reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

Cześć dziewczyny ja mam termin na 1. 01 ale chce cc tydzień przed świętami - mam nadzieję że mój Lekarz się zgodzi :) ewentualnie 2-6 styczeń byle nie w święta ani sylwester wtedy dyżury mają młodzi niedoświadczeni lekarze najczęściej.
Powiedzcie mi czy wybieracie się na wakacje? Ja planowałam Nad morze ale obawiam się dzikich tłumów i korony...
My wybieramy się nad morze właśnie... obawiam się ale obiecaliśmy to dzieciakom Ukochanego z pierwszego małżeństwa i One się tak na to szykują, że wynajeliśmy poprostu mieszkanie z ogródkiem przy samym morzu i mam nadzieję tam się wygrzewać jeśli naprawdę ludzie by poszaleli... Dla mamy dzieciaków też jest to ważne by pobyły nad morzem bo twierdzi, że zdecydowanie mniej chorują zimą więc popiera wyjazd mimo pandemii... Mam nadzieję, że uda nam się zachować względne bezpieczeństwo :)

reklama
My wybieramy się nad morze właśnie... obawiam się ale obiecaliśmy to dzieciakom Ukochanego z pierwszego małżeństwa i One się tak na to szykują, że wynajeliśmy poprostu mieszkanie z ogródkiem przy samym morzu i mam nadzieję tam się wygrzewać jeśli naprawdę ludzie by poszaleli... Dla mamy dzieciaków też jest to ważne by pobyły nad morzem bo twierdzi, że zdecydowanie mniej chorują zimą więc popiera wyjazd mimo pandemii... Mam nadzieję, że uda nam się zachować względne bezpieczeństwo :)
Fajnie że macie dobry kontakt. A w jaki rejon się wybieracie? Centrum turystyczne czy mniej popularne miejsce

Fajnie że macie dobry kontakt. A w jaki rejon się wybieracie? Centrum turystyczne czy mniej popularne miejsce
Zdecydowaliśmy się na Dziwnów bo w Sopocie czy Międzyzdrojach to na pewno będzie szaleństwo i tam to już boję się zaryzykować kontaktów z takim tłumem.

podasz jakiś namiar na domki ??
Niestety nie mam namiaru na konkretny domek, my wynajmujemy od dalszego kuzyna, który tylko sam korzysta i wynajmuje rodzinie.
Mieliśmy niefajna przygodę dziś nad jeziorem. Synek w wodzie wszedł w jakieś szkło, rana była na tyle duża, że musieliśmy jechać na IP i ma trzy szwy. :( Strachu było sporo, nie mogłam patrzeć jak cierpi. No i dwa tyg musimy być w domu, nie pójdzie do przedszkola, więc jak mi się uda to od razu wykorzystam ten urlop, wczasy pod grusza, bo szkoda mi teraz zaniżać średniej zwolnieniem.

Niestety nie mam namiaru na konkretny domek, my wynajmujemy od dalszego kuzyna, który tylko sam korzysta i wynajmuje rodzinie.
Mieliśmy niefajna przygodę dziś nad jeziorem. Synek w wodzie wszedł w jakieś szkło, rana była na tyle duża, że musieliśmy jechać na IP i ma trzy szwy. :( Strachu było sporo, nie mogłam patrzeć jak cierpi. No i dwa tyg musimy być w domu, nie pójdzie do przedszkola, więc jak mi się uda to od razu wykorzystam ten urlop, wczasy pod grusza, bo szkoda mi teraz zaniżać średniej zwolnieniem.
To wczasy pod gruszą liczą się do podstawy zasiłku macierzyńskiego ?

Premie na pewno się wliczają a wczasy pod gruszą wydaje mi się że nie one są z zfsś a nie są pobierane od nich składki ZUS tylko podatek.

Póki co doceniam że mnie nie muli.. Na to i na bób czekam cały rok 😍

Załączniki

• IMG_20200612_205529.jpg
    IMG_20200612_205529.jpg
    2,2 MB · Wyświetleń: 45
reklama
Dziewczyny które umawiały się już na prenatalne, robicie test pappa? Jeśli tak to przed usg tak żeby mieć wynik na wizycie czy będziecie pobierać wtedy co usg będzie robione? Jak to teraz jest bo nie wiem, a skłaniam się ku zrobieniu jednak testu.

Ja robię samo USG. Jeśli wyszłoby coś nie tak to wtedy ewentualnie będę myślała nad tym z krwi (mam nadzieję że nie będzie takiej konieczności). W pierwszej ciąży też tak planowałam i robiliśmy też samo USG :-)

Do góry