reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Ja udzielam się rzadko, głownie dlatego, że pracuje i nie mam czasu nadrabiać zaległości na forum, a poza tym nie chcę się wcinać w jakąś toczącą się dyskusję na jakiś temat, której nie śledziłam od początku. Wiem jednak, że jeśli potrzebowałabym rady to chciałabym móc się do Was zgłosić, sama też staram się odpowiadać na pytania jeśli mam coś do powiedzenia i jeśli jestem w stanie pomóc. Zrobicie jak zechcecie, ale ja nie miałabym problemu z pisaniem o nawet bardzo intymnych sprawach, bo nie podałam swojego nazwiska, miejscowości z której pochodzę, czy nazwiska lekarza prowadzącego, nie dodałam również swojego zdjęcia. Czuję się więc anonimowo i bezpiecznie. Jestem za tym, żeby zostać na tym forum i nie przenosić się na facebook właśnie ze względu na zachowanie prywatności. Jestem jak najbardziej za zamknięciem wątku, ale pamiętajcie, że jest wiele kobiet, które wstydzą się, boją lub po prostu nie chcą się udzielać. a potrzebują rady tak samo jak każda z nas. Mam wsparcie bliskich na codzień i super byłoby mieć również wsparcie wirtualne od kobiet, które są towarzyszkami mojej doli :) Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie 🥰
Zgadzam się a nie widzę sensu nabijanie postów tylko po to żeby nie zostać wyrzucony z grupy. Niby kobiety mają być dla siebie podporą a tu już dzielenie ta lepsza bo się udziela a ta gorsza bo nie ma czasu na nadrobienie postów i włączenie się do już zakończonej dyskusji..

reklama
D4ri4 a martwisz się o coś ? Kiedy wizyta ?:)
Po prostu taki smuteczek że piszecie że słyszałyście serduszko albo widziałyście. A ja 30go idę na 4 wizytę, jeszcze nie słyszałam serduszka nawet przez chwilę a monitor z USG moja lekarka na ustawiony tak że ja leżąc nie widzę go. Dopiero jak schodzę ten zatrzymany kadr z pomiarami..

Zgadzam się a nie widzę sensu nabijanie postów tylko po to żeby nie zostać wyrzucony z grupy. Niby kobiety mają być dla siebie podporą a tu już dzielenie ta lepsza bo się udziela a ta gorsza bo nie ma czasu na nadrobienie postów i włączenie się do już zakończonej dyskusji..
Nie żadne podziały tylko rozmawiamy tu wspólnie a jednak to forum publiczne. Każdy może wejść kiedy chce i czytać wszystko a co do osób które się nie udzielają. Hmm jak się ma czas czytać wszystko to chyba napisać też można. A jak się nie ma czasu na forum to po co należeć do grupy zamkniętej..

A ja myślę że 50 postów to za dużo.. Jeszcze póki co pracuje dlatego nie udzielam się tyle ile robiłabym będąc na zwolnieniu. Nie chciałabym być z tego powodu wykluczona z grupy zamkniętej... Obiecuję że będę się bardziej udzielać jak przejdę na L4. Wstępnie planuje pracować do końca września ale jak będzie to się okaże..
Ja też jeszcze pracuje i nadrabianie zajmuje sporo czasu i uważam że dopiero jak pójdę na L4 będę tu się udzielać bardziej niż teraz a w szczególności w końcu będę na bieżąco. Ja na L4 idę od sierpnia. Chyba że mnie w pracy wkurzą a pomału mi się już odechciewa tam być, wolałabym sobie teraz odpoczywać i się cieszyć a nie martwić.

Hm...o czyli jeszcze będę się do połówkowego mega stresować ;) a już obiecałam sobie luz po prenatalnym pierwszym. Chyba decyzja indywidualna każdego - badanie pewnie jest dosyć drogie, ale być może przy wykryciu mniejszego kalibru wad na tak wczesnym etapie będzie można pomóc Maluchowi ( sama nie wiem?). Pewnie zależy na jakiego też lekarza się trafi prowadzącego. Gdyby mój mi mówił, że to nie jest ważne to pewnie bym zrezygnowała z takiego badania.
To chyba jednak się wybiorę. U mnie kosztuje 200 zł. Zobaczymy co z tego wyjdzie :) mam jeszcze trochę czasu bo prenatalne dopiero 17 lipca

Ja chcąc umówić się na wizytę na NFZ w mojej przychodni w Kielcach dostałam odpowiedź, że do końca roku nie ma takiej możliwości 🤷🏼‍♀️ A prywatnie też terminy na sierpień 😱
Mów że ciąża i niech wciska albo kieruje tam gdzie jest termin. W pewnym sensie muszą zapewnić opiekę, a Ty nawet becikowego nie dostaniesz jak nie masz wizyty przed (chyba) 10 tc.

Inka91 - U mnie wizyta do dopisania na 02.07 10.45, umówiłam finalnie w Wawie na tym moim pakiecie, USG 11-14tc robią tylko w "słynnym" szpitalu Medicover to się polansuje trochę jak Perfekcyjna Pani Domu, a potem wizyta u innej doktor w innej placówce, ale cieszę się, że udało mi się w ogóle umówić. USG piersi załatwię już u siebie tylko zapisy też na koniec lipca, ale dostałam nr do doktora i może jak pojęczę, że w ciąży i zależy mi bo 16 mam wizytę to wcisną jakoś.

Moja tesciowa sie sama domyslila, wiec zapytala po prostu, a ja potwierdzilam. A z moimi rodzicami byla cala akcja zaplanowana :) na dlugi weekend Bożego Ciała wybieralismy sie do moich rodzicow, a ze wypadala wtedy rocznica naszego slubu, to jak juz zasiedlismy, to pytam czy pamietaja jaki jest dzien. Po chwili namyslu tata doszedl, ze rocznica, to ja ze smiechem czy maja jakis prezent na dla nas. Po czym mowie, ze spoko spoko, my przyjechalismy z prezentem. Moj M postawil flaszke na stół i.mowie, ze beda dziadkami po raz drugi. Zapanowala ogolna radość, okrzyki, gratulacje itp. I jak powoli emocje zaczely opadac, to mowie, ze to jeszcze nie wszystko, bo zostana tez dziadkami po raz trzeci :D M postawil druga flaszke na stol, zapanowala ogolna konsternacja, a po chwili mama zalapala,.ze blizniaki :D i tak to poszlo. Flaszeczki jeszcze z naszego wesela, juz trzy lata maja. Panowie wypili po kielichu na zdrowie i takie swietowanie. Nagralam filmik z tego i lubie do niego wracac :D
Ale fajnie 😁 aż się poryczałam ze wzruszenia oj te hormony 😂😂

O to chodzi, że nie każda chce rozmawiać o sprawach rodzinnych, intymnych i dzielić się zdjęciami na forum publicznym, gdzie każdy to może przeczytać od wujka Zdzicha po jakieś dziwne internetowe trolle.
Moim zdaniem nie jest też w porządku, że dostęp do takich spraw mają również osoby, które nie dały się wcale poznać.
Ja na pewno nie będę tak do końca otwarta jeśli nie będzie jakiejś selekcji przy dodawaniu do grupy zamkniętej.

Nie żadne podziały tylko rozmawiamy tu wspólnie a jednak to forum publiczne. Każdy może wejść kiedy chce i czytać wszystko a co do osób które się nie udzielają. Hmm jak się ma czas czytać wszystko to chyba napisać też można. A jak się nie ma czasu na forum to po co należeć do grupy zamkniętej..

Dokładnie. Na forum zamkniętym też będzie sporo postów do nadrobienia, bo nie będzie nas tam 5 tylko sporo więcej i co nadal będą tam stałe czytelniczki? Wiesz nic nie szkodzi żeby kogoś dodać do forum zamkniętego za miesiąc.
Rozmowy również będą się tutaj toczyć więc nie widzę problemu.

reklama
daria ja jak mam usg to moja dr ma monitor do siebie ale jest podlaczony obraz pod tv taki 32" i ja widze to co ona lezac.
co do pracy to ja od pon wracam na caly etat. u nas dopiero sie przedszkola beda otwierac po koronie.
od razu mowie wszem i w obec ze nie bede nadrabiac. przelece po lebkach. biorac pod uwage ze pracuje 9 do 18 to bedzie kurna min 50 stron ...

Do góry