Miałam dopochwowo i pokazał mi malucha z każdej strony, akcję serca wszystko, myślę że jeżeli chodzi o ten pęcherzyk to on tez czasowo się powiększa i nie non stop, bo byśmy jak banie chodziły mówił, że wszystko w porządku, więc Twój pęcherzyk też Cię nie powinien martwić chybaW jaki sposób mialas badania? Zastanawia mnie to bo miałam ciągle dowcipnie i dziecko było widać od tyłu (plecy) i zastanawiam się czy jak będę miała przez brzuch to będzie widać dzidzie z boku.. Widzę że też u ciebie mały pęcherzyk a dzidzia duża.. Już się balam że tylko ja tak mam..
reklama
justa_w
Fanka BB :)
Witaj Kasia. Nie robiłam jeszcze Pappa, ale będę robić w Warszawie. Więc jak masz jakieś polecone miejsce, to podaj. Póki co ceny mnie powalają, ale na pewno robię i usg, i krew. A Ty?Dziękuję! Mam 29 lat, jestem spod Warszawy, aktualnie pracuję zdalnie, ale tylko do końca czerwca. Aktualnie czekam na wizytę - 3 lipca, czy któraś z Was wykonywała juz test Pappa?
marmolada90
Wiesz, rano może być tętno a wieczorem już nie i niestety nic nie zrobisz z tym. Ja poroniłam poprzednią ciążę, serduszko przestało bić w 8tc, a ja dowiedziałam się dopiero w 12tc. Więc teraz jestem przewrażliwiona i przynajmniej raz na kilka dni będę musiała sobie sprawdzić. Pierwszy raz usłyszałam wczoraj, a dziś musiałam sprawdzić czy się nie przesłyszałam . Teraz dam dziecku odpocząć, a w weekend włączę mężowi. Ogólnie każdy mi odradzał detektor na tak wczesnym etapie bo naprawdę bardzo ciężko znaleźć tetno i można popaść w psychozę . Więc przed 16tc lepiej podejść do detektorów z dystansem.Zaciekawiły mnie te detektory, bo mi żaden lekarz o nich nie wspominał i sama się zastanawiam czy kupić/ nie kupić. Często się zdarza, że przy żadnych niepokojących objawach po prostu nagle serduszko przestaje bić? Tylko wtedy pewnie już i tak żaden szpital nie pomoże, bo pewnie ciężko non stop sprawdzać odczyt?
Elka1306
Aktywna w BB
A puścić guzik można dopiero jak się kogoś w okularach zobaczyJeśli lubisz kryminały to polecam serie z Jackiem Reacherem. .
Jestem z pod krk, a mąż z KRK i my mówimy na młodą cebulę z szczypiorem dymka. Na świeży szczypior z dymki szczypiorek. Zauważyłam że te wszystkie nazwy zależne są od tego skąd pochodzą rodzice /dziadkowie. Bo to oni nam je wpajają. .
Zjadłabym takie pyszności jak muffiny. ;(.
Tak jak kominiarze jest to trzeba trzymać guzik .
Pawlinka82
To pocieszające, przyłożyla tylko do dwóch miejsc i stwierdziła że nie będzie szukac bo pewnie odwrócone pleckami.Detektorem faktycznie bardzo trudno znaleźć . Ja dziś zaczynam 11 TC według OM i zanim znajdę maluszka, to trochę trwa, ale ja wiem w którym jest miejscu mniej więcej. Kupiłam detektor bo to mi daje spokój ducha. Czasem dźwięk jest dobrze słyszalny, a czasem faktycznie jakby dziecko było odwrócone, bo ledwo ledwo.
Laura_T
Przykro mi, że to Cię spotkało Cieszę się, że teraz dzięki detektorowi jesteś spokojniejsza. Wierzę, że będzie wszystko dobrze. Ja żałuje, że tych badań usg nie ma częściej bo raz w miesiącu dla mnie to emocjonalna katorga. Nawet chciałam zacząć prywatnie-płatnie chodzić, ale mój mężczyzna nie do końca poparł pomysł.Wiesz, rano może być tętno a wieczorem już nie i niestety nic nie zrobisz z tym. Ja poroniłam poprzednią ciążę, serduszko przestało bić w 8tc, a ja dowiedziałam się dopiero w 12tc. Więc teraz jestem przewrażliwiona i przynajmniej raz na kilka dni będę musiała sobie sprawdzić. Pierwszy raz usłyszałam wczoraj, a dziś musiałam sprawdzić czy się nie przesłyszałam . Teraz dam dziecku odpocząć, a w weekend włączę mężowi. Ogólnie każdy mi odradzał detektor na tak wczesnym etapie bo naprawdę bardzo ciężko znaleźć tetno i można popaść w psychozę . Więc przed 16tc lepiej podejść do detektorów z dystansem.
Czarnanoc
@Izkawalizka czekamy na wiadomości
Angelika22
Ale ja nie mogłam znaleźć przez 2 dni, a moje dziecko ma sie świetnie i miało mnie gdzieś , leżało tak ze bym za cholerę nie znalazła
A różnie może być. Bylam na grupie kwietniówki 2016 i pierwsza się rozpakowala w lutym ż tym że z bliźniakami. Oby u nas wszystko w terminieO proszę to super, ciekawe która pierwsza się rozpakuje!
reklama
AtenaSA
U mnie też bez objawów. I cycki miękie, ale mi ginekolog mowiła, że ból piersi lub jego brak nie jest wyznacznikiem tego że z ciążą jest ok lub nie, a mimo to i tak sobie co chwile je oglądamU mnie nie ma w ogóle objawów praktycznie od 9 tygodnia a dzidziuś zdrowy i serduszko pięknie bije, nie przejmuj się piersiami to nie wyznacznik, chociaż też się bardzo martwiłam, ale już teraz wiem że mogę pocieszać
Co do progesteronu to ja nigdy go sobie nie sprawdzałam, ale miałam plamienia i początkowo dostałam 200 mg dowcipnie i one były mniejsze i zwiekszono mi do 400 mg i wtedy ustały i do dzisiaj sie nie pojawiły wiec podejrzewam że musiałam mieć niski poziom.
A tak apropo progesteronu do kiedy trzeba go przyjmować? Ja mam poki co do 12 tygodnia ale boje sie że to za szybko żeby go odstawic