reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

Dziewczyny, potem Was nadrobię bo to moja ulubiona rozrywka ostatnio czytać zaległości z forum ☺😋 a byliśmy wczoraj u znajomych pod Częstochową i nie miałam jak zerkać co tam piszecie ☺ mam pytanie, czy każdej z Was lekarz zlecił badanie na przeciwciała cytomegalii? Ja ani od ginekologa z NFZ nie dostałam, ani od swojego prywatnego a wiem ze od czasu do czasu przewija się ta nazwa na forum 🤷‍♀️
Mi zlecił, w poprzedniej ciąży też robiłam, wydawało mi się, że standardowo bada się tokso, cytomegalie i różyczkę u wszystkich w 1 trymestrze...

reklama
Kochane u Was też taka duchota??? Wyszliśmy na rowerek a mi nie dość że zaczęło się kręcić w głowie to jeszcze zaliczyłam 🤮 na dworze. Bałam się że strace przytomność :(

Wiesz rozumiem strach. Ja dziś zaliczyłam pierwsze 🤮. I nie było to nic fajnego. Ja w tym tygodniu mam dwie wizyty więc łatwiej mi trochę. Chodź przed każdą strach czy ❤ nadal jest. Mogę zaakceptować wszystkie niedogodności byle 👶 było zdrowe. Chodź pewnie masz tak samo że bezpiecznej się czujesz jak masz dolegliwości niż jak ich nie ma.

Kiepsko. Ale zaraza do 3 dni od wystąpienia objawów
Nic nie pozostaje jak obserwowanie się, od rana latam z termometrem 🙈

Dzień dobry 😁
Dopiero dziś udało mi się nadrobić cały wczorajszy dzień 🤦‍♀️😂

Co do imion to ja oczywiście mam swoje typy, ale mój nie chce poruszać tego tematu. Uważa, że jeszcze za wcześnie 🤷‍♀️ poczekam do prenatalnych i pewnie go przycisnę 😂

Dziś spędzam dzień u mamy, więc zapowiada się błogie leniuchowanie 😁 Rosół już się gotuje i pachnie w całym domu 🤤🤤🤤 coś czuję ,że co najmniej 2 porcje dzisiaj zjem 😂

Mówiłam Wam już, że moja bratowa też w ciąży?
Mamy termin na ten sam dzień 🙊😂

Ostatnia edycja:
Dzień dobry 😁

Co do imion to ja oczywiście mam swoje typy, ale mój nie chce poruszać tego tematu. Uważa, że jeszcze za wcześnie 🤷‍♀️ poczekam do prenatalnych i pewnie to przycisnę 😂

Dziś spędzam dzień u mamy, więc zapowiada się błogie leniuchowanie 😁 Rosół już się gotuje i pachnie w całym domu 🤤🤤🤤 coś czuję ,że co najmniej 2 porcje dzisiaj zjem 😂

Oooo jaki zbieg okoliczności, że z bratowa na ten sam dzień 😅 fajna ta bratowa?

Dziewczyny, potem Was nadrobię bo to moja ulubiona rozrywka ostatnio czytać zaległości z forum ☺😋 a byliśmy wczoraj u znajomych pod Częstochową i nie miałam jak zerkać co tam piszecie ☺ mam pytanie, czy każdej z Was lekarz zlecił badanie na przeciwciała cytomegalii? Ja ani od ginekologa z NFZ nie dostałam, ani od swojego prywatnego a wiem ze od czasu do czasu przewija się ta nazwa na forum 🤷‍♀️

Ja też nie dostałam skierowania na to badanie. Właśnie widzę w karcie ciąży brakuje mi jeszcze badania HBS i CMV.

reklama
Dzień dobry 😁

Co do imion to ja oczywiście mam swoje typy, ale mój nie chce poruszać tego tematu. Uważa, że jeszcze za wcześnie 🤷‍♀️ poczekam do prenatalnych i pewnie to przycisnę 😂

Ale zbieg okoliczności 😁
Moja szwagierka też jest w ciąży ale ona ma termin w połowie października ale i tak fajnie, będzie taka mała różnica między dziećmi 🙂

Do góry