reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

Dzień dobry przy niedzieli😊 ja już dawno po śniadaniu ale jeszcze z łóżka nie wyszłam raz w tygodniu w końcu się należy 🙂 zaraz się ogarniam i idę spełnić obywatelski obowiązek a później obiadek w tesciowej🙂 z dobrych info to wczoraj przełożyli mi prenatalane i dzień wcześniej czyli nie 1 lipca a 30 czerwca niby jeden dzień ale cieszę się bardzo bo już nie mogę się doczekać.
Też się trochę zdziwiłam bo ja w 10 miałam crl 3.30🤔
Zaczęłam znów schizowac czy to normalne że u nas taki okruszek jeszcze czy się dobrze rozwija 🤔

reklama
Dzień dobry przy niedzieli😊 ja już dawno po śniadaniu ale jeszcze z łóżka nie wyszłam raz w tygodniu w końcu się należy 🙂 zaraz się ogarniam i idę spełnić obywatelski obowiązek a później obiadek w tesciowej🙂 z dobrych info to wczoraj przełożyli mi prenatalane i dzień wcześniej czyli nie 1 lipca a 30 czerwca niby jeden dzień ale cieszę się bardzo bo już nie mogę się doczekać.
Też się trochę zdziwiłam bo ja w 10 miałam crl 3.30🤔
ja natomiast miałam w 8tc 2.20cm haha 🤷

Ja właśnie jadę głosować - 60 km do rodzinnej miejscowości bo przegapiłam sprawę karteczki na głosowanie w miejscu w którym od 8 lat mieszkam 😂 Ale determinacja jest... po drodze na pewno się rozpuszcze 😂
Nie łatwiej się zameldować chodź tymczasowo i wtedy głosujesz tu gdzie mieszkasz?

Kurcze, dziewczyny przyznam, że trochę mnie zszokowała reakcja :o zgłupiałam przez chwilę. dokładnie u mnie CRL wynosi 4,7cm. Już nawet wygooglowalam 11 tc CRL - 5cm. Inne wymiary też są standardem. Ale myślę że na takim etapie nie ma to większego znaczenia i rozwój będzie różny jeszcze ze sto razy. miesiąc temu porównywałam się z innymi oraz zaglądałam w google i zarodek był mały. Mimo bicia serca jak zniknęły mi wszystkie objawy byłam przerażona, że ciąża nie rozwija się jak nalezy, bo zarodek był opóźniony o tydzień wg OM, a teraz ciąża wychodzi prawie o tydzien starsza wg OM.

reklama
Wróciłam z głosowania, muszę jeszcze ogarnąć obiad i potem mam popołudnie dla siebie, bo mężu na ryby jedzie.
Mam nadzieję, że będę sie czuć ok i ogarnę nam to forum.

Co macie na obiad?
U mnie będzie kurak w śmietanie, ziemniaki i surówka z kapusty. :wink: Mam jeszcze ochotę na marchewkę z groszkiem, ale nie wiem czy dam radę zrobić.

Do góry