reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

reklama
A ktoras dziewczyna,jakis czas temu,pisala,ze pracuje w sklepie monopolowym i ta wlascicielka sie wsciekla,wydluzyla godziny otwarcia....i co dalej...?

dokładnie tak. jest problem, bo są urlopy, a ja niestety nie zaplanowałam sobie, że się będę akurat teraz źle czuć i że będę chciała iść na L4...jak żyć i nie mieć wyrzutów sumienia?
Wiesz co? Ja też pracuję w handlu. Jestem menadżerem, obecnie na L4. Jak powiedziałam moim dziewczynom o ciąży to chodziły za mną żebym przypadkiem nie podniosła sama półki albo nie wchodziła na drabinę wysoko. Zupełnie inne podejście. Mam wyrzuty sumienia, bo zostawiłam je same. Dzwonią do mnie albo piszą kilka razy w tygodniu i pytają jak się czuję.🥰 Moim zdaniem nie masz co się przejmować dziewczynami z pracy. Powinny zrozumieć, że jesteś w ciąży i powinnaś być teraz egoistką 😁 najważniejsza jesteś Ty i dzidzia 🤩😍

ja mam 30 i to moje pierwsze dziecko, duża część moich koleżanek jeszcze jest bezdzietna i planują dopiero za jakieś 5 lat więc nie wiem co to za zaściankowe myślenie.. w miastach zdecydowanie kobiety na pierwsze dziecko decydują się coraz później.
Nie tylko w miastach

Dziewczyny u mnie parka, tak jak przeczuwalam! :D jestem taaaaaka szczęśliwa :D dzieci rozwijają sie bardzo dobrze, jedno ma 6,6 cm a drugie 7cm długosci. Serduszka ładnie biją. Wszystkie parametry w normie. Opis badania przyjdzie poczta, bo czekaja najpierw na wynik pappa i dopiero lekarz opisuje i wysyłają. Ale na ta chwile wszystko super!
Od góry na zdjęciu 3d chłopiec, nizej dziewczynka, na zwykłym pierwsza dziewczynka, a drugi chłopiec :)
Zobacz załącznik 1137947Zobacz załącznik 1137948
Cudne dzieciaczki, aż się rozczuliłam nad tymi zdjęciami ❤️ oglądam i podziwiam ❤️ i napatrzeć się nie mogę 🤗😍

One juz obgaduja,ze za pozno na dziecko.Ja sie dowiedzialam,ze niestety takie plotki chodza po mojej pracy.Mam 34 lata.
Olej takie koleżanki aż mnie nerwy biorą jak słyszę takie głupoty 34 lata to piękny wiek na dzieci Ja mam 30 i dopiero pierwsze w drodze. Głowa do góry i się niczym nie przejmuj i nie stresuj

reklama
ja mam 30 i to moje pierwsze dziecko, duża część moich koleżanek jeszcze jest bezdzietna i planują dopiero za jakieś 5 lat więc nie wiem co to za zaściankowe myślenie.. w miastach zdecydowanie kobiety na pierwsze dziecko decydują się coraz później.
U mnie w rodzinie tej bliższej i trochę dalszej jestem ostatnia bez dziecka ;)
Tez się plotek nasłuchałam ze my chorzy jesteśmy, albo bezpłodni. Jak komuś odpowiadałam, ze ja nigdy nie chciałam mieć dziecka przed 30stka to patrzyli na mnie jak na kosmitka.
Tak w ogóle to ja nie rozumiem skąd się bierze w ludziach przekonanie ze można o tak prywatne sprawy pytać drugiego człowieka.🤦🏻‍♀️

Do góry