reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

reklama
Uważam tak samo. A temu na nfz mówisz że prowadzisz ciąże dwutorowo. Masz dwie karty ciąży?
Ja ma na razie kartę tylko z nfz bo u prywatnego byłam w 6 tc i idę dopiero za tydzień.

Jak dla mnie patrząc na koszty w cale w uk nie jest duzo drozej niż u nas. Ja za wizyte płacę 250 to moje 2 dni pracy i jeszcze trochę trzeciego dnia bo pracuje na 3/4 etatu.
Niby nie dużo (dla nie których nawet 3 dni pracy) ale jednak życie o wiele droższe tutaj 😀 jak ktoś tu nie żył to nie ma porównania

Ja szczotkuję tylko nogi i pośladki. Czytałam że można nawet brzuch, ale akurat tego się obawiam. Nie można używać bańki chińskiej ale szczotkowanie chyba nie ma złego wpływu 🤷‍♀️

Ja stosowałam hascovir, ale bez konsultacji z ginekologiem... Opryszczka zeszła i mam nadzieję że nie zaszkodziłam maleństwu 😔
Dzwoniłam do Gin, bo opinie na forum podzielone. Powiedziała, że spokojnie maść można stosować miejscowo 😊

Niby nie dużo (dla nie których nawet 3 dni pracy) ale jednak życie o wiele droższe tutaj 😀 jak ktoś tu nie żył to nie ma porównania
Oj to w obie strony działa, jak ktoś w PL dawno nie żył to też nie ma porównania. Mój szanowny tata po latach(prawie 20) w Londynie jak przyjeżdża na 2-3miesiące do Polski dom budować to nagle tam nie jest tak drogo i ciężko, a tu wszystko droższe i jak to tak żyć jak ludzie po 3tysiace zarabiają. Dla mnie nie ma porównania w poziomie życia i tym na co można sobie pozwolić zarabiając minimalną czy nawet przeciętną pensję tu i tam, ale zawsze punkt widzenia zależy od punktu siedzenia:)

Oj to w obie strony działa, jak ktoś w PL dawno nie żył to też nie ma porównania. Mój szanowny tata po latach(prawie 20) w Londynie jak przyjeżdża na 2-3miesiące do Polski dom budować to nagle tam nie jest tak drogo i ciężko, a tu wszystko droższe i jak to tak żyć jak ludzie po 3tysiace zarabiają. Dla mnie nie ma porównania w poziomie życia i tym na co można sobie pozwolić zarabiając minimalną czy nawet przeciętną pensję tu i tam, ale zawsze punkt widzenia zależy od punktu siedzenia:)
Dokładnie tak jak mówisz. Dla każdego Będzie inaczej, zależy od punktu widzenia. Dlatego ja nie pisze ze dla mnie w Polsce jej taniej ( a jest) bo ktoś powie i się urazi bo skoro nie mieszkam to nie mam pojęcia o życiu w Polsce. Nie warto tej kwestii porównywać publicznie 🤷🏼‍♀️

No to fajną masz GP, zawsze sie znajda normalni lekarze, ktorzy pomoga, moja przychodnia to jakies nieporozumienie. Jak kiedys moj syn mial rotawirusa i byl juz taki wykonczony ze ledwo chodził to GP kazała mu ryż ugotować i przez telefon stwierdzila ze nie jest odwodniony wogole nie widzac dziecka na oczy bo nie bylo wolnych terminow
No bardzo. Dzieki niej w 3 miechy moja mloda miala na hse zrobione dreny. Widzisz u niej myk jest taki ze..... duzo ludzi sie wypisalo od niej jakies 15 lat temu bo popelnila blad lekarski. Tylko ze ona naprawde zalowala I nie chciala. Po prostu zbagatelizowala troche. Ona do dzis dnia pomaga tej rodzinie I odszkodowanie tez zaplacila. Dlatego teraz sprawdza wszystko 5 razy. Zeby znow bledu nie popelnic. Jak dla mnie ona jest super. Nie boi wyslac cie do specjalisty jezeli nie jest pewna. Zaws,e po tyg pewnie sie ze list dostalismy a jak nie to dzwoni fo nich osobiscie

Witam,
Chciałabym bardzo do Was dołączyć, jeśli oczywiście można.
Podczytuję od jakiegoś czasu, trochę wstydziłam się ujawnić, bo jestem tu chyba najstarsza....:o
Ale jesteście bardzo fajną ekipą, a ja potrzebuje kontaktu z "dobrą energią";)
Moja historia jest bardzo dłuuuuga, więc nie będę zanudzać. O ciążę starałam się ok 18 lat...długich lat i łatwo nie było. Aż nagle stał się cud i mam nadzieję, że będzie trwał i zakończy się szczęśliwie.
Obecnie 9+3, TP na 22 styczeń 2021

reklama
Do góry