reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Dziewczyny, potem Was nadrobię bo to moja ulubiona rozrywka ostatnio czytać zaległości z forum ☺😋 a byliśmy wczoraj u znajomych pod Częstochową i nie miałam jak zerkać co tam piszecie ☺ mam pytanie, czy każdej z Was lekarz zlecił badanie na przeciwciała cytomegalii? Ja ani od ginekologa z NFZ nie dostałam, ani od swojego prywatnego a wiem ze od czasu do czasu przewija się ta nazwa na forum 🤷‍♀️
Mi zlecił, w poprzedniej ciąży też robiłam, wydawało mi się, że standardowo bada się tokso, cytomegalie i różyczkę u wszystkich w 1 trymestrze...

reklama
Kochane u Was też taka duchota??? Wyszliśmy na rowerek a mi nie dość że zaczęło się kręcić w głowie to jeszcze zaliczyłam 🤮 na dworze. Bałam się że strace przytomność :(

Wiesz rozumiem strach. Ja dziś zaliczyłam pierwsze 🤮. I nie było to nic fajnego. Ja w tym tygodniu mam dwie wizyty więc łatwiej mi trochę. Chodź przed każdą strach czy ❤ nadal jest. Mogę zaakceptować wszystkie niedogodności byle 👶 było zdrowe. Chodź pewnie masz tak samo że bezpiecznej się czujesz jak masz dolegliwości niż jak ich nie ma.

Kiepsko. Ale zaraza do 3 dni od wystąpienia objawów
Nic nie pozostaje jak obserwowanie się, od rana latam z termometrem 🙈

Dzień dobry 😁
Dopiero dziś udało mi się nadrobić cały wczorajszy dzień 🤦‍♀️😂

Co do imion to ja oczywiście mam swoje typy, ale mój nie chce poruszać tego tematu. Uważa, że jeszcze za wcześnie 🤷‍♀️ poczekam do prenatalnych i pewnie go przycisnę 😂

Dziś spędzam dzień u mamy, więc zapowiada się błogie leniuchowanie 😁 Rosół już się gotuje i pachnie w całym domu 🤤🤤🤤 coś czuję ,że co najmniej 2 porcje dzisiaj zjem 😂

Mówiłam Wam już, że moja bratowa też w ciąży?
Mamy termin na ten sam dzień 🙊😂

Ostatnia edycja:
Dzień dobry 😁

Co do imion to ja oczywiście mam swoje typy, ale mój nie chce poruszać tego tematu. Uważa, że jeszcze za wcześnie 🤷‍♀️ poczekam do prenatalnych i pewnie to przycisnę 😂

Dziś spędzam dzień u mamy, więc zapowiada się błogie leniuchowanie 😁 Rosół już się gotuje i pachnie w całym domu 🤤🤤🤤 coś czuję ,że co najmniej 2 porcje dzisiaj zjem 😂

Oooo jaki zbieg okoliczności, że z bratowa na ten sam dzień 😅 fajna ta bratowa?

Dziewczyny, potem Was nadrobię bo to moja ulubiona rozrywka ostatnio czytać zaległości z forum ☺😋 a byliśmy wczoraj u znajomych pod Częstochową i nie miałam jak zerkać co tam piszecie ☺ mam pytanie, czy każdej z Was lekarz zlecił badanie na przeciwciała cytomegalii? Ja ani od ginekologa z NFZ nie dostałam, ani od swojego prywatnego a wiem ze od czasu do czasu przewija się ta nazwa na forum 🤷‍♀️

Ja też nie dostałam skierowania na to badanie. Właśnie widzę w karcie ciąży brakuje mi jeszcze badania HBS i CMV.

reklama
Dzień dobry 😁

Co do imion to ja oczywiście mam swoje typy, ale mój nie chce poruszać tego tematu. Uważa, że jeszcze za wcześnie 🤷‍♀️ poczekam do prenatalnych i pewnie to przycisnę 😂

Ale zbieg okoliczności 😁
Moja szwagierka też jest w ciąży ale ona ma termin w połowie października ale i tak fajnie, będzie taka mała różnica między dziećmi 🙂

Do góry