reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

reklama
Pytanie do mam które mają już dzieci. Czy w tej ciąży zdąża Wam się brać dzieci na ręce? Wiadomo - trochę ważą. Ja we wtorek po wizycie podjechałam do sklepu po worek ziemi 15l... I zastanawiam się czy mogłoby to zaszkodzić.
Bralam póki się nie dowiedziałam o krwiaku... Mój 3 latek waży ponad 16kg i uwielbiał wskakiwac na mnie i się przytulać...

Ja swojego syna nie noszę i nie wyciągam np. z basenu
. Waży koło 20 kg i ma coś 130 cm wzrostu więc noszenie odpada. Nic ciężkiego nie dźwigam w miarę możliwości. Na zakupy to jadę z przyjaciółką która mi pomaga. Dmucham na zimne.
Ja to znowu jestem inna ja bym chciała mieszkać z teściowa . Moi rodzice nie żyją , ale przez pewien czas mieszkaliśmy z nimi. Dało się żyć. Na dwóch pokojach.
Od jakiś 3 lat mówię do teściowej mamo jakoś łatwiej to mi przyszło jak straciłam mamę. Wcześniej per pani .
Co Zjem to zaraz mam taki dziwny smak w ustach 🤢

Pytanie do mam które mają już dzieci. Czy w tej ciąży zdąża Wam się brać dzieci na ręce? Wiadomo - trochę ważą. Ja we wtorek po wizycie podjechałam do sklepu po worek ziemi 15l... I zastanawiam się czy mogłoby to zaszkodzić.
Ja czytałam że jeśli się ma dziecko np to macica jest przyzwyczajona do wysiłku i dźwignia, więc jeśli lekarz nie zabronił to chyba nie ma przeciwskazań aby nadal nosić dziecko :) a jak to jest z jednorazowym ciężarem to nie wiem, mi lekarz od razu na początku powiedział żebym nie nosiła i staram się do tego stosować

Ja staram się nie podnosić, syn waży niecałe 17 kg :-) ale to dmuchanie na zimne, myślę że jakby miało Ci zaszkodzić to napewno coś by się działo

Moja waży 18 kg. Podnoszę np żeby odniesc do łóżka albo wyjmuję z wanny.

No nie jest to ani permanentny, ani silny ból. Takie delikatne ukłucie, szczypnięcie, jakby prąd przeszedł 🙄 czytałam na jakichś forach to dziewczyny pisały że martwiły się że to wyrostek, ale u mnie to jest na środku centralnie i w skali 1-10 to dałabym 1, po prostu to czuję ale nie utrudnia mi to funkcjonowania 😋

To takie uczucie jakby prąd przeszedł też odczuwam, nie masz się czym przejmować, to normalne 😊 takie uczucie może nawet promieniować do pośladków i ud i to też jest ok.

reklama
Ja miałam cykle 28 dni. I miałam termin z USG 21.09, z OM 27.09 a urodzilam 30.09. A co do krwiaka to miałam 3 razy większy niż pęcherzyk, więc u Ciebie będzie wszystko dobrze 😘
Jedynie szkoda, że niezadowolona z wizyty 😓 ale najważniejsze, że na usg wszystko ok, oczywiście z wyjątkiem krwiaka... Szybko się wchlonie i na następnej wizycie nie będzie po nim śladu 😊
Dziękuję:* no jestem dobrej myśli teraz:)

Do góry