że nie, ale się nie zmotywowalam.. A teraz to już tak sceptycznie do tego biegania podchodzę, więc myślę, że skończę na spacerach [emoji6] może w późniejszym czasie pomyślę o czymś konkretniejszym [emoji6]

Sa zakresy.wielkości dziecka na dany tydzien. Wszystko sie naklada na.siatke centylowa. Ja mam np teraz otwarta zakladke na wp z opisem 13tc (co tydzien otwieram nową) i tutaj np zakres crl jest od 53mm (5 centyl) do 93 (95 centyl), wg mnie.to bardzo duza rozpiętość. Na innych tygodniach zapewnr jest podobnie,.wiec nie ma sie czym stresowac ;)
A mi się dziś nie chciało nic gotować przez ten upał i pojechalismy na obiad do rodziców tak to sprytnie wymyśliłam 😁 ale było warto bo.dostałam od taty świeżo zbierane kurki więc jutro rano pyszne śniadanko się szykuje 😜

Hej dziewczyny!

Mam do Was pytanko, czy uskuteczniacie/planujecie jakaś aktywność fizyczna w ciąży ? Nie ukrywam, ze ja przed ciąża chciałam schudnąć i dość mocno wkręciłam się w treningi z Kołakowską. Trochę mi tego ruchu brakuje, chociaż staram się codziennie robić długie spacery z psem. W każdym razie myśle o zapisaniu się na basen i o rozpoczęciu jogi dla ciężarnych. Weszłam już w drugi trymestr i myśle, ze już czas najwyższy (w pierwszym się trochę bałam). Szczególnie o jodze słyszałam bardzo pozytywne opinie. Znajoma dość regularnie ćwiczyła i w ogóle nie rozcinano jej przy porodzie. Dajcie znać jakie macie przemyślenia w tym temacie! Buziaki! 😘😘😘
Mi to nawet lekarz sam zaproponował żeby wykonywać ćwiczenia dla ciężarnych, ale tylko gdy dobrze się czuję, także myślę że śmiało bo ruch to zdrowie. Sama bym chciała mieć tyle zapału 😉 zazdroszczę!

Hej dziewczyny!

Ja właśnie jutro mam wizytę i planuje zapytać czy mogę zacząć ćwiczyć , jakoś mam schiza że duzo przybiore w ciąży🙄
Na codzień też staram się spacerować żeby mieć ciągły ruch , bo do pracy nie chodzę

reklama
Do góry