reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniówki 2021

Myślę, że na pewno jakby coś było niepokojącego to by nie stanęło na "nie mogę znaleźć'. Niestety często lekarz coś powie, co wiadomo, że zestresuje, a potem o wyjaśnienia trudno. Jeżeli Maluch się ruszał to pewnie wszystko jest ok :)
Gdyby to było USG i gdybym widziała ruszające się maluchy to byłabym spokojna a tak próbowała detektorem tylko znaleźć i nie znalazła 😔

reklama
Mnie jeszcze ani razu nawet nie zemdlilo ciekawe od czego to zależy z synem też jak byłam w ciąży ani razu ale to też ma swój minus bo mogę jeść co chcemy i zaraz dupa urośnie haha jedyna przypadłość w ciąży z synem miałam pod koniec okropna zgagę prawie 24h na dobę.
Ja z chłopakami też nawet cienia mdłości i zgaga tak samo, literami ziemne mleko piłam, przed ciążą i po urodzeniu nigdy zgagi nie miałam [emoji2372]

Dziewczyny będące w ok. 10 tygodniu, czy wy już stosujecie coś na brzuch? Mi wczoraj wieczorem tak wywaliło brzuch i mam go taki suchy że chyba muszę zacząć smarować, myślałam o zwykłej oliwce dla dzieci, czy jest ona dozwolona na tym etapie ciąży?

Ja dziś jestem tak zmęczona. Marzę tylko o kawie. ;(. Miałam jeszcze podjechać do przychodni ale nie mam siły. Czekam na tramwaj i do pracy ale tylko do 14.30 więc luzik ;)

Też marzę o kawie - ale jak tylko poczuję jej zapach na marzeniach się kończy. Ja dzisiaj pewnie wyjdę z domu dopiero o 16 - mam USG piersi.

Generalnie jeżeli ktoś ma infekcję pęcherza to na pewno by to zauważył :) Chodzi się siusiu non stop (nawet w nocy), ma się wrażenie "niedosikania", bardzo piecze, może pojawiać się krew w moczu. Przy dotykaniu - naciskaniu - pęcherza - mega ból.
Podbrzusze mnie boli, ale nie wiem czy pęcherz czy co innego, sikam non stop, ale nic nie piecze

Dziewczyny będące w ok. 10 tygodniu, czy wy już stosujecie coś na brzuch? Mi wczoraj wieczorem tak wywaliło brzuch i mam go taki suchy że chyba muszę zacząć smarować, myślałam o zwykłej oliwce dla dzieci, czy jest ona dozwolona na tym etapie ciąży?

jasne, że tak - smaruj :) Ja bym smarowała, ale chyba za leniwa jestem :) Chyba liczę na geny :)

Ja niby się smaruje niczym na rozstępy, ale i tak codziennie smaruje zwykłym.balsamem.

Dzień dibry! Tak się zaczynałam, że zapomniałam o kawie! :D
Mam dzisiaj do ry humor od rana, dziś czuje sie wyjątkowo dobrze. I niech wszyscy mówią co chcą. Ja po jedzeniu z mc czuje się wyśmienicie. 0 mdłości A wieczorem byłam tak zmęczona i tak mi dobrze było po tym męczący dniu. Mniam.
Za to dzisiaj id rana chodzą za mną pyzy z mięsem, albo kluski na parze... ciągle mam na cis ochotę [emoji2372]

Słuchajcie, A ktoś robi to dokładniejsze badanie Nifty? Tam już id razu płeć na 100% się zna. Ja mam jeszcze 15 dni do usg, strasznie długo :(

reklama
Do góry