reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

Ja też mam tego samego dnia.. Myślę że jak usg będzie dobre to będę na spokojnie czekać na wyniki z krwi.. Jeszcze jak się tyle słyszy że to statystyka i często się nie zgadza.. Hmm.. Wogole robię te badania bo u mnie lekarz zaleca każdej pacjentce tak to chyba bym nie wiedziała ze tak szybko trzeba je robić.. Już umówiliśmy się z mężem że jak będą dobre wyniki to po 14 (bo wtedy będzie te krew na wizycie) jedziemy na jakieś pierwsze zakupy.. I wózki wstępnie obejrzeć żeby móc się zastanowić bo najlepiej na żywo zobaczyć i dobrać pod swoje potrzeby.. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.. I od siebie polecam siemie lniane zmiksowane i zalane gorąca woda.. U mnie to działa cuda..

reklama
Ja po wizycie i tak jak się spodziewałem bez konkretów za bardzo, skierowanie na badania do następnej wizyty zrobić mam , ciśnienie zmierzone, waga i lekarz chciała posłuchać serduszka ale nie mogła znaleźć zbyt długo nie szukała ale uspokajała że pewnie tyłem maluch odwrócony ale ja już mam schize i nie wiem jak wytrzymam tydzień do prenatalnych 😔😔😔jestem podlamana 😟
ja miałam wczoraj USG przez brzuch i bardzo było ciężko uchwycić maluszka serce, bo się bardzo wiercił, robił fikołki także to na pewno nic złego 😊

Ja po wizycie i tak jak się spodziewałem bez konkretów za bardzo, skierowanie na badania do następnej wizyty zrobić mam , ciśnienie zmierzone, waga i lekarz chciała posłuchać serduszka ale nie mogła znaleźć zbyt długo nie szukała ale uspokajała że pewnie tyłem maluch odwrócony ale ja już mam schize i nie wiem jak wytrzymam tydzień do prenatalnych 😔😔😔jestem podlamana 😟
Myślę, że na pewno jakby coś było niepokojącego to by nie stanęło na "nie mogę znaleźć'. Niestety często lekarz coś powie, co wiadomo, że zestresuje, a potem o wyjaśnienia trudno. Jeżeli Maluch się ruszał to pewnie wszystko jest ok :)

Zastanawiam się jak to jest z tym progesteronem. Czy on musi faktycznie być taki książkowy czy np. nie jest tak że każda kobieta i tak ma swój poziom, który jest ok.
Ja nie mam żadnych plamien ani nic. Troche co jakiś czas pobolewa mnie podbrzusze (ciągnie albo zakluje jajnik) ale to ponoć normalne.
Chyba w 1 trymestrze norma progesteronu to od 11 - 44,3 ng/ml ( przynajmniej tak mam w karcie moich wyników) - jak dla mnie dosyć spory rozstrzał więc pewnie wynik powinien mieścić się w tych widełkach nawet przy dodatkowej suplementacji. U mnie 25,151 ng/ml. Podbrzusze też mnie boli i czasem coś zakuje.

Tak progesteron ma być książkowy aczkolwiek w 9+5 ja miałam progesteron 18 i lekarz mi zwiększył dawkę duphastonu bo stwierdził, że jest dość niski.

Ja też mam tego samego dnia.. Myślę że jak usg będzie dobre to będę na spokojnie czekać na wyniki z krwi.. Jeszcze jak się tyle słyszy że to statystyka i często się nie zgadza.. Hmm.. Wogole robię te badania bo u mnie lekarz zaleca każdej pacjentce tak to chyba bym nie wiedziała ze tak szybko trzeba je robić.. Już umówiliśmy się z mężem że jak będą dobre wyniki to po 14 (bo wtedy będzie te krew na wizycie) jedziemy na jakieś pierwsze zakupy.. I wózki wstępnie obejrzeć żeby móc się zastanowić bo najlepiej na żywo zobaczyć i dobrać pod swoje potrzeby.. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.. I od siebie polecam siemie lniane zmiksowane i zalane gorąca woda.. U mnie to działa cuda..
Siemię lniane to kopalnia zdrowia :) czasem też zalewam ale ziarna w całości. Boli mnie mniej brzuszek.

Ja dziś jestem tak zmęczona. Marzę tylko o kawie. ;(. Miałam jeszcze podjechać do przychodni ale nie mam siły. Czekam na tramwaj i do pracy ale tylko do 14.30 więc luzik ;)

Tak progesteron ma być książkowy aczkolwiek w 9+5 ja miałam progesteron 18 i lekarz mi zwiększył dawkę duphastonu bo stwierdził, że jest dość niski.
Dziewczyny nie stresuj się się progesteronem. Duphostan to sztuczny progesteron i on nie wychodzi w badaniu krwi. Więc jeśli go przyjmujecie to wasz progeteron jest wyższy niż ten z krwi. ;).

Ciekawe - ale ekspert wie, co robi. Może jak ktoś bierze duphaston to dbają o to, aby wyniki mieściły się w innych widełkach? Ja czuję się jednym wielkim, chodzącym progesteronem :( a mój wynik nie różni się za bardzo od Twojego, to jakby mi mieli jeszcze go dowalać to bym chyba padła.

Cześć dziewczynki,
Ja dziś miałam fatalną noc, o 3:30 jeszcze nie spałam, a teraz jak zombie jestem
Łeb mnie też nawala, podbrzusze cały czas boli i w dodatku krzyż. Zastanawiam się czy z tym mogą mieć coś wspólnego te moje wyniki moczu (obecność świezych erytrocytów i wysokie ph). Ja nie miałam nigdy infekcji żadnej pęcherza i nawet nie wiem jak to sie może objawiac...

Kciuki za wszystkie dziś wizytujące

Ja przy prenatalnych robię wszystko w 1 dzień, bo muszę jechać 100 km na wizytę. Jeśli zdecyduje się na Nifty to to samo i zastanawiam się czy nie zrobiłabym ich przy okazji tego samego wyjazdu

reklama
Cześć dziewczynki,
Ja dziś miałam fatalną noc, o 3:30 jeszcze nie spałam, a teraz jak zombie jestem
Łeb mnie też nawala, podbrzusze cały czas boli i w dodatku krzyż. Zastanawiam się czy z tym mogą mieć coś wspólnego te moje wyniki moczu (obecność świezych erytrocytów i wysokie ph). Ja nie miałam nigdy infekcji żadnej pęcherza i nawet nie wiem jak to sie może objawiac...

Kciuki za wszystkie dziś wizytujące

Ja przy prenatalnych robię wszystko w 1 dzień, bo muszę jechać 100 km na wizytę. Jeśli zdecyduje się na Nifty to to samo i zastanawiam się czy nie zrobiłabym ich przy okazji tego samego wyjazdu
Generalnie jeżeli ktoś ma infekcję pęcherza to na pewno by to zauważył :) Chodzi się siusiu non stop (nawet w nocy), ma się wrażenie "niedosikania", bardzo piecze, może pojawiać się krew w moczu. Przy dotykaniu - naciskaniu - pęcherza - mega ból.

Do góry