reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Nie, moja lekarka nie chce żebym utrzymywała wagę tylko do samego rozwiązania chudła. Mam -3.5kg i oczekuje na wizycie 30tego kolejnego spadku. Ogólnie mam najlepiej przejść na wegetarianizm, jeść pomidory, ogórki i rzodkiewki. Piszę tak jak mi powiedziała słowo w słowo.
Ile ważysz jak można spytać przy jakim wzroscie

reklama
Laski obiecałam haul zakupowy więc robię! Ogólnie rozmiary różne bo od 56 do 68 ale szkoda było nie zabrać w takiej cenie ... były promki od 30% do 70%. No i póki co staram się kupować uniwersalne chociaż są bardziej chłopięce na pierwszy rzut oka, ale wolę ubrać dziewczynkę w takie niż chłopca w falbanki różowe w serduszka chociaż nie jestem za stygmatyzowaniem dzieci to jednak rozsądekmi tak podpowiada. Mogę tylko jedno zdjęcie dodać bo piszą, że za duzy rozmiar plików.. kupiłam jeszcze album ciąży i jestem w nim zakochana!!Zobacz załącznik 1135644
Ale piękne cudowności 🥰🥰🥰

No właśnie zaczynam zastanawiać się nad tym żeby iść na konsultacje do dietetyka. Tylko że ja mam z czego chudnąć, waga 100+
W takim razie będę bardzo trzymać kciuki za Ciebie. Spadek wagi nie jest łatwy bez ciąży a co dopiero z zachciankami ciążowymi. Jestem pewna że się uda :) jeżeli jakiś dietetyk w Twojej okolicy przyjmuje na NFZ to pewnie szybciej tam Cię przyjmą w ciąży niż normalnie.

Też jestem grubsza 😂 i zastanawiam się jak wyjdzie USG przez brzuch .
No właśnie zaczynam zastanawiać się nad tym żeby iść na konsultacje do dietetyka. Tylko że ja mam z czego chudnąć, waga 100+
Ja jeszcze nie miałam i też dla mnie to jest czarna magia jak przez tłuszcz da się to sprawdzić. Na razie miałam trzy badania zawsze przezpochwowo.
Mogę Wam trochę podpowiedzieć bo z synem też byłam bardzo otyła i wygląda to tak badania przez brzuch są robione dużo później niż u innych ale może to i dobrze bo wolałam tak i mieć dokładne badania niż przez brzuch i nic nie zbadać . Ja przez całą ciążę nie miałam ani jednego super ladnego zdjęcia bo słaba widoczność na super sprzętach . Ciężkie są takie ciążę wiem sama kończyłam ja z wagą 115kg ale mam super 3 latka teraz jestem 14 miesięcy po resekcji żołądka i z wagi 124kg co nie była najwyższa na 69kg i też ciężki przypadek bo po operacji słabe przyswajanie wszystkiego jak macie jakieś pytania pytajcie bo wiem że otyłość będzie pewnym problemem ale da się wszystko przeskoczyć 😘

D4ri4 i zamierzasz tak robić ? Sory ale zupełnie się z tym nie zgadzam ...
Ja też, a mam wykształcenie w tym kierunku, wydaje mi się to absurdem, utrzymywać jeszcze jeszcze, ale schudnąć to raczej zły plan. Ja bym szukała dietetyka. D4ri4 skąd jesteś? Mogę Ci poszukać kogoś sensownego na grupie dla dietetyków(takich po studiach, a nie po kursie w Internecie za 50zł) kto by poradził i pomógł bo pomysł lekarki jest moim zdaniem, delikatnie mówiąc średnio dobry.

Większość mam po poprzednim dziecku z takich rzeczy typu łóżeczko, leżaczek są to kolory takie dla każdej płci a jak będzie dziewczynka to z przyjemnością kupię co trzeba :) marzy mi się kupić sukienkę dla dziecka 🤗

reklama
Moim zdaniem owszem pilnowanie się zdrowa żywność ale wiecie jak ryje banie myślenie o tym ze nie można przytyć ? A wrecz schudnąć trzeba . Ja bym się bała przyjść na wizytę i zmieniła od razy lekarza.
Ja tak samo.i co,piersi z kurczaka z wody nie mozna jesc tak?to z czego to dziecko ma urosnac?nie samym kwasem foliowym z zieleniny dziecko zyje.

Do góry