reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniówki 2021

reklama
Wróciłam z głosowania, muszę jeszcze ogarnąć obiad i potem mam popołudnie dla siebie, bo mężu na ryby jedzie.
Mam nadzieję, że będę sie czuć ok i ogarnę nam to forum.

Co macie na obiad?
U mnie będzie kurak w śmietanie, ziemniaki i surówka z kapusty. :wink: Mam jeszcze ochotę na marchewkę z groszkiem, ale nie wiem czy dam radę zrobić.
Czy możesz podać przepis jak robisz, tego kurczaka?
U mnie dzisiaj standardowo rosół z lanymi kluskami, a na drugie grillowana pierś z kurczaka z ziemniakami i surówka z kapusty pekińskiej z marchewką. Do kawy upiekłam rogaliki z powidłami i czekolada.
 
Czy możesz podać przepis jak robisz, tego kurczaka?
U mnie dzisiaj standardowo rosół z lanymi kluskami, a na drugie grillowana pierś z kurczaka z ziemniakami i surówka z kapusty pekińskiej z marchewką. Do kawy upiekłam rogaliki z powidłami i czekolada.

Podsmażam kurczaka z każdej strony, ja wszystko robię na takiej głębokiej patelni z przykrywką. Zalewam wodą tak do połowy kurczaka i duszę. Dodaję do tego cebulę, ziele angielskie, liść laurowy, natkę pietruszki, pietruszkę i marchewkę w całości. Po jakiś 30 min przewracam kurczaka na drugą stronę i gotuję do momentu aż będzie miękki. Pod koniec redukuję sosik i zaprawiam śmietaną. Na sam koniec sypię dużo koperku i zostawiam już bez gotowania na jakieś 15min żeby wszystko fajnie się przegryzło. :wink:

Ogólnie kiepska ze mnie kucharka więc może coś robię źle. 🤣 Chłopu smakuje to chyba nie jest to najgorsze danie.😅
 
A ja dziś grilluje u rodziców. Całe szczęście, bo lodówka pusta :).

Wczoraj trochę powiedziałam na słońcu i chyba mnie za mocno przypieklo, jestem dziś jakas przymulona 😁.
 
Czyli na tym forum w każdej chwili nawet po powstaniu wątku prywatnego mogą pisać dziewczyny i w między czasie dołączać do nas? Czy te 2 tygodnie to tyczy się osób które już tu są?
 
reklama
Podsmażam kurczaka z każdej strony, ja wszystko robię na takiej głębokiej patelni z przykrywką. Zalewam wodą tak do połowy kurczaka i duszę. Dodaję do tego cebulę, ziele angielskie, liść laurowy, natkę pietruszki, pietruszkę i marchewkę w całości. Po jakiś 30 min przewracam kurczaka na drugą stronę i gotuję do momentu aż będzie miękki. Pod koniec redukuję sosik i zaprawiam śmietaną. Na sam koniec sypię dużo koperku i zostawiam już bez gotowania na jakieś 15min żeby wszystko fajnie się przegryzło. :wink:

Ogólnie kiepska ze mnie kucharka więc może coś robię źle. 🤣 Chłopu smakuje to chyba nie jest to najgorsze danie.😅
A piersi z kurczaka czy inne elementy?a jak piers to kostka czy bardziej plastry?
Zrobie print skrina przepisu i moze zrobie,gdy z powrotem bede w ogole chciala jesc obiady :(
 
Do góry