reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

U mnie też bez objawów. I cycki miękie, ale mi ginekolog mowiła, że ból piersi lub jego brak nie jest wyznacznikiem tego że z ciążą jest ok lub nie, a mimo to i tak sobie co chwile je oglądam 😆😁
Co do progesteronu to ja nigdy go sobie nie sprawdzałam, ale miałam plamienia i początkowo dostałam 200 mg dowcipnie i one były mniejsze i zwiekszono mi do 400 mg i wtedy ustały i do dzisiaj sie nie pojawiły wiec podejrzewam że musiałam mieć niski poziom.
A tak apropo progesteronu do kiedy trzeba go przyjmować? Ja mam poki co do 12 tygodnia ale boje sie że to za szybko żeby go odstawic
Zazdroszczę braku objawów :) no cóż, każda z nas inaczej przechodzi początki ciąży.
Mój ginekolog na samym początku wspominał mi, że jakbym zaczęła brać duphaston to do 14 tygodnia. Ale pewnie każdy lekarz ma własną opinię na ten temat.

reklama
Mnie jeszcze ani razu nawet nie zemdlilo ciekawe od czego to zależy z synem też jak byłam w ciąży ani razu ale to też ma swój minus bo mogę jeść co chcemy i zaraz dupa urośnie haha jedyna przypadłość w ciąży z synem miałam pod koniec okropna zgagę prawie 24h na dobę.
Ja właśnie się zastanawiałam czy coś jest nie tak ze mną bo nie mam żadnych objawów. Jedynie lekkie zachcianki i jak zjem to tak jak by mnie muliło porównując jak bym zjadła za dużo słodkiego takie przesłodzenie organizmu. Tak to żadnych mdłości wymiotów nic, jest to pierwsza ciąża więc jestem w szoku bo najbardziej się obawiałam wymiotów jak planowałam ciążę a tu nic.

Ja właśnie się zastanawiałam czy coś jest nie tak ze mną bo nie mam żadnych objawów. Jedynie lekkie zachcianki i jak zjem to tak jak by mnie muliło porównując jak bym zjadła za dużo słodkiego takie przesłodzenie organizmu. Tak to żadnych mdłości wymiotów nic, jest to pierwsza ciąża więc jestem w szoku bo najbardziej się obawiałam wymiotów jak planowałam ciążę a tu nic.
To jak i u mnie np chce mi się tylko coś słonego albo jakaś zachcianka jedyny objaw to odczuwalne sutki jak dotkne ale z synem miałam tak samo ciekawe od czego to zalezy

Na to nie ma reguły. Ja też byłam przekonana że będę się męczyć z wymiotami bo mama przy obu ciążach wypluwała wnętrzności cały I trymestr. A u mnie cisza 😋 ja wczoraj zrobiłam trzy tury prania bo było okno pogodowe i umyłam podłogi. A dzisiaj najchętniej nie wychodziłabym z łóżka 🙈 a muszę iść ogarnąć się tu i ówdzie przed dzisiejsza wizytą

Ostatnia edycja:
Dzisiaj sytuacja przedstawia się tak. Kciukasy za same dobre wieści! ;)
Kalendarz wizyt:
24.06
@Pawlinka82 9:00 wizyta;
@Ola1994 10:00 wizyta;
@Izkawalizka 11:45 usg prenatalne;
@Stelle 18:00 wizyta;

25.06
@Angelika22 wizyta z usg;
@AnMil 18:45 wizyta z usg;
@Lebiooda usg prenatalne;

26.06
@Agnieszka40 9:00 usg prenatalne;
@M@lly 9:00 wizyta;
@KasiaKar 9:30 usg prenatalne;
@klucha09 13:15 usg;
@topka55 15:00 wizyta;
@asia333podlasie wizyta;
@AtenaSA wizyta;

29.06
@Czarnanoc 9:15 usg prenatalne;
@Patka0000 10:30 wizyta;
@Magdalena5 13:00 usg prenatalne;
@Andzia155 16:00 wizyta;
@Magdalena5 16:20 wizyta;
@Paulinad wizyta;

30.06
@D4ri4 12:30 wizyta;
@Andzia155 12:50 usg prenatalne;
@JoannaMB 16:30 usg prenatalne;
@marmolada90 16:30 wizyta;
@Asij3090 18:45 wizyta;
@Annasol93 usg prenatalne;
@magda9104 wizyta;
@Renata.b2 usg;
proszę mnie tez dopisać 27,06 wizyta na 16 a prenatalne 16,07 na 11,30

Cześć dziewczyny czy u was też występuje częsty ostry ból brzucha, nie macie na nic siły cały czas jestem senna, słabo wam i kręci wam się w głowie?

Cześć dziewczyny czy u was też występuje częsty ostry ból brzucha, nie macie na nic siły cały czas jestem senna, słabo wam i kręci wam się w głowie?
Ja bym mogła przespać 1/3 dnia :) czasem kręci mi się w głowie. Czuję, że coś tam w brzuchu się rozciąga, ale nie jest to taki mocny ból, ale na pewno nie jest to nic przyjemnego - coś jak 2 dni przed rozpoczęciem miesiączki. Ginekolog kazał brać nospę jak ból będzie duży.

U mnie też bez objawów. I cycki miękie, ale mi ginekolog mowiła, że ból piersi lub jego brak nie jest wyznacznikiem tego że z ciążą jest ok lub nie, a mimo to i tak sobie co chwile je oglądam 😆😁
Co do progesteronu to ja nigdy go sobie nie sprawdzałam, ale miałam plamienia i początkowo dostałam 200 mg dowcipnie i one były mniejsze i zwiekszono mi do 400 mg i wtedy ustały i do dzisiaj sie nie pojawiły wiec podejrzewam że musiałam mieć niski poziom.
A tak apropo progesteronu do kiedy trzeba go przyjmować? Ja mam poki co do 12 tygodnia ale boje sie że to za szybko żeby go odstawic
U mnie nic lekarz nie mówił o odstawieniu, a dziś zaczynam 13 tydzień 🤔 myślę że nie zaszkodzi a może pomóc, chyba że lekarz zadecyduje o odstawieniu :)

reklama
Ja 2 dni temu robiłam 3 razy drzemkę w ciągu dnia, myślałam że łóżko mnie przyciąga, aż się popłakałam że jestem taka bezużyteczna 😂😂 A bóle brzucha raz na kilka dni i też takie bardzo subtelne

Do góry