reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

reklama
Dziewczyny mam nadzieję że u was dzień zaczął się lepiej, ja cała noc miałam okropne mdłości aż do teraz , teraz mnie wzięło i dobre 10 minut rzygania...do tego głowe to mi na rozwalić, tak mnie mega boli od wieczora. Zastanawiam się czy zjeść coś teraz bo niby trochę lepiej się czuję ale boje się że zaraz znów to zwrócę
Bardzo Ci współczuję. Mi ginekolog mówiła żeby jeść dania wodniste jak kisiel czy zupy w takich chwilach a jak nie ma się ochoty to tylko pić małymi łykami

Tak bez powodu to raczej nikt mnie przyjmie muszę uzbroić się w cierpliwość i czekać do 1 lipca a jak już nie dam rady psychicznie to pójdę prywatnie.
Ja generalnie czujesz się dobrze i nie masz krwawień, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Trzymam za to mocno kciuki! Też bym się zmartwiła, ale ja chyba w stresie nie umiem wytrwać długo. Albo bym ochłonęła i przestała się nakręcać albo bym musiała to szybko sprawdzić.

Cześć dziewczynki,
Ja dziś miałam fatalną noc, o 3:30 jeszcze nie spałam, a teraz jak zombie jestem
Łeb mnie też nawala, podbrzusze cały czas boli i w dodatku krzyż. Zastanawiam się czy z tym mogą mieć coś wspólnego te moje wyniki moczu (obecność świezych erytrocytów i wysokie ph). Ja nie miałam nigdy infekcji żadnej pęcherza i nawet nie wiem jak to sie może objawiac...

Kciuki za wszystkie dziś wizytujące

Ja przy prenatalnych robię wszystko w 1 dzień, bo muszę jechać 100 km na wizytę. Jeśli zdecyduje się na Nifty to to samo i zastanawiam się czy nie zrobiłabym ich przy okazji tego samego wyjazdu
A dobrze pobralas mocz do badania? Mi za pierwszym razem też wyszły fatalne wyniki : bakterie, erytrocyty i jeszcze inne cuda. Ale ja kompletnie zapomniałam przed badaniem się podmyć. Następnego dnia najpierw wzięłam prysznic, wytarlam się ręcznikiem papierowym i wynik wzorowy!

Gdyby to było USG i gdybym widziała ruszające się maluchy to byłabym spokojna a tak próbowała detektorem tylko znaleźć i nie znalazła 😔
Detektorem faktycznie bardzo trudno znaleźć :(. Ja dziś zaczynam 11 TC według OM i zanim znajdę maluszka, to trochę trwa, ale ja wiem w którym jest miejscu mniej więcej. Kupiłam detektor bo to mi daje spokój ducha. Czasem dźwięk jest dobrze słyszalny, a czasem faktycznie jakby dziecko było odwrócone, bo ledwo ledwo.

Dziewczyny będące w ok. 10 tygodniu, czy wy już stosujecie coś na brzuch? Mi wczoraj wieczorem tak wywaliło brzuch i mam go taki suchy że chyba muszę zacząć smarować, myślałam o zwykłej oliwce dla dzieci, czy jest ona dozwolona na tym etapie ciąży?
Ja mam bio oil i podobno należy zacząć stosować od początku II trymestru.

Witaj w klubie, ja też zero mdłości 🤷‍♀️ chyba że wieczorem zjeść coś ciężkiego to wtedy jest mi poprostu ciężko na żołądku ale jeszcze ani razu nie zemdliło mnie do tego stopnia żeby mnie naciągnęło na wymioty. Chyba powinnyśmy się cieszyć 😋 no ale tak jak mówisz... Dupa rośnie. Bo ja słodkie przegryzam slonymi przekąskami i już się nic nie mieszczę 😁

Ależ Ty jesteś czujna! Zdążyłaś mnie dopisać do dzisiejszych wizyt, dziękuję ❤ u mnie wczoraj cały dzień piersi miękkie, ale wieczorem jak zdjęłam stanik to myślałam że mi odpadną 🙈 i wieczorem sutki bolały przy ścisnieciu. Dzisiaj od rana znowu mięczaki, sutki trochę wrażliwe ale wierzę że na wizycie wszystko będzie ok 🥰 dalej jestem pokłócona z mężem... Szanowny Pan nawet nie wie że jadę dzisiaj na wizytę i że takie stresy od wczoraj przechodzę ☹ cholernie mi przykro z tego powodu 😟🥺

Kurcze, a mój ginek olał mój progesteron. Oznaczałam go tylko raz w 6 tygodniu i był wtedy na poziomie 14, a lekarz powiedział że to nie ma nic do rzeczy 🙄 nie spodobało mi się to jego podejście...

Daj spokój, moja skóra może liczyć na balsam tylko latem jak spiekę się na słońcu. Jeśli chodzi o balsamowanie to że mnie jest straszny leń, nigdy nie chce mi się poświęcać na to czasu. Też musiałabym zacząć nawilżać skórę, choć wiem że mnie rozstępy nie ominą. Skóra na plecach popękała mi w wieku nastoletnim jak szybko rosłam, na tyłku też mam rozstepy. Więc marne szanse że teraz mnie ten problem nie dotknie 😋
U mnie nie ma w ogóle objawów praktycznie od 9 tygodnia a dzidziuś zdrowy i serduszko pięknie bije, nie przejmuj się piersiami to nie wyznacznik, chociaż też się bardzo martwiłam, ale już teraz wiem że mogę pocieszać 😂😂😂

reklama
Detektorem faktycznie bardzo trudno znaleźć :(. Ja dziś zaczynam 11 TC według OM i zanim znajdę maluszka, to trochę trwa, ale ja wiem w którym jest miejscu mniej więcej. Kupiłam detektor bo to mi daje spokój ducha. Czasem dźwięk jest dobrze słyszalny, a czasem faktycznie jakby dziecko było odwrócone, bo ledwo ledwo.
Zaciekawiły mnie te detektory, bo mi żaden lekarz o nich nie wspominał i sama się zastanawiam czy kupić/ nie kupić. Często się zdarza, że przy żadnych niepokojących objawach po prostu nagle serduszko przestaje bić? Tylko wtedy pewnie już i tak żaden szpital nie pomoże, bo pewnie ciężko non stop sprawdzać odczyt?

Do góry