reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

W jaki sposób mialas badania? Zastanawia mnie to bo miałam ciągle dowcipnie i dziecko było widać od tyłu (plecy) i zastanawiam się czy jak będę miała przez brzuch to będzie widać dzidzie z boku.. Widzę że też u ciebie mały pęcherzyk a dzidzia duża.. Już się balam że tylko ja tak mam..
Miałam dopochwowo i pokazał mi malucha z każdej strony, akcję serca wszystko, myślę że jeżeli chodzi o ten pęcherzyk to on tez czasowo się powiększa i nie non stop, bo byśmy jak banie chodziły :D mówił, że wszystko w porządku, więc Twój pęcherzyk też Cię nie powinien martwić chyba :)

reklama
Dziękuję! Mam 29 lat, jestem spod Warszawy, aktualnie pracuję zdalnie, ale tylko do końca czerwca. Aktualnie czekam na wizytę - 3 lipca, czy któraś z Was wykonywała juz test Pappa?
Witaj Kasia. Nie robiłam jeszcze Pappa, ale będę robić w Warszawie. Więc jak masz jakieś polecone miejsce, to podaj. Póki co ceny mnie powalają, ale na pewno robię i usg, i krew. A Ty?

Zaciekawiły mnie te detektory, bo mi żaden lekarz o nich nie wspominał i sama się zastanawiam czy kupić/ nie kupić. Często się zdarza, że przy żadnych niepokojących objawach po prostu nagle serduszko przestaje bić? Tylko wtedy pewnie już i tak żaden szpital nie pomoże, bo pewnie ciężko non stop sprawdzać odczyt?
Wiesz, rano może być tętno a wieczorem już nie i niestety nic nie zrobisz z tym. Ja poroniłam poprzednią ciążę, serduszko przestało bić w 8tc, a ja dowiedziałam się dopiero w 12tc. Więc teraz jestem przewrażliwiona i przynajmniej raz na kilka dni będę musiała sobie sprawdzić. Pierwszy raz usłyszałam wczoraj, a dziś musiałam sprawdzić czy się nie przesłyszałam :). Teraz dam dziecku odpocząć, a w weekend włączę mężowi. Ogólnie każdy mi odradzał detektor na tak wczesnym etapie bo naprawdę bardzo ciężko znaleźć tetno i można popaść w psychozę :). Więc przed 16tc lepiej podejść do detektorów z dystansem.

Jeśli lubisz kryminały to polecam serie z Jackiem Reacherem. ;).

Jestem z pod krk, a mąż z KRK i my mówimy na młodą cebulę z szczypiorem dymka. Na świeży szczypior z dymki szczypiorek. Zauważyłam że te wszystkie nazwy zależne są od tego skąd pochodzą rodzice /dziadkowie. Bo to oni nam je wpajają. ;).

Zjadłabym takie pyszności jak muffiny. ;(.
Tak jak kominiarze jest to trzeba trzymać guzik ;).
A puścić guzik można dopiero jak się kogoś w okularach zobaczy😂

Detektorem faktycznie bardzo trudno znaleźć :(. Ja dziś zaczynam 11 TC według OM i zanim znajdę maluszka, to trochę trwa, ale ja wiem w którym jest miejscu mniej więcej. Kupiłam detektor bo to mi daje spokój ducha. Czasem dźwięk jest dobrze słyszalny, a czasem faktycznie jakby dziecko było odwrócone, bo ledwo ledwo.
To pocieszające, przyłożyla tylko do dwóch miejsc i stwierdziła że nie będzie szukac bo pewnie odwrócone pleckami.

Wiesz, rano może być tętno a wieczorem już nie i niestety nic nie zrobisz z tym. Ja poroniłam poprzednią ciążę, serduszko przestało bić w 8tc, a ja dowiedziałam się dopiero w 12tc. Więc teraz jestem przewrażliwiona i przynajmniej raz na kilka dni będę musiała sobie sprawdzić. Pierwszy raz usłyszałam wczoraj, a dziś musiałam sprawdzić czy się nie przesłyszałam :). Teraz dam dziecku odpocząć, a w weekend włączę mężowi. Ogólnie każdy mi odradzał detektor na tak wczesnym etapie bo naprawdę bardzo ciężko znaleźć tetno i można popaść w psychozę :). Więc przed 16tc lepiej podejść do detektorów z dystansem.
Przykro mi, że to Cię spotkało :( Cieszę się, że teraz dzięki detektorowi jesteś spokojniejsza. Wierzę, że będzie wszystko dobrze. Ja żałuje, że tych badań usg nie ma częściej bo raz w miesiącu dla mnie to emocjonalna katorga. Nawet chciałam zacząć prywatnie-płatnie chodzić, ale mój mężczyzna nie do końca poparł pomysł.

reklama
U mnie nie ma w ogóle objawów praktycznie od 9 tygodnia a dzidziuś zdrowy i serduszko pięknie bije, nie przejmuj się piersiami to nie wyznacznik, chociaż też się bardzo martwiłam, ale już teraz wiem że mogę pocieszać 😂😂😂
U mnie też bez objawów. I cycki miękie, ale mi ginekolog mowiła, że ból piersi lub jego brak nie jest wyznacznikiem tego że z ciążą jest ok lub nie, a mimo to i tak sobie co chwile je oglądam 😆😁
Co do progesteronu to ja nigdy go sobie nie sprawdzałam, ale miałam plamienia i początkowo dostałam 200 mg dowcipnie i one były mniejsze i zwiekszono mi do 400 mg i wtedy ustały i do dzisiaj sie nie pojawiły wiec podejrzewam że musiałam mieć niski poziom.
A tak apropo progesteronu do kiedy trzeba go przyjmować? Ja mam poki co do 12 tygodnia ale boje sie że to za szybko żeby go odstawic

Do góry