reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Dziewczyny mam pytanie do tych mam co mają dwójkę lub więcej dzieci. Proszę nie zlinczujcie mnie.
Kochacie swoje dzieci tak samo ?
Boję się że nie pokocham drugiego dziecka taką sama bezwarunkową i bezkresną miłością jak córkę. Czy moje obawy są uzasadnione ? Nie wiem czy da się kochać równie mocno i dziś jakoś mnie to zaczęło zastanawiać.
Kocham tak samo :) będąc w drugiej ciąży trzęsie tego bałam, czasem lapalam się na myślach, że drugi jest z miłości do pierwszego, żeby miał rodzeństwo. Ale wierz mi, będziesz kochać tak samo mocno :)

reklama
Czarnanoc tez mam takie myśli , mój syn jest dla mnie całym światem pragnę rodzeństwa ale jak ogarnę miłośc czas uwagę. Boje się takiego odrzucenia mnie przez syna , który tez nie widzi świata poza mną .

Dziewczyny u mnie parka, tak jak przeczuwalam! :D jestem taaaaaka szczęśliwa :D dzieci rozwijają sie bardzo dobrze, jedno ma 6,6 cm a drugie 7cm długosci. Serduszka ładnie biją. Wszystkie parametry w normie. Opis badania przyjdzie poczta, bo czekaja najpierw na wynik pappa i dopiero lekarz opisuje i wysyłają. Ale na ta chwile wszystko super!
Od góry na zdjęciu 3d chłopiec, nizej dziewczynka, na zwykłym pierwsza dziewczynka, a drugi chłopiec :)
Zobacz załącznik 1137947Zobacz załącznik 1137948
Piękne😊. Ale szczęście Ci się trafiło🥰. Super. Bardzo się cieszę 😀

Też miałam takie rozterki w drugiej ciąży 😁 spokojnie miłości Ci wystarczy dla wszystkich ❤. Ja sobie nie wyobrażałam rozstania z synem jak musiałam iść do szpitala płakałam tak bardzo bo wiedziałam że poleżę tam przez co najmniej 3 tyg. Mąż nawet nie chciał mi go do słuchawki dawać bo jak słyszał jak ja ryczę to powiedział że dopuki się nie uspokoję to nie będzie ze mną rozmawiał a synek się z tatą bawił w najlepsze. Też nie wyobrażałam sobie że będę tak samo kochać moją córkę. Kocham ich tak samo ale wiecie co powiem po cichu synek jest moim oczkiem w głowie 😘. Choć ma już 12 lat. Teraz się boję bo wiecie nie planowałam tej ciąży....
Czarnanoc tez mam takie myśli , mój syn jest dla mnie całym światem pragnę rodzeństwa ale jak ogarnę miłośc czas uwagę. Boje się takiego odrzucenia mnie przez syna , który tez nie widzi świata poza mną .
Kocham tak samo :) będąc w drugiej ciąży trzęsie tego bałam, czasem lapalam się na myślach, że drugi jest z miłości do pierwszego, żeby miał rodzeństwo. Ale wierz mi, będziesz kochać tak samo mocno :)
Dzięki dziewczyny. Dobrze wiedzieć że nie ja jedna mam takie myśli. Mam nadzieję, że z czasem jakoś sobie to poukładam w głowie bo na razie nie do pomyślenia jest dla mnie, że mogłabym kochać kogoś równie mocno jak córkę

Dziewczynce dużo łatwiej imię wybrać :) Masz już jakieś przeczucia czy dziewczynka czy chłopak?
---
f2w3rjjgw2xdajlo.png

Pierwszy suwak,który widzę na telefonie! 😊

Mi wyszło tsh 0,3 i podobno dla 1 trymestru jest ok. Wysokie ph moczu to znaczy jakie Ci wyszło?
[/QUOTE]
ph 8
ale najgorsze te świeże erytrocyty w moczu, krwawienia ani plamień nie mam

Mam już wyniki krzywej cukrzycowej😔
Na czczo 96- norma 92
Po 1h 182 - norma 180
Po 2h 163 - norma 153
Któraś miała podobnie? Co dalej mnie czeka z takimi wynikami? Jest to już powód do zmartwień? Wizytę mam dopiero 2.07😪

Wiadomo że nie było kolorowo na początku bo były chwilę zalamania i łzy bo synek chciał się ze mną pobawić miał 4 lata a ja akurat musiałam nakarmić małą a to musiałam poprasować jak spala. Wtedy też miałam trochę inne podejście do macierzyństwa uważałam że to ja zrobię wszystko najlepiej ja najlepiej przewinę ja pójdę na spacer nikomu nie dawałam mąż tylko zajmował się kąpielą. Teraz już mu po wiedziałam że nie popełnię tego błędu bo przez to byłam niewolnikiem i on nie miał takiego kontaktu z dziećmi tylko było mamo pić nawet jak mąż stał w kuchni to dzieci kazały mi przynieść picie. Obiecałam sobie ze nie będę już tak robić to jest nasze wspólne dziecko on też ma przy nim wszytko robić.

Kochana błagam powiedz że znasz jakiś sposób żeby żołądek tak nie bolał. Wyje z bólu. Jestem taka zmęczona tym wszystkim 😭. Nie chce jechać do szpitala bo się boję że mnie czymś zarażą:( ale dziś jest jakiś apogeum. Nawet łyk wody mi nie wchodzi :(
Ojj przez te bóle żołądka trafiłam niedawno na IP. Wcześniej pomagała mi cola, wypijalam litr dziennie no ale ile można? Teraz też mnie podobolewa, ale duzo mniej. Jem jogurty z siemieniem lnianymi, suszone śliwki. Jak mocno boli to biorę rennie (można w ciąży) + wypijam powolutku napar z rumianku. Dzięki temu mogę zasnąć w nocy.

Ja wczoraj byłam w robocie, bo musiał coś jeszcze załatwić. I wyobraźcie sobie, że nikt nie chciał ze mną rozmawiać. Wszystkie nagle takie zajęte ;) Tylko jedna pani doktor, ze mną trochę pogadała więc zostałam olana. No cóż, ja zawsze twierdziłam, że w pracy to nie ma przyjaźni i teraz to ładnie mi życie pokazało.

A gdzie pracujesz? W jakiejś przychodni? Jak tak to ja też 😁 i między innymi z tego względu mój lekarz wysłał mnie na L4 (poronienie niedawno+ciągły kontakt z ludźmi).

reklama
Dziewczyny u mnie parka, tak jak przeczuwalam! :D jestem taaaaaka szczęśliwa :D dzieci rozwijają sie bardzo dobrze, jedno ma 6,6 cm a drugie 7cm długosci. Serduszka ładnie biją. Wszystkie parametry w normie. Opis badania przyjdzie poczta, bo czekaja najpierw na wynik pappa i dopiero lekarz opisuje i wysyłają. Ale na ta chwile wszystko super!
Od góry na zdjęciu 3d chłopiec, nizej dziewczynka, na zwykłym pierwsza dziewczynka, a drugi chłopiec :)
Zobacz załącznik 1137947Zobacz załącznik 1137948
O jeju ale super!!!! Zazdroszczę bardzo !!! ❤️❤️

Do góry