reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

Cześć dziewczyny chciałabym do Was dołączyć. Jestem aktualnie w 8+2tc. Mam już syna 9 lat i córkę 6 lat. 3 dzidzi nie planowaliśmy. Jest dla nas dużym zaskoczeniem.. Robiłam dziś badanie moczu bo czuję lekki dyskomfort i wyszły mi dość liczne bakterie. Czy któraś z Was też to przerabiała? Co na to brałyście? Jutro niedziela nie wiem czy czekać do poniedziałku czy gdzies odjechać do szpitala czy na dyżur?
Ja miałam liczne bakterie w poprzedniej ciąży, właśnie często wtedy chodziłam do toalety. Dostałam antybiotyk ale powiem Ci, że czasem on też nie pomaga..

reklama
Co za gaduly! Ja w nocy wstaje nawet 4 albo 5 razy i przez to chodzę niewyspana [emoji85] i tak od kilku dni za każdym razem jak wstaje to cholernie bolą mnie piersi, a potem w dzień ledwo co [emoji39]

Tak w ogóle to witam wszystkie nowe [emoji7] że jest nas tyle to czuje po kościach bo coraz trudniej mi nowe nazwy zapamiętać i to która w którym etapie jest [emoji85]

Dziewczyny, czy któraś z was ma problem z ciśnieniem? Ja zwykle miałam książkowe tak koło 120/75/75 a teraz 95/50/75 i po prostu padam na pysk.. Czytałam że dolna granicą jakby to 90/50 ale jednak daje to w kość.. A jeszcze jak puls mi skoczy to się wykańczam [emoji17]
Ja właśnie mam problem w drugą stronę - podwyższone ciśnienie :/ muszę się umówić do kardiologa, ale trudno znaleźć takiego, który zajmuje się kobietami w ciąży i to ogarnia :/

ciąża+mąż+ dzieci+KORONAWIRUS (dziecko które powinno chodzić do szkoły A pozbawione jest rówieśników) to jest dopiero kosmos. Dziś miałam ich wszystkich dość tak serio dość i nie wiem czy mi się chciało płakać, czy byłam taka zła, ze nawet nie mogłam zacząć ryczec ale dusilo mnie coś w tym gardle i cieszę się że nastał wieczór idę zaraz spać i mam nadzieję do rana nie słyszeć MAMO!
Znac to mnie bardzo dobrze. Dzis moja mloda tak mnie wyprowadzila a rownowagi ze darlam sie na nia jak wariatka. Ona sie poplakala oczywiscie. 5 min puzniej przyszla do mnie I spytala czy zrobic mi kawe I odgrzac obiad. Tatus juz wytlumaczyl ze matka zmienia sie w wariatke do porodu I zeby na mnie nie zwracala uwagi :-D :cool2:

Nie przejmuj się - to hormony tak buzują.. ja wczoraj sie wściekłam na mojego męża o totalną głupotę, a darłam się tak jakby mnie conajmniej zdradził 🤣
Dzięki. Przynajmniej nie jestem sama.

Tak mi brzuch wyrzuciło że masakra. W co się nie ubiorę to widać. Jutro jadę do rodzinki. Nikt nic nie wie i nie chcemy mówić. Więc muszę się ubrać mega luźno pff.

Inka a ja po babciach miałabym Marie Zofię Teresę albo Bronię 😆
Zosie teraz bardzo popularne :D

Wiecie jaki ja mam patent na szukanie imion? Wpisuje w google 'ochrzczeni parafia' i wchodze na strony roznych kosciolow i czytam imiona dzieciaków :D nie lubie tych ksiag imion, ani w kalendarzu szukac, bo mnostwo jest takich wymyślnych itp., a tak to w spisach pparafialnych caly przekrój :D

reklama
Ja właśnie mam problem w drugą stronę - podwyższone ciśnienie :/ muszę się umówić do kardiologa, ale trudno znaleźć takiego, który zajmuje się kobietami w ciąży i to ogarnia :/
wiesz co ja leczyłam się na nadciśnienie jeszcze przed ciążą i często jestem u kardiologów i według mnie w ciąży łatwiej im dobrać leki, bo jest tylko jeden, który jest zalecany i bezpieczny, więc tylko zostaje dawka do dobrania. także pójdź po prostu do w miarę polecanego kardio w Twoim mieście i na pewno będzie dobrze ;)

Do góry