reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

reklama
Uważam tak samo. A temu na nfz mówisz że prowadzisz ciąże dwutorowo. Masz dwie karty ciąży?
Ja ma na razie kartę tylko z nfz bo u prywatnego byłam w 6 tc i idę dopiero za tydzień.

Jak dla mnie patrząc na koszty w cale w uk nie jest duzo drozej niż u nas. Ja za wizyte płacę 250 to moje 2 dni pracy i jeszcze trochę trzeciego dnia bo pracuje na 3/4 etatu.
Niby nie dużo (dla nie których nawet 3 dni pracy) ale jednak życie o wiele droższe tutaj 😀 jak ktoś tu nie żył to nie ma porównania

Ja szczotkuję tylko nogi i pośladki. Czytałam że można nawet brzuch, ale akurat tego się obawiam. Nie można używać bańki chińskiej ale szczotkowanie chyba nie ma złego wpływu 🤷‍♀️

Ja stosowałam hascovir, ale bez konsultacji z ginekologiem... Opryszczka zeszła i mam nadzieję że nie zaszkodziłam maleństwu 😔
Dzwoniłam do Gin, bo opinie na forum podzielone. Powiedziała, że spokojnie maść można stosować miejscowo 😊

Niby nie dużo (dla nie których nawet 3 dni pracy) ale jednak życie o wiele droższe tutaj 😀 jak ktoś tu nie żył to nie ma porównania
Oj to w obie strony działa, jak ktoś w PL dawno nie żył to też nie ma porównania. Mój szanowny tata po latach(prawie 20) w Londynie jak przyjeżdża na 2-3miesiące do Polski dom budować to nagle tam nie jest tak drogo i ciężko, a tu wszystko droższe i jak to tak żyć jak ludzie po 3tysiace zarabiają. Dla mnie nie ma porównania w poziomie życia i tym na co można sobie pozwolić zarabiając minimalną czy nawet przeciętną pensję tu i tam, ale zawsze punkt widzenia zależy od punktu siedzenia:)

Oj to w obie strony działa, jak ktoś w PL dawno nie żył to też nie ma porównania. Mój szanowny tata po latach(prawie 20) w Londynie jak przyjeżdża na 2-3miesiące do Polski dom budować to nagle tam nie jest tak drogo i ciężko, a tu wszystko droższe i jak to tak żyć jak ludzie po 3tysiace zarabiają. Dla mnie nie ma porównania w poziomie życia i tym na co można sobie pozwolić zarabiając minimalną czy nawet przeciętną pensję tu i tam, ale zawsze punkt widzenia zależy od punktu siedzenia:)
Dokładnie tak jak mówisz. Dla każdego Będzie inaczej, zależy od punktu widzenia. Dlatego ja nie pisze ze dla mnie w Polsce jej taniej ( a jest) bo ktoś powie i się urazi bo skoro nie mieszkam to nie mam pojęcia o życiu w Polsce. Nie warto tej kwestii porównywać publicznie 🤷🏼‍♀️

No to fajną masz GP, zawsze sie znajda normalni lekarze, ktorzy pomoga, moja przychodnia to jakies nieporozumienie. Jak kiedys moj syn mial rotawirusa i byl juz taki wykonczony ze ledwo chodził to GP kazała mu ryż ugotować i przez telefon stwierdzila ze nie jest odwodniony wogole nie widzac dziecka na oczy bo nie bylo wolnych terminow
No bardzo. Dzieki niej w 3 miechy moja mloda miala na hse zrobione dreny. Widzisz u niej myk jest taki ze..... duzo ludzi sie wypisalo od niej jakies 15 lat temu bo popelnila blad lekarski. Tylko ze ona naprawde zalowala I nie chciala. Po prostu zbagatelizowala troche. Ona do dzis dnia pomaga tej rodzinie I odszkodowanie tez zaplacila. Dlatego teraz sprawdza wszystko 5 razy. Zeby znow bledu nie popelnic. Jak dla mnie ona jest super. Nie boi wyslac cie do specjalisty jezeli nie jest pewna. Zaws,e po tyg pewnie sie ze list dostalismy a jak nie to dzwoni fo nich osobiscie

Witam,
Chciałabym bardzo do Was dołączyć, jeśli oczywiście można.
Podczytuję od jakiegoś czasu, trochę wstydziłam się ujawnić, bo jestem tu chyba najstarsza....:o
Ale jesteście bardzo fajną ekipą, a ja potrzebuje kontaktu z "dobrą energią";)
Moja historia jest bardzo dłuuuuga, więc nie będę zanudzać. O ciążę starałam się ok 18 lat...długich lat i łatwo nie było. Aż nagle stał się cud i mam nadzieję, że będzie trwał i zakończy się szczęśliwie.
Obecnie 9+3, TP na 22 styczeń 2021

reklama
Do góry