reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

Dziewczyny przeczytajcie sobie oficjalne stanowisko WHO w związku z osobami bezobajowymi.
Problem stanowią osoby objawowe, które udają, że nic im nie jest...
Tak jak pisałam o tym bracie od mojej przyjaciółki, który ma wynik pozytywny. Podejrzewał, że ma, bo miał gorączkę i duszności a mimo to miało w dupie, bo przecież nie miał jeszcze pozytywnego wyniku...

Normalnie nie znoszę takich ludzi. Jak można podejrzewać, że jest się chorym i mieć w d****.

Dziewczyny a na wizyty do ginekologa musicie chodzic w maseczkach? Jak to teraz wygląda w Polsce w przychodniach?

Ja muszę mieć maseczkę, na wizytę nie wpuszczają facetów. Na dole jest dzwonek i wpuszczają pojedynczo.

reklama
U nas wczoraj jedna Pani była z mężem ale ja nie miałam jak wziąć swojego bo ktoś musiał być z synkiem :) dziewczyny pappa plus usg to już jest całość :) jak coś zle wyjdzie to proponują Nifty panorama czy inne nieinwazyjne lub amniopunkcję inwazyjna ;)

To ja powiem tak, bo akurat jestem że Śląska i jak widziałam wiadomości w tv że 98% gornikow przechodzi wirusa bezobjawowo to u nas większość osób się zastanawia jak to z tym wirusem jest. Przyznam szczerze ja na początku byłam mega zestresowana, bo wirus, no za chwilę umrę.. A prawda jest taka że to jest dupa a nie wirus jeśli ktoś nie ma objawów przez cały czas trwania choroby. Bo niby jakim cudem ktoś może być chory a nie wykazywać objawów? Sory ale ja tego nie rozumiem, taka jest nagonka w Polsce na górników a ja uważam że te wyniki są po prostu sfałszowane. I owszem 'prawdziwym' wirusem nie chciałabym się zarazić bo noszę pod sercem maluszka ale dla mnie ta cała sytuacja jest conajmniej dziwna. A już przynajmniej od 2 osób słyszałam że w szpitalu ktoś z ich rodziny umarł np z powodu choroby serca a wpisują że zgon z powodu korony, no to chyba coś jest nie halo 🤦‍♀️
Tak jak mówisz, poza tym odziwo średnia dzienna chorych jest codziennie prawie taka sama, to aż niemożliwe, że codziennie przybywa tyle samo chorych, z żadną chorobą tak nie jest, statystykę się robi na podstawie średniej z miesiąca czy pół roku... Ja w to wszystko do końca nie wierzę 🤔

mmm ale pojadlam 🤣 oczywiście taka głodna byłam, że gorący jadłam i mam cały język poparzony 🤣
Będzie rewolucja wzdęciowo-bąkowa? 😀
Dziewczyny a na wizyty do ginekologa musicie chodzic w maseczkach? Jak to teraz wygląda w Polsce w przychodniach?
U mojego gin (gabinet prywatny) maseczka obowiązkowa przez całą wizytę. Stoisz z gołą dupą, ale z zakrytą buzią 😂 i wejście bez osób towarzyszących. W poczekalni jedna osoba.
U innego gin u mnie (przychodnia) pomiar temperatury, ochraniacze na obuwie, rękawiczki, płyn dezynfekcyjny...

U mojego gin (gabinet prywatny) maseczka obowiązkowa przez całą wizytę. Stoisz z gołą dupą, ale z zakrytą buzią 😂 i wejście bez osób towarzyszących. W poczekalni jedna osoba.
U innego gin u mnie (przychodnia) pomiar temperatury, ochraniacze na obuwie, rękawiczki, płyn dezynfekcyjny...
U mnie lekarz mówi że mogę sobie ściągnąć maseczke w gabinecie, ale on będzie miał dlatego że pracuje w szpitalu i nie wie z kim ma styczność 🤷‍♀️🤷‍♀️

reklama

wzdeciowa nie wiem ale bąkowa na pewno 🤭🤣🤣

Do góry