reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Myślę, że na pewno jakby coś było niepokojącego to by nie stanęło na "nie mogę znaleźć'. Niestety często lekarz coś powie, co wiadomo, że zestresuje, a potem o wyjaśnienia trudno. Jeżeli Maluch się ruszał to pewnie wszystko jest ok :)
Gdyby to było USG i gdybym widziała ruszające się maluchy to byłabym spokojna a tak próbowała detektorem tylko znaleźć i nie znalazła 😔

reklama
Mnie jeszcze ani razu nawet nie zemdlilo ciekawe od czego to zależy z synem też jak byłam w ciąży ani razu ale to też ma swój minus bo mogę jeść co chcemy i zaraz dupa urośnie haha jedyna przypadłość w ciąży z synem miałam pod koniec okropna zgagę prawie 24h na dobę.
Ja z chłopakami też nawet cienia mdłości i zgaga tak samo, literami ziemne mleko piłam, przed ciążą i po urodzeniu nigdy zgagi nie miałam [emoji2372]

Dziewczyny będące w ok. 10 tygodniu, czy wy już stosujecie coś na brzuch? Mi wczoraj wieczorem tak wywaliło brzuch i mam go taki suchy że chyba muszę zacząć smarować, myślałam o zwykłej oliwce dla dzieci, czy jest ona dozwolona na tym etapie ciąży?

Ja dziś jestem tak zmęczona. Marzę tylko o kawie. ;(. Miałam jeszcze podjechać do przychodni ale nie mam siły. Czekam na tramwaj i do pracy ale tylko do 14.30 więc luzik ;)

Też marzę o kawie - ale jak tylko poczuję jej zapach na marzeniach się kończy. Ja dzisiaj pewnie wyjdę z domu dopiero o 16 - mam USG piersi.

Generalnie jeżeli ktoś ma infekcję pęcherza to na pewno by to zauważył :) Chodzi się siusiu non stop (nawet w nocy), ma się wrażenie "niedosikania", bardzo piecze, może pojawiać się krew w moczu. Przy dotykaniu - naciskaniu - pęcherza - mega ból.
Podbrzusze mnie boli, ale nie wiem czy pęcherz czy co innego, sikam non stop, ale nic nie piecze

Dziewczyny będące w ok. 10 tygodniu, czy wy już stosujecie coś na brzuch? Mi wczoraj wieczorem tak wywaliło brzuch i mam go taki suchy że chyba muszę zacząć smarować, myślałam o zwykłej oliwce dla dzieci, czy jest ona dozwolona na tym etapie ciąży?

jasne, że tak - smaruj :) Ja bym smarowała, ale chyba za leniwa jestem :) Chyba liczę na geny :)

Ja niby się smaruje niczym na rozstępy, ale i tak codziennie smaruje zwykłym.balsamem.

Dzień dibry! Tak się zaczynałam, że zapomniałam o kawie! :D
Mam dzisiaj do ry humor od rana, dziś czuje sie wyjątkowo dobrze. I niech wszyscy mówią co chcą. Ja po jedzeniu z mc czuje się wyśmienicie. 0 mdłości A wieczorem byłam tak zmęczona i tak mi dobrze było po tym męczący dniu. Mniam.
Za to dzisiaj id rana chodzą za mną pyzy z mięsem, albo kluski na parze... ciągle mam na cis ochotę [emoji2372]

Słuchajcie, A ktoś robi to dokładniejsze badanie Nifty? Tam już id razu płeć na 100% się zna. Ja mam jeszcze 15 dni do usg, strasznie długo :(

reklama
Do góry