Izawo28
Fanka BB :)
Pracujesz fizycznie czy jako pracownik umysłowy?
Jako umysłowy. W sumie to ich nadzoruje. Więc dużo chodzę po budowie, ale nie dźwigam nic ani nie wspinam się zbytnio po dachach.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Pracujesz fizycznie czy jako pracownik umysłowy?
A mi się dziś nie chciało nic gotować przez ten upał i pojechalismy na obiad do rodziców tak to sprytnie wymyśliłam ale było warto bo.dostałam od taty świeżo zbierane kurki więc jutro rano pyszne śniadanko się szykujeSa zakresy.wielkości dziecka na dany tydzien. Wszystko sie naklada na.siatke centylowa. Ja mam np teraz otwarta zakladke na wp z opisem 13tc (co tydzien otwieram nową) i tutaj np zakres crl jest od 53mm (5 centyl) do 93 (95 centyl), wg mnie.to bardzo duza rozpiętość. Na innych tygodniach zapewnr jest podobnie,.wiec nie ma sie czym stresowac
Mi to nawet lekarz sam zaproponował żeby wykonywać ćwiczenia dla ciężarnych, ale tylko gdy dobrze się czuję, także myślę że śmiało bo ruch to zdrowie. Sama bym chciała mieć tyle zapału zazdroszczę!Hej dziewczyny!
Mam do Was pytanko, czy uskuteczniacie/planujecie jakaś aktywność fizyczna w ciąży ? Nie ukrywam, ze ja przed ciąża chciałam schudnąć i dość mocno wkręciłam się w treningi z Kołakowską. Trochę mi tego ruchu brakuje, chociaż staram się codziennie robić długie spacery z psem. W każdym razie myśle o zapisaniu się na basen i o rozpoczęciu jogi dla ciężarnych. Weszłam już w drugi trymestr i myśle, ze już czas najwyższy (w pierwszym się trochę bałam). Szczególnie o jodze słyszałam bardzo pozytywne opinie. Znajoma dość regularnie ćwiczyła i w ogóle nie rozcinano jej przy porodzie. Dajcie znać jakie macie przemyślenia w tym temacie! Buziaki!
Też jestem zaJa tak samo
Ja właśnie jutro mam wizytę i planuje zapytać czy mogę zacząć ćwiczyć , jakoś mam schiza że duzo przybiore w ciążyHej dziewczyny!
Mam do Was pytanko, czy uskuteczniacie/planujecie jakaś aktywność fizyczna w ciąży ? Nie ukrywam, ze ja przed ciąża chciałam schudnąć i dość mocno wkręciłam się w treningi z Kołakowską. Trochę mi tego ruchu brakuje, chociaż staram się codziennie robić długie spacery z psem. W każdym razie myśle o zapisaniu się na basen i o rozpoczęciu jogi dla ciężarnych. Weszłam już w drugi trymestr i myśle, ze już czas najwyższy (w pierwszym się trochę bałam). Szczególnie o jodze słyszałam bardzo pozytywne opinie. Znajoma dość regularnie ćwiczyła i w ogóle nie rozcinano jej przy porodzie. Dajcie znać jakie macie przemyślenia w tym temacie! Buziaki!